party.



Hamnade på F12 med Nettan och Manuela igår. Det var kul.


död'n.

Dessa jobbhelger. Suck. Jag är för trött för att vara vaken. Kan ha nånting att göra med att jag inledde dagen med 2 timmars gymmande i sällskap av Brutal-mor och hennes viktprogram för mina små spagetti-armar (tack, mina tricpes dog nyss). När man i princip jobbar dygnet runt i tre dagar tycker jag att man kan passa på att klämma in några timmar på gymmet. Det gäller ju att passa på när man inte är bakis. Då man inte som alla andra vanliga jobba-måndag-fredag-människor får avnjuta livets goda. ÖL. Nu ska jag glutta på Truman show tills jag somnar. Helgens sista pass väntar i gryningen. 8-16. Sen lugnar det ner sig. Hej. 


men jarå.



Nu är det bokat och klart. Jag kommer att fylla år i Liverpool.


stackars barn.



Ibland är man stolt över att vara uppväxt på landet.


titta vad jag hittade.



En rosa buss. Mitt i Solna. Om 4,5 veckor är vi ombord ladies!


finaste flickan i världen.

Ja, den finaste flickan i världen. Min syster, är på bal ikväll. Hoppas du har rockar den där hyllan och har fruktansvärt kul ikväll. Om en vecka är jag där och firar med dig!






SATC 2.



Vi har haft en riktig Girls Night Out ikväll. Efter den mustiga burgaren som finns avbildad i inlägget nedan (kanske inte så tjejig, men still, den var god!) styrde vi kosan till Solna C för klubbkväll på Make up store. Där fanns rosévin men det var inte lika kul som vi trott så vi gled iväg till Carlings som också hade nån slags happening. Där fanns det män, cider med alkohol i, en kille i klänning och 50 % rabatt på kläderna. Now we're talking. Inhandlade en t-shirt och upptäckte att vi hade lite bråttom. Vi rusade mot tunnelbanan och kom fram till bion precis i tid till bioduken rullades undan. Hann till och med fånga en hink med popcorn. Filmen, Sex and the city, var fabulous. Så klart. Så mycket skor. Så mycket klänningar. Så mycket looove. Mmm, I wanna see that true colors. God natt.


i love meat. OCH ÖL.


 MIN MAT.





LILLEMORS MAT.

Ibland är det kul att retas lite.


nöjdaste tjejen i stan.



Jag har sommarstädat och börjat inreda balkongen. Jihoo. Efter lite problematik att hitta i Stockholms lokaltrafik hittade jag och mamma fram till IKEA i Kungens kurva. Där inhandlades det en hylla, lite krukor och dylikt. Nu ska det bara planteras örter och blommor i olika färg så är det finito sen. Vi ramlade även in på Media Markt där jag som av en händelse sprang på en billig kamera. Den fick följa med mig hem då min föregående kamera gick ett sorgligt och blött öde till mötes långt ner i ett ölglas på Harry B James i fredags. May it rest in peace. Vad har hämt mer då? Jo, igår var jag ledig och rastlös. Spenderade två timmar på gymmet. Vilket resulterade i att jag har träningsvärk UTANPÅ revbenen idag. Då kan man ju fråga sig om jag gjorde rätt på den där maskinen eller inte. Jaja, det var gött i alla fall. Efter detta mötte jag upp Lillemor för lite casual häng i Högdalen. Vi kokade en väldigt suspekt kålsoppa som hon nu ska leva på i en vecka. May the force be with you. Och just det ja, jag hämtade ut biljetter till morgondagens biopremiär också. SATC 2. Wiiiie. Damerna kommer över på middag, sen ska det sviras om till klänning och klackskor. Återkommer i morgon kväll med kommentarer om detta. Nu ska jag gnugga geniknölarna och skriva en uppsats om politik. YEY!


det går fort i hockey.

   

Lördag - solbad och chillade katter på gräsmattan.
Söndag - Motion i åskväder och monsunregn.

Ja, det går som bekant fort i hockey. Vad fan skulle du ta time-out för Bengan? När vi behöver time-out styr vi söndagsmiddag hos The Farsa (som i Lillemors pappa) i Högdalen, så det så!

   


en helt vanlig fredag.

   
   
   
   

oj oj oj.

Oj oj oj, vilken helg. Once again. Jag jobbade till 14.30 i fredags. Lämnade lägenheten för festligheter i stan och har inte kommit tillbaka förrän en halvtimme sedan. Helgens tre nätter spenderades i Highvalley hos fruarna. Vi har hunnit med parkhäng, rockhäng på Harry B's, fulvin, finvin, grilla - både i sol och regn, skratt, bio - Robin Hood, motionera i åskväder, bygga Ikea-möbler, gråt, spela Yatzy, baka rabarberpaj, bli chockad av säsongsavslutnignen på OTH, blivit jagade av pojkar födda 93, skriva listor med nödvändiga festivalsaker och säkert massa mer. Men det har jag glömt. Jag har ett helt potpurri med bilder från helgen men min mor och bror har dataspelsmatch så jag får inte ladda upp dem nu. För då "laggar" det. Slänger in dem i morgon. Nu blir det sängen. I morgon väntar lunchdejt på gymmet med Littlemother. God natt!



Sorry babes - det enda kortet med oss tre gringos samlade på hela helgen. Fab!


hej.

Hej dagboken. Det är helg och jag har mycket att göra. Skriver mer i morgon.

WHAT?!

Kalla mig nörd om ni vill. Men jag måste erkänna att jag är en riktig sucker för amerikanska cheesy dramaserier utan syfte, förutom ett enda stort ekorrhjul av drama. Jag följer slaviskt Grey's anatomy, The Vampire Diaries, True Blood, One Tree Hill, Glee, Brothers and Sisters. Och Gossip Girl. You name it. Man hittar, tro det eller ej, sjukt mycket inspiration i dessa serier. Ytlig inspiration då förstås, såsom kläder, make-up osv. Måste bara flika in här att jag avskyr Jennys slarviga flätor och mörka make-up i senaste avsitten av GG. Malin, du vet vad jag menar! Det kan även vara skönt att följa andra människors vardag och problem, även fast de flesta är totalt orealisktiska. Vilket i sin tur egentligen betyder att det jag sysslar med är en fruktansvärt stor time-waist. MEN. Jag såg just säsongsavslutningen av Gossip Girl. OMG, VAD HÄNDE?! Snacka om cliffhanger som heter duga. Nu får vi vänta till i september med att räta ut alla frågetecken. Suck! 




xoxo - you know you love me.


gilla.

  

Nu är det sommar, nu är det sooool!


gamla tider.



Klockan 23.00 igår kväll fick jag ett samtal från en nyss hemkommen Sandra. Hon har glidit på på plajjan på Gran Canaria den senaste veckan. Innan hon åkte hade vi styrt upp utgångsplaner för denna onsdag (igår) vilket jag totalt glömt bort. Jag hade över huvudtaget glömt att hon skulle komma hem så jag blev lite brydd när hon sa att hon var på väg hem till mig för att sova. Men men. Välkommen var hon såklart. När hon landade här hemma i vardagsrummet hamnade vi framför datorn och kollade igenom lite gamla kort och försökte reda ut festivalminnen och gymnasiehändelser. Shit, vad man känner sig gammal när man knappt kommer ihåg vad man har gjort genom åren. Tur är det då att det finns ca 11000 bilder på vad som skett de senaste åren. Det var riktigt skoj att sitta och trassla ut gamla frågetecken och utvärdera gamla bekantskaper!! Idag vaknade vi till liv vid 10 och begav oss till en gräsmatta för att insupa lite solsken och stora mängder melon. Nu är det dags för jobb. Men snart är det helg. Hej.


making sweet love to my ears.


dagens faceoff.

   VS   


Idag har jag hunnit springa in i både en SKITSTOR fågel och en SKITSTOR katt.
Vem vinner matchen?


effektiv morgon.

Jag vaknade till första gången kl 06.58. Somnade om och drömde om universums snyggaste kille. Vet ej vem han är, vart han finns och minns knappt hur han såg ut i drömmen men snygg var han. Nästa gång jag vaknade var klockan 08.20. Malin ville dela med sig av nyheten att man kan åka till Tunisien för en relativt billig peng. Somnade om och vaknade en tredje gång strax efter 09.00. Lika bra att kliva upp då jag var någorlunda pigg och termometern visade 19 grader. Jag hoppade ner i mina tajta trikåer och ställde mig vid spisen. Kockade havregrynsgröt med äpple och kanel i. Lastade in kolhydraterna i munnen och snörade på mig springa-fort-som-fan-skorna för en runda i det fina vädret. Tog mig hela varvet runt sjön utan att varken stanna eller kollapsa. Höll på krocka med världens största svan men klarade mig. Han/hon aktade på sig när jag kom flygandes. När jag kom hem hade jag inte riktigt släppt Malins utlandsplaner och gick in för att kolla sista minuten-biljetter. Jag upptäckte att man kan åka till Kreta och bo i en trerumslägenhet i etage med balkong och terass för 1699 kr. Avresa i morgon. Gudarna ska veta att jag blev sugen men kom sedan att undra om man kan åka dit utan att bli uppäten av krigshundarna. Jaja, nu när man bor 30 min från Arlanda är det ju inte helt omöjligt att ta en sista minuten-resa samma dag så vi får se vad som händer i sommar. Nu ska jag äta vattenmelon i stora lass och låtsas att min balkong ligger i Tunisien eller nåt och inte i Solna.


jag och fredde.

 



Ja då har ännu en dag rusat förbi. Den har bjudit på helt sanslöst väder. Och jobb. 12 timmar hann jag med. På det första jobbet fick jag äran att laga lite pesto-lax och spela yatzy i solen. På jobb nr 2 stod trädgårdsarbete och brandrond på schemat. På väg hem från jobbet smekte medelhavsvindarna mina bara axlar med sina 18 grader och jag fick en plötsligt utlandskänsla. Så nu står jag här på balkongen och grillar. Igen. Denna kväll blev det ajvar-köfte med röd- och vitlök i. Det är en matlåda att skryta om det. Fullständigt älskar den nya grillen. Så i sommar kan människan på filmen här ovan komma att bli jag.


jippie.

JAG HAR FÅTT TILLBAKA MIN KAMERA.
Hittade osökt många roliga bilder från i torsdags. Voila!

    

   
   


sommar och sol.

   

Nu är det fritt fram för sommaren att komma. Jag och mamma tog en promenad i dagens soliga väder och hittade Citygross i Bromma. Där fanns nästan allt mellan himmel och jord. Jag har idag införskaffat en grill, invigt den. Köpt blommor och planterat på balkongen. Slog även till på ett brännbollskit så nu är det bäst att vädergudarna är snälla till helgen och framöver här.


slut som artist.

Ja gott folk. Då har ännu en vecka rusat förbi. I dunderfart! Det dock varit en av de bästa veckorna nånsin. Det har hunnits med så otroligt mycket så nu lägger jag dansskorna på hyllan och dör en sväng. Till i morgon närmare bestämt. Då är det dags att shape up. Med tanke på allt som gjorts under veckan har mitt kära gym blivit åtsidosatt. Så i morgon ska jag sparka min lilla fjuttiga förkylning i arslet och gå på spinning. Så här har veckan sett ut i siffror, ord och bilder.

Måndag. Jobb 09.00-21.00. Hemgång då jag fortfarande var matt från vår spontana söndags-stuff.
Tisdag. Jobb 09.00-14.00. Sandra på besök, vin/balkonghäng med thaimat hos Ville.
Onsdag. Jobb 10.00-14.30. Fantastisk konsert med Deadmau5 på Berns. Fortfarande mållös.
Torsdag. Ledig. Modevisning på Götgatan med fruarna. Vidare fest på Lemon Bar. Drama och bärs flödade.
Fredag. Jobb 09.00-21.00. Sprang hem till sängen för att samla ihop lite sömn.
Lördag. Jobb 12.00-21.00. Spelkväll hos Annaa som slutade i djupa livsfrågor och en popcornpåse på Olssons.
Söndag. Jobb 08.00-16.00. Däckade i soffan av ren utmattning.

   



   

    


Då någon idiot bestämde sig för att lägga fingrarna på min kamera i tordags har jag fått ta kort med mobiltelefonen. Vilket resulterar i sämre bilder än vanligt. Plus att jag lånat några från dig Lillemor. Tack!


deadmau5 @ berns


Deadmau5 levererade. Minst sagt. Har svårt att sätta ord på hur bra det var. Ni vet, när man går och väntar på något och bygger upp sjuka förväntningar så brukar de inte slå in. Men så var icke fallet denna gång. Det var bättre än vad det någonsin kunde bli. Jag sitter i min soffa med en apatisk blick. Det känns som att jag sitter i ett vakuum och spelar upp gårdagen i mitt huvud. Och jag ryser.












Nu längtar jag till Liverpool.

nära nu.

 

Tant Paulsson precis varit på apoteket och köpt öronproppar med halsrem så hon inte ska bli döv ikväll. Nu ska jag bara leta fram svettbandet och fylla vätskedepåerna med martini för ikväll kommer Berns koka.

solen siiiiner och fåglarna suuunger.

Oj oj oj, vilket väder. Arbetsdagen avklarades utan problem. Lagade sprödbakad fisk, planterade blommor, deltog i sittgympa och spelade Svarta Maja. Man kan ju inte klaga. Vädret är helt makalöst och jag får snart besök av Sandra. Vi ska ta varandra i hand och hoppa bort till Ville tror jag. Om solen håller i sig finns risk för att det kommer att korkas upp en vinflaska eller två. Man vet aldrig. I övrigt så ska eftermiddagen/kvällen spenderas med att hypa Deadmau5 då det i morgon kväll är dags att entra Berns fina salonger för en skvätt öronorgasmer.

http://www.deadmau5berns.se/ 


creamfields.

Jag har ju glömt att dela med mig av ett stycke väldigt viktig information. Min nästkommande födelsedag kommer att bli totalt legendarisk. Den ska nämligen spenderas i Liverpool. På en festival. Check it out!


http://www.youtube.com/watch?v=qASHXlAr5l0




söndags-stuff på sturehof.


Gårdagen tog minst sagt en oväntad vändning. Vaknade ju som tidigare nämnt i Högdalen och åkte hem för att duscha av mig bakfullheten. Matilda lämnade mig för pommes och betongen i Västerås, så jag slog mig till ro i soffan. Somnade en smula och vaknade som en ny människa. Snörade på mig skorna och begav mig till Norrtull. Hockey-dejt med Annaa och Malin stod på schemat. Vi färgade hår och drack folköl. Svirade sedan om och gick till Retro på Sveavägen. Ett glas vin för 35 spänn och hockey på tv-apparaterna. Matchen slutade med vinst och detta firades med ännu ett glas. Då det var söndag stängde stället 23 och vi kände oss lite smått besvikna. Så vi gick till nästa ställe. Ännu ett glas rött och knagliga försök att besvara frågan: -Vad är lycka?. The Doors stängde 24 och då blev vi ännu mer besvikna. Så vi tog tag i saken på riktigt och stack till Sturehof och O-baren. Där kunde vi diskutera vidare och skölja ner många skratt med kall öl. Det bjöds även på en blandning av 50-tals twist, sunkig hiphop, hårdrock så det blev en del stuff och luftgitarr. Spontana utgångar är likamed succé. Thank you ladies!

helgen lider mot sitt slut.



Så här ser man ut på en söndag i Högdalen.

Mina förväntningar angående helgen infriades. Startade lördagen med gym och magpasset gud glömde. Jag fick inte andas på 30 minuter då instruktören tuktade mig ordentligt. Sen kom tre jämtlandsdamer hit på fika. En var full, det var kul. Matade sällskapet med kaffe, bullar och Dooleys. Matilda bestämde sig för att stanna och festa till det lite. Så vi förflyttade oss till Högdalen för att väcka våra 150 år gamla finlands-båt-bakis fruar. Matade dem med lite fisk och vin, sen var åtminstone en av dem på banan. Lillemor beslöt sig för att kasta in handduken men fröken Karlstedt bjöd på turkisk peppar och luftgitarr. Vi beslutade oss för att dra oss in mot stan för lite lördags-stuff och hamnade på Lemon Bar. Kul ställe med en Günther-tavla på väggen. Det måste ha varit ett helt basketlag på det där dansgolvet. Jag har aldrig sett så många långa karlar på ett och samma ställe. Till och med jag fick tänja på nackmusklerna och titta uppåt för en gångs skull. Det blev en mycket roande afton som slutade med trippelsked i Highvalley.


jag har köpt mig en akustisk gitarr.

Ja, tänk för att det har jag. Padi roffade åt sig den och spräckte oskulden. Sweet sweet love. Tänkte ligga i hårdträning nu så det blir stämning på väg mot sommarens festivaler. Hela projektet är väldigt spännande då jag inte ens vet hur man stämmer den. Men jag hoppas att gamla kunskaper ska hoppa fram igen. Spelade ju elgitarr på skolavslutning för sisådär 10 år sen. Har plinkat ett litet tag nu och tycker väl att det låter någorlunda stämt. Så nu är det väl bara att börja nöta lite ackord. Har hittat en sida på nätet (gitarrkurser.net) där en fin liten pöjk guidar en igenom det hela. Min första riktiga låt ska tydligen bli Mmm mmm mmm mmm med Crash test dummies. Det ni. Det är min fredagkväll.











full rulle.

Vilken dag. Steg upp kl 09.00, vilket är högst ovanligt då jag oftast inte börjar jobba förrän sent på eftermiddagen och har en förkärlek till att älska med mina egyptiska lakan fram till lunch. Men solen sken och fåglarna sjöng så jag studsade upp. Fick äntligen min havregrynsgröt med lingon. Frulle på balkongen resulterade i lite mer fräknar och chockade grannar då jag har en benägenhet att köra sol-frukost i så lite kläder som möjligt. Hoppade sedan ner i mina tajta trikåer för att bege mig till mitt nya gym. I did it. Bytte gym alltså. Antalet fler biceps per kvadratmeter och det faktum att jag nu får svettas tillsammans med fruarna övervägde det allt för tant-täta gymmet här i Solna. Att jag nu får gå 3 km enkel för att ta mig till gymmet gör inte så mycket. Behöver dock en cykel. Så vill ni sälja/skänka en - ropa riktigt högt så kommer jag och hämtar den! Efter lite löpintervaller med Malin blev det benpressen från helvetet med Lillemor. Vårat lilla lunchkalas avslutades med smoothie i solen och en promenad hem. Duschade, bytte om och gick till jobbet. Timmarna rullade iväg fort och nu när jag kom hem kilade jag över till grannhuset och välkomnade Lina och Victor till kvarteret. De blev väldigt glada över min lilla gåvo-blomma. Vi skruvade köksbord och snackade lite skit över ett glas rött. Nu är jag åter hemma och tänkte knyta ihop säcken. Upp och jobba ett par timmar i morgon sen är det tamej fan HELG. Hoppas på bra väder, en dejt med fröken Löfgren och lite häng i Högdalen.



5 dagar kvar till tokröj på Berns!


tut tut.

Jag skulle passera ett övergångsställe på väg hem från jobbet idag. I väntan på grön gubbe stod jag och slängde lite nonchalant med håret. Och vad händer? En gammal, risig, sönderpimpad Volvo med två magra småpojkar åker förbi och tutar. Haha! Ska man skratta eller gråta? Jag blev fnissig av det hela och drog min naturliga reaktion från uppväxten i Oviken (Volvo-mekkat) Jämtland. Peka finger och blänga. Nu är det hög tid för veckans South Park.




sommarhit much?



Efter dagens utomordentliga start med frukost-dispyten vill jag passa på att tacka Lillemor och Malin för dagens tune i mitt huvud. Detta ska enligt dem bli vår låt i sommar. Haha, utan tvekan väldigt roligt. Nu kommer jag göra indian-hopp till jobbet i takt till 'tre gringos, mmmm, mmm, i fööörooortsdjungeln, ahhh'. Tack, you make day!


konsten att brusa upp.



Jag har ett osunt förhållande till mat. Speciellt frukost. Utan frukost kan jag lika gärna kasta in handduken direkt. Skulle jag tvingas ut på gatan utan frukost i kroppen är jag nog den sista människan man vill möta eller prata med. Just idag ville jag ha havregrynsgröt med lingon och mjölk. Det var det sista jag tänkte på innan jag somnade igår. MEN VAD HÄNDER?! Jo, min lillebror har brutit mot den oskrivna lagen om att ta den sista mjölken!! Redan här började jag brusa upp lite smått. Men så kom jag att tänka på en hyffsad backup-plan. Yoghurt med müsli. VAD TROR NI HÄNDER DÅ?! Jo, min käre bror har ställt ut yoghurten på diskbänken i tron om att den var gammal, vilket den inte var. Så nu, efter 4 timmar i solen, innehåller den mer bakterier än mjölkämnen. Jag inser att det enda jag kan förtära till frukost är en banan och en kopp te. Här rinner bägaren över och jag blir nästan lite arg. Jag brusar upp på riktigt. Muttrar och rotar runt i skafferiet. Hittade två knäckebrödmackor som plåster på såren. Så nu sitter jag här i soffan, hyffsat mätt och belåten och funderar över mitt beteende. Så mycket ilska på så kort tid, i onödan egentligen. Men det är väl så jag fungerar. Jag blir väldigt arg, väldigt fort men bara en kort stund.


dagen efter.

Plågorna är inte så farliga som jag trodde. Visst, det hugger till i låren då och då och det känns ibland som att jag fortfarande har kvar sadeln in the behind. Den tomatröda tonen jag ådrog mig i ansiktet vill inte riktigt släppa. Men vad gör väl det? Det ska ju var lite spänning i jakten på en rumpa av stål, annars är det ju inget roligt.





Kollade just mailen och hade fått min slutgiltiga bokningsbekräftelse. YEEES!
Kära fruar, 7 veckor kvar till madness!

tajt bajja forts.

Då var det över. Jag överlevde cykel-dödar-passet och jag känner mig oövervinnlig. Jag älskar numera spinning. Svettig förlösande konditionsträning på hög nivå. Nästan lite som sex. Mjölksyran och endorfinerna slogs om att ta sig fram i venerna. Nä, nu blir det ta mig tusan till att byta gym. Månadsavgiften skiljer 100 spänn, men vad är väl det när det finns springband med inbyggda fläktar och fler biceps att kolla på?


tajt bajja



Jaha, då har man bokat in sig på sitt livs första spinning-pass. Jag hört att detta kan leda till döden (pga utmattning) eller en dödande bra bakdel. Jag hoppas förstås på det sistnämnda då jag avgudar vältränade rumpor. Vi får se hur det går.


valborg II.

         

   
   

För en knapp vecka sedan visste jag inte hur man firade Valborg i Uppsala. Nu kan jag säga 'been there, done that'. Och efter denna upplevelse kan jag nog påstå att jag aldrig i hela mitt liv firat Valborg innan detta. För oj oj oj, det är inte möjligt att jämföra Östersunds små majbrasor i Badhusparken med denna folkfest. En helt fantatisk mix av människor. Sköna akademiker (sådana som använder uttryck så som 'kontentan av någonting'), singel-stuffare, forna Östersundare och allmänt löst folk men även en hel del snabba killar och tjejer, så att säga. Tack alla ni inblandade.


valborg.

Valborg firades förstklassigt i Uppsala med champagnefrukost, öl i en park, glass i en buske, kebab-fest och kinderägg samt existensiella frågor och leverpastejmackor. Den har idag följts upp av tv-spel och Pink Floyd. Bilder kommer.

RSS 2.0