till havs.



Mitt celebra sällskap Linda hittade hela vägen till Solna utan problem. Vi hade 48 timmar tillsammans och valde att spendera 22 av dessa timmar ombord på M/S Silja Galaxy. En liten snabbis till vårt grannland i öst är ju aldrig fel. Det är fascinerande vad man hinner med på ett dygn instängd på en jättebåt. Vi hann med att gå igenom 10.000 kort från vår ungdom, skratta oavbrutet till träningsvärken i magen knackade på, skvallra om nuvarande män och första pojkspolingar, dansa styrdans med en tant från Föllinge, stifta bekantskap med Timmo (finsk filmskapare av oklart slag), äta finska chips till toner av Mats Rådbergs "Peta in en pinne i brasan", dricka drinkar med pyttesmå Star Wars-svärd i, Sminoff Ice-frukost, äta världens dyraste cheeseburgare samt leka halvnaken Zorro i korridoren iförd en gardin och icke att förglömma - leka i bollhav. Väl tillbaka på fast land släpade vi hem otaliga liter öl, vin och sprit och dog på soffan. Hon är så rolig den där Linda. Det kan gå flera veckor om inte månader utan att vi pratar och ett halvår utan att vi ses men när vi väl slår våra huvuden ihop är det som att vi hördes igår. Det är skönt. Synd att tiden går allt för fort när man har roligt. Våra 48 timmar tillsammans kändes som en halvtimme och nu sitter hon på flyget upp till de jämtländska skogarna igen. 

        
   
    
         


klart och betalt


aladdin.



Vaknade av en smärre chock i morse. Jag hörde en massa konstiga röster. Först trodde jag att brorsan satt och tittade på nyhetsmorgon innan jobbet. Vilket hade betytt att han hade förvandlats till en helt annan människa eftersom detta aldrig skulle förekomma. Sen började jag vakna till och kunda lokalisera var ljudet kom ifrån. Balkongen. Tittade ut och tappade hakan. Varken linser eller glasögon och min nyvakenhet gjorde att jag trodde att dessa två polacker, som tydligen ska måla våra balkonger, satt på en flygande matta som i Aladdin. Nu blir det protein-frulle och sen ska jag dra igång den här dagen. Ut och springa i mina nya ass-pants. Hämta Linda. Packa för sjöslag på Östersjön. Ja, det var väl det. Över och ut!


det blommar i stockholm.



Oj, vilken måndag. Blev hela 13 timmars sömn i natt i hopp om att kompensera de fem timmarna jag lyckades skrapa ihop i helgen. Mötley Crüe började skråla ur min telefon kl 09.00 i morse vilket betyder dags att kliva upp. Jobbade 9.45-21 och har hunnit med massor. Sittgympan byttes idag ut med musikstund. 2 timmar med en trubadur. Riktigt trevligt. Lärde mig lite Taube-visor och Lasse Berghagen. Det är kul att se att människor blir så glada av musik. Det spelar ingen roll vad de råkat ur för så skymtar man alltid ett litet leende när de nynnar på en bit de känner igen. Vattnade min lilla rabatt också. Väntar nu med spänning på ringblommor och blåklint. Jag har även hunnit med att lugna lilla Lindas små resnerver. Hon ska nämligen flyga ända ner hit till huvudstaden från Östersund, helt själv, i morgon. Hon tyckte det var jättekonstigt att SAS skickade sms om att hon kunde checka in redan nu. Hon är så söt den där lilla Linda. Hon har haft väskan packad och redo i en veckas tid nu. Tror nästan jag ska snacka med flygvärdinnorna så hon får ett sånt där halsband med namnlapp och att de tar hand om henne så hon inte kommer bort. Nu ska jag försöka mig på att styra upp lite av kommande sommars awesomeness. Peace and love med festivalbuss with the wives. Ni hör ju. Jag kommer älska varje sekund.


livin' the dream.

   

   

   

   

   

   

    

Helgen blev ju som förväntat episk. Vi har hunnit med så mycket att det är ansträngande att försöka samla alla händelser i ord. Det har förekommit allsång till Tomas Di Leva, sexuella diskussioner och aktioner, tårtbakning, strålande sol, cava, strålande nya bekantskaper, hårdrock, Guitar Hero, iskall Jäger, fågelskådning, tryckar-dans på rockhak med mera, med mera. Jag gillar mina fruar. Allt blir så bra när vi samlas. Citat Malin Karlstedt: -"Utan er känner jag mig naken, rädd, exposed." 


kärlek.


Världens bästa rockstar-weekend har nått sitt slut. Aldrig förr har ölen flödat så mycket och solen värmt så kärleksfullt. Jag har träffat nya roliga karaktärer och dokumenterat allt detta med 187 bilder. Ett väl valt urval av dessa kommer att läggas upp när bakfullheten flytt min kropp.


TGIF

I morgon firar vi 20-årsdag för fjärde gången.
(don't mind killen i mitten)



Tiden går fort när man har roligt. Det är FREDAG. Och vilken fredag dessutom. Solen gassar och jag är pigg trots sömnproblem. Nu ska jag springa till jobbet och sno ihop en kycklinggryta. Sedan väntar presentjakt, eventuellt en kapning av håret och sen bär det av mot äventyrliga Högdalen.


madness.



Valborg om en vecka. Oj oj oj.

torsdag.

Hur skönt är det inte att vakna upp, dra undan gardinen och upptäcka att det regnar. Och sedan kunna rätta till kudden lite och somna om? Obeskrivligt skönt. Det faktum att det fortfarande snö/regnade när jag tog mig ur sängen vid lunchtid och att jag sitter här med otvättat/okammat hår gör inget idag. Jag är ändå varm och glad på insidan på något vis. Sitter här och lyssnar på gamla The Ark-låtar och målar upp bilder om stundade sommar med ljummen öl i bästa sällskap och musikupplevelser av högsta klass. 

It takes a fool to remain sane.



Snart är det helg!!


nedräkningen fortsätter...



Så där ja. Nu var 11 timmars arbete avklarat. Då är det skönt att komma hem, slänga upp fötterna på soffbordet och kolla på en töntig serie om töntar i töntiga kläder. Töntarna sjunger dessutom töntiga låtar. Jag gillart! Har även fått besked om min semester. Min sommar kommer bli fylld med en massa awesomeness! Och i morgon ärdet torsdag, sen är det fredag och efter det är det LÖRDAG!


lill-lördag.



Sitter och gnager på ett äpple till frukost. Jobbar 10-21 idag. Det är mulet och kallt ute. Men det gör inget för snart är det löööördag. Vad vill du ha i present darling?


epic.



I've gots the tickets in my hand. Yeeees!


akta på dig.



Nu är jag trött på dig askmolnet. Flytta på dig för om en vecka ska Linda komma och leka med mig.


skratt-koma



Kan det bli mycket roligare än ett South Park-avsnitt med Tom Cruise som fudgepacker, Mel Gibson som jättebebis, Barbra Streisand som en jättearg terminator-robot, Eric Cartman och Jennifer Lopez? Jag tror inte det. Jag fick träningsvärk av det 21 minuter långa avsnittet jag såg igår innan jag skulle sova. Drömde jätteroliga drömmar i natt och skrattade fortfarande åt det vid frukost. Nu blir det lunchdejt med Danni Darling.


pour some sugar on me.



På LÖÖÖÖRDAG smäller det. Födelsedagsfest för de båda fruarna Lillemor och Annaa. Kommer bli himmelskt roligt. Är sådär förväntansfull som en liten sexåring innan julafton nu igen. Har provat klänningar och skor i veckas tid nu. Ledig idag. Jag spenderar tiden med att undvika solen, läsa egocentriska självbiografier och tvätta. Samt att fiska efter lägenhet, cykel eller manlig strippa. Allt detta inom Stockholmsområdet. Någon som kan hjälpa mig?


vilken helg.



Haha, vilken helg. Det gäller att ta reda på dygnets alla timmar. Jag har hunnit med att vara dödssjuk, bli någorlunda frisk, läppjat cava med de bästa tänkbara fruarna man kan ha, slagit bakhuvudet i en buss, varit på stadsvandring med en finne, arbetat, fått reda på att GUD (med andra ord Slash) kommer till Sverige i sommar. Haka på någon? Sist men inte minst har jag lovat att ställa upp på En Svensk Klassiker nästa år. Jorå så att. Ibland är det svettigt att heta Mika.


de tre musketörerna

     

     

     

Vi har så roligt tillsammas.


devil in disguise



Min telefon ringde just. Dolt nummer stod det. Redan här blev jag lite kissnödig. Men jag svarade. En kvinna presenterade sig. Hon var från Naturvårdsverket och lät hemskt allvarlig. Jag såg framför mig en liten bestämd dam i nördiga glasögon och svinrygg. Hon förklarar för mig att jag ska få böter för att jag spridit för mycket koppar runt omkring mig. Haha, här börjar jag ana oråd. Och utbrister någonting om att det inte är första april idag. Kvinan i telefonen frågar om min ardess för att kunna skicka fakturan och jag tappar hakan. Sen blir det helt tyst i 15 sekunder. Dessa 15 sekunder kändes ungeför som ett år. Tystnaden följs av fnitter och denna onda människa erkänner att hon i själva verket är Malin Karlstedt och att jag just gått på jordens prank!

Skäms Malin. Nu är du skyldig mig en öl!

långt ner i halsen III.





Alltså. Hur klarar människor av att vara arbetslösa och sitta hemma? Många väljer ju såklart inte att inte ha ett jobb, men det finns ju vissa lathundar i vårt avlånga land som helt enkelt inte orkar få tummen ur. Men vad gör dem om dagarna? Seriöst, tell me. Idag har jag vandrat fram och tillbaka mellan säng, kök och toalett. Exciting!! Tydligen så visar de enbart gamla serier i repris på alla kanaler på tv:n hela dagarna. Lyckades landa på en kanal som visade första säsongen av Beverly Hills. Haha. Vilka kläder. Det var ju spännande. I en kvart. Sen blev jag rastlös och började städa köket istället. Kockade ihop lite köttfärsås och diskade. Allt detta tog en otrolig tid då förkylningen medför att jag får klimakteriesvettningar från helvetet med jämna mellanrum. Så när köket var rent och maten var färdig hade klockan slagit 16.00 och brorsan kom hem från jobbet. Äntligen lite sällskap. Nej fy, hoppas jag vaknar pigg och glad i morgon så jag kan jobba i helgen. Jag orkar inte städa toaletten.

långt ner i halsen II.

Det kunde man väl ha gett sig fan på. Indianmedicinen jag fick av killen på hälsokostaffären igår var bara buffel och båg. Eller så var det helt enkelt för sent. Vaknade i natt med något som kändes som en decimeter långt öppet sår i halsen. Så fort jag hostade ilade smärtan genom kroppen. Mamma sa att jag har legat och stönat lite småkonsigt hela natten. Haha! Nåja. Jag fick sjukskriva mig från jobbet idag, första gången sen jag började. Första gången på 8 månader alltså. Vissa kanske tänker "vad skönt att ligga hemma i soffan och chilla". Men INTE jag. Nej fy, klockan slog nyss lunch och jag har redan myror i brallorna. Var på Apoteket nyss i hopp om att kunna lindra min smärta. Tanten sa att jag skulle köpa ett par halstabletter som heter Zyx. Smakar mint och är rätt starka. Schysst tänkte jag, men tanten hade glömt berätta att tabletterna kunde ha viss lokalbedövande förmåga. Så nu sitter jag här i soffan utan känsel i munnen och med håret på sned. Försöker trycka i mig lite Fjällfil och crunchy men blir lite kaka på kaka när jag inte riktigt känner om jag har mat kvar i munnen. Så tack Lillemor för att vi diskuterade halvsidesförlamningar igår. Nu vet jag hur det känns. Lite grann i alla fall. När jag dricker vatten är det små droppar som inte riktigt hittar rätt väg så snart kommer jag sitta i en vattenpöl. Nej fy, nu ska överdosera Ipren och hoppas att jag återuppstår som en ny, bättre version av mig själv om ett par timmar.


långt ner i halsen.


Åh nej, åh nej, åh nej, åh nej nej. Vaknade med en klump i halsen i morse. Jag vill INTE bli sjuk nu. Har massor på gång framöver. Så jag sprang ner på hälsokost-affären och roffade åt mig någon hokus-pokus-medicin som smakar gräs och luktar gammalt vin. Jag ska blanda 20 droppar med ett glas vatten varje timme så jag hoppas det jagar bort förkylningen. Fick med mig Gynnings nya bok hem också så nu blir det soffläge istället för gym. Har just lyckats besegra Swedbanks internetbank också. Det krånglade hela kvällen igår och hela morgonen. Även Linda hade problem då hon skulle boka flygbiljetter för att hälsa på mig. Vi har ringt runt till olika kundtjänster för att få reda på att man numera måste ha någon slags internetkod till sitt Visa-kort för att handla på nätet. Efter mycket om och men har hon äntligen fått sina biljetter och min Deadmau5-bokning gick igenom. Happy times!



it's a beautiful daaaay.



Frulle i solen på balkongen. Det är nästan så man blir pilsk.


12 maj



Har spenderat kvällen nerbäddad i soffan framför tv:n. Mor och bror har suttit vid varsin dator så jag bjöd mig själv på Gossip Girl-marathon. Under ena avsnittet spelade denna man ett par låtar under en modevisning och jag blev genast nyfiken på om han nånsin kommer till Sverige. Och tro på fan, det gör han. Jackpot!! Så 12 maj hittar ni mig (eller ja, oss) på Berns. Det kommer bli episkt.

härligt väder.

Plötsligt blev det vår på riktigt i huvudstaden. Wihoo!! Världens sötaste mamma och bror hade packat picknick-påsen med termoskaffe och kakor man doppar för bästa smak för att möta upp mig efter jobbet idag. Mycket uppskattat. Vi letade rätt på ett lämpligt picknickbord i vårt hood och njöt av solen en stund. Sedan rullade vi hem och jag hoppade ner i mina motionskläder och begav mig mot Hagaparken. Det fina vädret gjorde att jag flög fram i mina "springa-fort-som-fan-skor". Damen här nedan tog det hela ett steg längre och tyckte bestämt att det var sommar. Shorts, sport-bh och barnvagn. Hurtigt värre!


   


   

   


tisdag.

JAG VILL SOOOOVA! Men jag har ju gått och blivit någon slags arbetsnarkoman. Kan bara inte säga nej när någon frågor om jag kan jobba. Klart man ställer upp. Och bara jag har tagit mig ur sängen så är det ju faktiskt inte allt för jobbigt att vara vaken. Och är man vaken kan man ju lika gärna göra något värdefullt med tiden. Som att jobba och tjäna pengar inför sommarens äventyr. För övrigt så håller vi på att styra om våra Roskilde-planer mot Borlänge och Peace and love då vi häromkvällen upptäckte att de faktiskt har en grym line-up. Min lycka kommer vara total när jag får stå och flumdansa till Kings of Convenience. Jaja, off to work. 9.00-15.30. Sedan ska jag snöra på mig "fort-som-fan-skorna" och mina svarta trikåer och inviga Hagaparken.




          

tre små gringos

     

    

 


systermys.









Allt som behövs för att Mika ska vara glad idag är soool, skor och en Marielle. Kanske lite kaffe också. Och mat såklart. Kanske en bra film. Och lite glass. Med chokladsås. Ja, listan kan göras lång. Men just idag nöjer jag mig med sol och sällskap.


sunday bloody sunday.



Ska man hänga i sängen hela dagen ska man göra det med stil. Närå, jag passade bara på att töja ut mina nya skor en smula samtidigt som jag drog mig under täcket. Veckans enda sovmorgon så jag tycker detta var lite schysst multitasking. Idag är sista dagen i lillasysters sällskap. Hon åker hem i morgon. Hon har varit här sen i tisdags och självklart har det varit dåligt väder med antingen spöregn eller mulet hela veckan. Men idag har solen hittat tillbaka så nu åker skinnpajen och solbrillorna på. Vi tar varandra i hand och skuttar ner på centrum.


götgatan


   

 

Jaha ja. Idag skulle vi leta klänning till Marielles student. Strosade längs Götgatan, Gamla stan och Drottninggatan men inget dög. Jag däremot trillade dit på Make Up Store. Mineral Wonder kit. Jo jag tackar. Klämde en macka på Subway och kom in på en intressant fråga. Har ni någonsin sett en mörkhyad man/kvinna med rullator? Det har varken jag, mamma eller syrran gjort i alla fall. Nu är vi hemma igen och ska ta vara på varje minut som är kvar innan syster-yster måste åka hemöver i morgon.


PIZZA HUT



Mm mm mm. Jobbade en sväng mellan 9-15 idag. Sprang efter detta hem och bytte kläder för att åka in till stan med syster och co. I sann fredagsmys-anda käkade och chillade vi på Pizza Hut. Denna gastronomiska sensation efterföljdes av bio. Green Zone. En film med en mycket intressant vinkling av kriget i Irak. Godiset som blev kvar i påsen ska nu avnjutas med en kopp kaffe i soffan framför säsongsavslutningen av Solsidan. I morgon väntar gym och klänningsjakt på Götgatan.

   


i love shoes. shoes shoes shoes.

Idag har minst sagt varit en intressant dag. Jag har hunnit med 8 km promenad, spela Yatzy och druckit nyponsoppa från Sagolika soppor med en människa hög på smärtstillande. Det är för övrigt jättekul. Efter denna skitlånga promenad och X antal timmar på sjukan var jag fortfarande rastlös. Så när jag kom hem drog jag med lillasyster på en snabbrunda i Solna centrum. Vårt mission var att köpa smink men det var slut så det fick bli ett par pumps till mig, en tröja till bror och ett par sneakers till syrran. Nu ska vi sadla om till frisörsalong här hemma. Återkommer med resultat.







tripp trapp trull



Nu är hela ligan samlad. Jippie!!


familjefest

Idag är det dags för lite av en långpanna på jobbet. 9-21. Woho, there's a party in my pants. Fast ne. Men när jag kommer hem så har min syster precis landat här i stan. Hon kommer ner en dag tidigare, jippie! Jag är glad och solen skiner idag!



Här är hon. Som min bättre hälft, fast sämre.

myror i brallan.

Det där med att titta på film och slappa hela dagen gick inte riktigt vägen. Rastlösheten smög sig på vid 17-tiden så jag satte igång att tvätta, trotsade skitvädret och sprang en runda, styrde upp ännu en mindre gourmetmiddag inklusive dessert. Nu har jag precis duschat och gjort hårinpackning och ska återgå till soffan med en kopp kaffe.

Idag har Lillemor kommit hem igen också. Äntligen. Staden fick en konstig slags aura när hon var borta men nu är hon här igen och det känns bra!


soffhäng für alles



På grund av det dåliga vädret ser vårat vardagsrum ut så här idag och det kommer nog inte förändras särskilt mycket innan det är dags att krypa ner ikväll igen. Nu blir det film och Family Guy. Det är bara att komma och joina om man är sugen!


NOOOOOO!!!!



Här ligger man i sängen och njuter av sin beautysleep. Drar sig lite extra under täcket på morgonkvisten bara för att det är så förbaskat skönt. Okej då, jag klev nyss upp (kl 12.38). Och vad händer under natten?! Jo, min största fiende just nu, snön, återvänder. Inte okej!!


råstasjön



Ännu en jobbhelg avklarad! Det gick ju som smort att fira påsken på jobbet trots att vi var kort om personal. Alla verkade nöjda och glada med sill, skinka och omelett. Jag och mamma firade detta med en promenad runt Råstasjön efter jobbet idag. Detta ska vara Solnas stadsdelspark. Om det är riktigt så fint vet jag inte om jag tycker. Men det var väldigt mysigt i kvällssolen och lagom varmt! Mammsen åkte tyvärr på blödande skavsår då hon invigde sina nya springskor. Men det som inte dödar härdar. Nu blir det hemmagjord pizza och film. Ledig i morgon. Hoppas solen håller i sig!


marre maräng



Idag skiner sooolen. 15 grader varmt på balkongen. En kaffekopp i handen. Vilken morgon!! Dagens plan är att sola fejjan lite och lyssna på Kings of Convenience nu och sen springa till jobbet och ställa i ordning ett mysigt påskbord till kvällen. Jobbar 12-21 idag och 8-16 i morgon. På måndag väntar en välförtjänt ledig dag. Snart, snart, snart kommer syrran hit också (på onsdag). Jag saknar dig skitunge!!


hej hopp.



Idag tog jag mig upp ur i sängen i rättan tid. Har hunnit vara på gymmet och försökt springa bort träningsvärken som plågar min mage efter tidagens pass. Får se om det ger resultat eller ej. Nu ska jag skutta vidare mot arbetet. Slutar kl 21 och då blir det till att sätta på sig springskorna och löpa hemåt för att bänka sig i soffan inför kvällens avsnitt av Solsidan.


hurra hurra hurra för mamma idag.



Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti i hundrade åååår! Idag fyller vår kära mor år. I morse fick hon kaffe på sängen och sång innan jag skulle till jobbet. Hennes spontana reaktion var : - "Va fan väcker ni mig så tidigt för?!" Men sen sken hon upp som en sol när hon öppnade sitt morgonpaket och såg att det låg ett tv-spel där i. Så medan jag arbetade satt mor och bror och nötte God of war. Efter en skön dag på jobbet kom jag hem till mammas underbara hjortronmarängtårta. Mm mm mumma!! Och nu på kvällskvisten har vi avnjutit en liten gourmetmiddag i form av entrecôte med hemmagjord bearnaisesås och vitlökspotatis. I sällskap av en flaska Masi Campofiorin. Mycket bättre kan man inte ha det. Skärtorsdag är det ju också. Och 1:a april såklart. Trodde jag hade klarat mig undan blåsningar men så ringde en väldigt nervös Linda Dahlgren upp mig för en liten stund sen. Hon lämnade ett röstmeddelande om att hon hade en brådskande nyhet att berätta. Så jag ringer upp, nyfiken som en liten femåring inför julafton. Redan här skulle man väl ha anat oråd men eftersom jag är så godtrogen var jag enbart nyfiken. Hon frågade vad jag skulle göra den 28.e juli i sommar. Och jag svarar att jag förhoppningsvis har semester. Var på hon frågar om jag skulle vilja vara hennes brudtärna. Jag blev så glad att jag började gråta och tänka på fina klänningar. Men sen slog det mig och jag skriker uppgivet : - "Är det första april idag?" Hahaha, det var roligt. Men nu vet du i alla fall att jag mer än gärna är brudtärna!

Nu blir det en film och lite ost och kex. I morgon väntar gym och jobb. Glad påsk på er!

   

   


R.E.A



Har haft en mycket rolig afton med Ville och hans mor. Vi började med lite skumpa hos frissan då de ägnat hela dagen åt att färga hår och klippa sig. Sen en till flaska skumpa och lite Abba i Villes mansion i Sumpan. När den var slut åkte vi in till stan och bänkade oss på Hambuger börs. Tryckte i oss varsin gödkalv och en pava rödtjut. Sen var det showtime. Otroligt roligt med många skämt om aktuella saker som kungabröllopet, SAAB-affären osv. Nu blir det sängen. Jobb 9-16 i morgon. Efter det blir det veckans tredje finmiddag och lite tårta då min kära mor fyller år i morrn!

Hoppet lever hälsar facket i Trollhättan.


RSS 2.0