GOTT NYTT ÅR!!

img_0916 (MMS)

GOTT NYTT ÅR!!


mina isbitar till fötter har fått en prese...

img_0912 (MMS)

mina isbitar till fötter har fått en present från England.


2010.

Sådär, nu har jag vaknat till liv igen. Väskan för helgen är packad så nu är det väl hög tid för en liten årskrönika. Som ni säkert förstår har 2010 varit ett av de bästa åren i mitt liv!! Det hela började med en lugn och fridfull vinter i Solna. Bara jag och mamma på 45 kvadratmeter. Lite längre in på året dök en fattig bror, just hemkommen från Asien, upp i flip-flop-tofflor och joinade oss. Sen ramlade sommaren in. Och vilken sommar dessutom!! Jag hade fyra veckors välbehövlig och innehållsrik semester med mina fruar! Jag hann se så sjukt många av mina "måste-se-innan-jag-dör-band". Mötley, Iron Maiden, Kings of Convenience, Miike Snow, Swedish House Mafia, Deadmau5 m. fl. Snacka om festivalsommar. Borlänge, Stockholm och Liverpool. Och så har vi ju såklart midsommar i Gopshus, där jag fann min man. Som nedsänd från himmelen satt han där långt in i Dalarnas djupa skog. Detta medförde att hösten blev alldeles, alldeles underbar. Ett par resor till England och en sväng till Köpenhamn. Och så tog ju syrran studenten och hamnade tillslut hos oss. Just in time till att jag bestämt mig för att fly landet om några månader. Så från en väldigt lugn start på året har vi fått mot fullständigt kaos. Vilket jag föredrar!! Nu blickar vi fram mot nästa år med sjukt stora förhoppningar. Jag packar och flyttar till Brighton i slutet av februari, och det var länge sedan jag känt mig så glad över ett beslut. Framtiden är oviss och spännande. Precis som jag gillar bäst!!


Midsommar



Student



Peace and love

  

Sonisphere

 

Creamfields

  

Köpenhamn

 

London

  

  

Brighton

   



Jag blir alldeles glad och varm i hela kroppen när jag ser dessa bilder. Tack till alla vänner, familj och nybekanta jag träffat under årets gång!! Puss.

Och förresten, glöm inte Victoria Secret's fashion show ikväll kl 20.00 på TV3. Nu blir det bloggpaus till efter helgen.



bling bling.

Äntligen. Jag är hemma hel och hållen efter en natt på jobbet. Trött som en jävla trötting så nu ska här sovas. När jag vaknar är det dags att packa för en sprakande nyårshelg i Märsta. Klockan 23.00 landar min darling älskling tillsammans med Paul, Louise och Trinity på Arlanda och det är hos dem vi ska skåla in det nya året.

Jag ska glittra i mina nya skor och mitt nya armband!


hej hopp.

Ändrade planer. Dags att göra sig i ordning för ett 18-timmarspass på jobbet. Woop woop.


the lonely island.



Nej, det hade jag ju inte. Men de här grabbarna är ju bara för bra!! Älskar överraskningen 00.53 in i videon nedan. Mr Neil Diamond!!





 





business-kvinna.

Jaha, då var det dags att kliva in i workingmode igen! Tre snabba kvällar ska dammas av. Jag och mamma jobbar själva för det mesta så vi ska nog kunna rocka fortet. Ihop med detta inlägg ville jag lägga upp ett klipp från gårdagens avsnitt av Hollywoodfruar på Maria som seriös business-kvinna och pruttande stolar. Men jag hittar det inte så det får bli det här istället. Sjukt roligt! Uppmanar alla att använda sig av dessa moves på dansgolvet i framtiden!



Förresten. Lillemor. Malin. Marielle. Det är dags att komma hem nu!!


eye of the tiger.

Idag min kära vänner, ska jag dela med mig av ett hett tips om ni skulle råka ha en ledig måndag som jag. ÅK INTE TILL ETT STORT SHOPPINGCENTER T.EX BARKARBY. Speciellt inte i mellandags-rea-rusning. Det valde nämligen jag och mamma (eller ja, jag lockade med mig mamma för lunch, vilket det inte blev något av) att göra idag. Tydligen så tyckte halva Stockholm att det var ett fint måndagsnöje. Jobbar inte folk?! Vi har brottats med arga klimakterie-tanter, gamla tanter med shoppingvagnar och skrikande, snoriga barn. Allt för att få tag på en resväska till mig. Så nu kan jag börja packa ner mitt liv piece by piece. På väg hem sprang vi en sväng genom Vällingby City och jag fick med mig lite välbehövligt smink och en kalender. Lyckades hitta mig ett par jeans, leggings och ett underklädes-set i Västermalmsgallerian igår också. Så nu får det vara nog. Fröken Slösa ska nämligen försöka spara ihop lite slantar innan det är dags att överge Sverige för en stund. För er som är nyfikna tänkte jag dela med mig att ett filmklipp på mannen jag valt att byta land för. Enjoy!!


go'kväll.

Hallå, gott folk. Då var ännu en arbetshelg till leda. Vill ha nästa helg redan nu!! Då väntar nyårsfest i diamantskor och guldklänning, det blir grejer det!! Jaja, åter till det jag tänkte säga. Jag kom osökt att börja räkna lite och insåg att jag nu bara har fyra arbetshelger kvar. Räknade lite till och kom fram till att jag endast har 26 dagar kvar på mitt jobb!! Två månader, ca 60 dagar kvar innan det sista flyttlasset går. Längtar som en tok, samtidigt som det är lite skrämmande!! Men det ska bli så spännande att göra något helt nytt. Både arbetsmässigt och i övrigt. Ett helt nytt land att upptäcka. Men en sak är säker. Jag tar med mig kilovis med kaviar och saltlakrits för det vet dem inte vad det är!! Nä, nu är det dags för den stora söndags-tvagningen med ansiktsmask, ögonbrynsplockning, nagelfix m.m. Under tiden lyssnar vi på lite skön musik. Varsågoda!



sex månader ♥



Sex månader idag. Helt sjukt!! Vad ska man säga? Tiden går fort när man har roligt!! De senaste sex månaderna har varit några av de bästa i mitt liv. Vi har hunnit göra så otroligt mycket och jag har blivit duktigt bortskämd. Tack för allting älskling. Snart får vi dela vardagen också, vilket jag ser fram emot oerhört mycket! Puss och kram!! ♥


GOD JUL ♥ MERRY CHRISTMAS




Är det konstigt att man blivit en mjukis? Jag har ju världens sötatste pojkvän!!

Thanks honey. Love you!! ♥


merry x-mas.



Medan ni andra kanske sitter och skålar i glögg med bingobrickorna i högsta hugg och har uppesittarkväll så har jag precis kollat på The Town (mycket bra film) och förbereder mig för en 25-timmars arbetshelg och oroar mig för bomber på tunnelbanan. Ser dock fram emot Kalle och julstämning på jobbet i morgon. Det blir nog bra det också.

God jul på er alla, hoppas tomten kommer med fina paket.


BRRR!!!

   

Ååååårhundradets kaaallaste natt, som Rudolf skulle ha sagt. Vad gör Mika då?! Jo, hon blir utelåst. Eller ja, jag hade ju med mig en nyckel. Men det var tydligen den till grovsoprummet. Så där stod jag i -21 grader med en död telefon och en nyckel som inte fungerade. Sprang på en granne som var ute och letade sin katt och denne snälla själ lånade ut sin telefon. Ringde pappa och Pontus då jag inte kommer ihåg mammas nummer. Ingen lycka där då pappa inte hade någon display för att se numret till henne och brorsans telefon var på väg att dö. Det var bara att hålla tummarna för att någon av dem fick tag på mor. En halvtimme gick utan att någon dörr öppnades. Som tur var kom en granne från porten mitt emot och erbjöd mig att vänta där inne och låna hans telefon. Ringer syrran, som säger att mammas telefon är avstängd. Ber henne fortsätta ringa i fall mamma skulle börja undra vart jag var och sätta på den. Smart som Marielle är skrev hon ett meddelande på Facebook och vips så kom mamma nedåkandes med hissen. Pjuuuh!! Slutet gott, allting gott. Det var en trevlig liten shoppingrunda med kaffe och kaka. Jag kom undan med en röd näsa och isbitar till fötter. Nu ska jag sova, jobbet kallar tidigt i morgon bitti. God natt!


cold as a walrus nipples.



  

Idag mina damer och herrar är det kallt som attan i huvudstaden. Jag trotsade kylan och begav mig mot Vällingby för att leta efter lite vinterkläder till Dan the man. Jacka, täckbyxor och skidstrumpor fick följa med hem. Nu fattas bara riktiga long john's, sen är vi redo för att styra kosan mot de jämtländska skogarna. Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen är det dags att ge sig ut i kylan och åka till Kista och återse att trevligt ansikte.


just can't get enough.



Ledig tisdag. Här sitter jag med en kaffekopp och drömmer mig bort till mars månad och England istället för att storstäda som det var tänkt. Men det hinns med det också, tids nog. Just nu har jag fullt upp med att bolla ideér för hur jag ska fylla de 70 kvm som vi förhoppningsvis flyttar in i i mars. Öppen planlösning med kombinerat vardagsrum och kök samt ett sovrum och stort badrum. Självklart kommer den röda tråden vara lila. Jag vill ha raka, strikta, mörka, moderna möbler (så soffan kommer nog bli mörkgrå) med gammeldags, romantiska detaljer och prylar i färg. Vi får väl se vad engelsmannen säger. Woop woop.


ten days.



And so the countdown begins again. Ten days baby. Miss you already and hope you get home safe!!


en sån julhelg.

Vilken helg. En toppenhelg som alltid när min prins av England är här. Tidigt på lördag morgon begav vi oss mot Ekerö för brädåkning. Danny skötte sig exemplariskt. Helt orädd störtade han ner för backarna och bjöd på många skratt. Men han var duktig. Vi ramlade inte i liften en enda gång och jag tvingade till och med upp honom i stora backen, vilken han klarade galant. Efter några timmar i backen åkte vi hem för att svida om och bege oss till Märsta. Där bjöds det på helt sinnessjukt god mat och allt därtill. Kvällens meny bestod av hjort-racks med potatisgratäng och till dessert fick vi cheesecake med äpplen och pepperkaka. Efter maten väntade bärs, bubblor och Buzz i soffan in på småtimmarna. Supertrevligt, TACK!!

   
  


Igår, söndag, firades det jul i Paulsson/Ericsons lilla våning. Massor av mat, dryck och godis. Allt som hör julen till. Det enda som saknades var Kalle, men men, tomten hade ju hunnit hit i alla fall. Han hade med sig ett par grymt snygga, blingade skor till lilla mig. Till och med den engelska tomten hade hunnit hit med lite kristaller till min handled, även fast jag fick min julklapp i Köpenhamn. Tomten levererade också ett stycke Mario Kart till syrran som vi svettats framför. Tack tomten!! Kvällen avrundades på biografen med Tron 2 3D. Daft Punk stod för öronorgasmer och sedan återvände vi hem till sängen.


   
  
  
    
  


GOD JUL!!


 


nintendo wii.

Backen var tydligen stängd idag så vi fick skjuta snowboardåkningen till i morgon bitti. Vi motionerade på hemmaplan med Wii-spelet Danny tagit med sig istället.

   


underbara torsdag.

  

Jahapp, då är den efterlängtade torsdagen kommen. TACK!! På morgonkvisten har jag utfört mina husmoderliga sysslor och kokat knäck. Samtidigt som jag provat mina snowboardskor och druckit kaffe. Detta har varvats med att kolla snörapporter då vädergudarna har bestämt för att slänga ner en grotesk mängd varje gång jag ska åka nånstans eller få besök. Men det verkar se safe ut denna gång. Efter sex timmar på jobbet väntar tre dagars ledighet med fullspäckat schema. Imorgon fredag väntar snowboardpremiär för säsongen i mitt fall. Eller ja, blev ju aldrig något åkt förra året. Så det är väl premiär efter två års paus. Däremot är det livspremiär för mr. Brown!! Ni som vill bevittna detta spektakel bör bege er till Ekebyhovsbacken i morgon bitti. Medtag kamera och varm choklad! Om vi överlever ett par timmar i backen ska vi ut och fira detta med öl på Dubliner på fredagkväll. Feel free to join! Lördag bjuder på mer premiär. Danny ska sitta upp på syrrans häst. Om vi inte rentav är för bakis och brutna från fredagen. Detta sker också på Ekerö. Jag har laddat systemkameran och planerar att leka paparazzi, ska även försöka fånga detta på film. Om han överlever även detta så ska detta firas hemma hos Paul och Louise i Märsta under kvällen. På söndagens schema står Lilla julafton med allt som tillhör samt biobesök på kvällskvisten.


♥ ♥ ♥



24 timmar kvaaar!!


lill-lördag.

Det här med att ställa klockan och kliva upp tidigt (09.00 och sedan snooza) har satt sina spår. Idag vaknade jag kvart över 9 och var pigg. Det ni!! Det kanske låter konstigt i era öron men eftersom jag för det mesta jobbar kvällspass så startar mina dagar sent och slutar sent. Skönt att vakna upp lite tidigare och hinna göra något innan man ska stressa mot arbetet. Idag valde jag i och för sig att starta lite lugnt med förra veckans Gossip girl i sängen och jag har lyckats klura ut hur man lägger in videoklipp! Yeeey, nu ska jag börja dokumentärfilma min vardag. Har redan lite smaskigt material som skulle kunna platsa. Vad sägs om Malins pingvindans, eller syrrans fina minspel? Nä nu är det dags för frulle. Sedan ska vi svida om och åka mot jobbet. Möte väntar idag, jag hoppas på lucia-fika!! Adios amigos!


kajsa försöker flytta objekt med tankekraft.



Världens roligaste hund!!


nu händer det grejer.



Ladies and gents.
Idag kunde jag inte hålla mig längre!! Jag är inte särskilt bra på det här med hemlighetsmakeri. I want the world to know!! Så jag stegade helt enkelt in till chefen idag och bad om att få avsluta min anställning inom företaget. För lyssna nu:

JAG SKA NÄMLIGEN FLYTTA TILL ENGLAND!!!


Nu är det snart slut på tårfyllda adjön på flygplatser och nedräknande av dagar. Om 8 veckor tar jag mitt pick och pack ombord på planet och efter det kommer jag och karln kunna flyga tillsammans vart än vi ska åka! Steg upp tidigt i morse (återigen 09.30) och brainstormade ihop ett engelskt CV och skeppade över. Nu ska jag bara ansöka om ett så kallat National Insurance Number och styra lite andra saker så är vi redo att rulla. Karln har till och med hunnit slänga ut lite trådar om jobb, så vi får se vad det blir. Vad som är säkert är i alla fall att vi har en ny, fräsch lägenhet i Brighton att flytta in i mars. Jag har önskat mig en lila soffa och en dusch. Får jag det så blir jag den lyckligaste tjejen i världen. Om jag inte redan är det?! Funderar på att gå och koka lite knäck mitt i denna glädjeyra. Eller det kanske är sent att börja med ett sånt projekt nu. Jag kanske väntar jag med det till i morgon och tar och hoppar i duschen eller nåt nu.
Hej svejs!!


ingen rast, ingen ro.



En produktiv dag har nått sitt slut. Öppnade med att stiga upp tidigare än vanligt (studsade upp 09.30) för att koka sillag. Den står och gosar till sig i kylskåpet. Fortsatte med att springa på stan med Malin och där hittade jag mina sista julklappar, jag har gått igenom viktiga mail med ansökningsinformation och styrt upp annat pappersarbete. Slagit in presenter så svetten lackade. Korkade upp en flaska skumpa för att svalka mig och skålade med mamma och Marielle. Mitt senaste mission misslyckades tyvärr. Försökte skapa ett YouTube-konto så jag kan ladda upp lite filmer och lägga in här. Har en skitrolig film på Kajsa från häromdagen när hon försökte stirra ner sin leksak från en högtalare i vardagsrummet. Hur som haver så gick det skogen. Jag började slita mitt hår och gav upp, det får bli en annan dag. Kom då på att fredag och snowboardåkning närmar sig med storsteg så jag tog och rotade fram alla attiraljer. We're ready to go baby!!


mmmnamnamnam.



Three days baby boy!! ♥


midnatt råder, tyst det är i husen.





Tomtestugan börjar ta form här hemma. Några sista klappar ska inhandlas och slås in. Om man nu vågar gå på stans gator efter gårdagens bravader? Ledig dag i morgon, klappjakt och celebrations med fruarna väntar!


jag vill ha mer jul, ge mig, mer jul.




Här i Sverige har jag idag förberett för julen med att baka lussekatter i stora lass.




Och i Brighton tog man in granen idag!!

Julförberedelserna är i full gång. I morgon är det redan tredje advent. Julen har smugit sig på så fort det här året så jag har inte ens hunnit bygga ett pepparkakshus. Det kan ju ha att göra med antalet mil jag flyger kors och tvärs för tillfället, men men. I morgon efter jobbet ska det minsann inhandlas julmat och sättas igång med knäcken och sillen. Och köttbullarna!! Eftersom både jag och mor arbetar på julafton och mina kära syskon åker till pappa i norr över jul så har vi bestämt att fira vår lilla julafton nästa söndag. Då även Danny är på plats! Ska bli kul att se om han äter upp det han fått på tallriken för att han gillar det eller för att han är artig!!


the last thing they'll breathe is my name.



Vilken fredag. Det blev en bra sådan. Jobbet gick som en dans på rosor. Loggade in på internetbanken på väg hem och såg att en liten bortglömd skatteåterbäring letat sig in på kontot. Det firar vi med att boka nya flygbiljetter till England. Måtte skridskobanan vara redo denna gång. Väl hemma möttes vi av fullt hus. Här fanns ett kök fullt av potatisgratäng, en Padi, en Balle och en Flaska. En hetsig diskussion ställde sedan till med en minor bump in the road för framtida, än så länge halvhemliga, planer. Men en väldigt tålmodig engelsman fick mig att lugna ner mig och problemet är nu ur världen. Nu är det dags att ladda upp inför morgondagens arbetspass. Det görs bäst med Nikita. Skål på er!


london - brighton december 2010.

I'm back!!




  



  

 



 









Jag är åter på svensk mark efter en fantatisk vecka i England. London bjöd som vanligt på roliga bravader. Denna gång innehållandes en tur med London Eye. Det blev dock ingen skridskoåkning då rinken de byggt för det ändamålet var lika stor som vårat vardagsrum. Får ta det i Brighton om det fryst till ordentligt till nästa månad. Kvällen bjöd i alla fall på käk och drinkar i Camden och spelning med Leftfield på Brixton academy. Fantastiska ljusshower och basen var på väg att trycka ut hjärtat ur bröstkorgen. Epic!! På söndagen var det däremot våra huvuden som ville hoppa ut ur knoppen. Vid lunch släpade vi oss mot Victoria station och satte oss, halvt döda - halvt levande, på tåget ner till Brighton. Där bjöds det på god mat och utmärkt sällskap hela veckan. Vi hann även med lite julklappsshopping och strandpromenad i solnedgång. Jag längtar tillbaka, men nu är det bara att bita i det sura äpplet och jobba. Hela helgen!! Men det gör så lite. Framtiden ser ljus ut. Vi har nämligen smidit lite planer ihop, karln och jag. Så just nu studsar jag mest omkring och ler. Spännande, spännande!! Och om en vecka kommer Danny Boy hit igen. Då är det dags att värma upp med lite snowboardåkning inför stundande Åre-resa.


jag tar mig iväg. endast 45 minuter försen...

img_0541 (MMS)

jag tar mig iväg. endast 45 minuter försenat också. en fin bok och The XX i lurarna gör detta till en baggis. jag kan fortsätta vara vän med snön. so long!!


off we go.



Det är nu det gäller. Dags att ge sig ut och kriga mot snön!! Det enda jag gjort under morgonen är att kolla snörapporter och nervösbitit på naglarna. Läget ser lite mer stabilt ut men inte helt säkert. Jag har packat snacks och en bok ifall jag måste campa på flygplatsen. Wish me luck!!


snöjävel.



Snökaos. Jo, jag tackar!! Jag som älskar snö egentligen börjar nu anse att den är en bitter fiende. Hela England är snöchockat. Allting står stilla. Inga flyg avgår eller ankommer till Gatwick. Flygplatsen som jag har biljetter för att landa på i morgon kväll. Men. Jag är inte helt förfärad. Världens bästa pojkvän har bokat biljetter så jag kan flyga till Stansted på lördag morgon om det skiter sig med Gatwick i morgon.


jul, jul, strålande jul.



  
 
Vi kunde inte hålla oss längre. Tristessen av att ligga på sofflocket och hinka tranbärsjuice hela dagen resulterade i att vår fina silvriga gran pryddes med dess lila, rosa, glittriga kulor. Se så fint det blev!!


1 december.

 

Ja, det har hunnit bli första december och dags att öppna första luckan i julkalendern (ja, mamma köpte en chokladkalender med Disney-prinsessor på till mig). I min första lucka låg det en dos med feber, ledvärk och känningar av urinvägsinfektion. Hurra!! Fick sjukskriva mig för andra gången på 14 månader i företaget. Då är det tur att man har sällskap av en liten lurvig krumelur i sängen. Jag vet att man inte ska ha dåligt samvete för att sjukskriva sig men jag tycker alltid det känns som att man sätter någon i skiten. Men jag håller tummarna för att det går bra ändå, och för att jag blir någorlunda frisk innan fredag. Och att snön försvinner från Gatwick. Idag var tydligen alla flyg inställda pga lite snö. Mycket att hålla tummarna för nu!!


RSS 2.0