2010










21.00 TV3


Ikväll kl 21.00 bör ALLA sitta bänkade framför tv:n och spana in Victoria Secret fashion show.
Say no more!



I morgon är det nyårsafton och jag har fan inte en aning hur man firar denna afton
i denna stora stad. Tar det som det kommer. Skulle inte bli allt för ledsen om jag
fick sitta på en sunkig kvarterspub och skåla i halvljummen öl.


GH





           


Årets kap! Guitar hero. Spel och trådlös gitarr för 199 riksdaler.
Tror ni jag löpte till affären när reklambladet från Ica Maxi kom med posten eller? Jo. Minst sagt. Älgade iväg snabbt som tusan och roffade åt mig det näst sista exemplaret de hade framme. Yeeees! Sjukt beroendeframkallande. Det första jag tänkte på i morse var att spela. Så det var långa 11 timmar på jobbet idag. Men nu är jag hemma och ska rocka hela natten!


nya kleeeder

I morse när jag steg upp vässade jag armbågarna ordentligt. För dagen till ära skulle det fyndas på mellandagsrea. Kärringarna flög åt alla håll och kanter när jag brottade mig fram på Söders gator. Dagens mission var att hitta ett par coola täckbyxor. Detta failade såklart något jävulskt. Fick med mig lite andra saker hem istället. Sjukt nöjd. Det är såå otroligt roligt att fynda! Man blir så glad. Och när man kommer hem med allt nytt vill man till och med städa garderoben för att nya små älsklingarna ska trivas där inne. Det som fyndades går att skåda här nedan. Och till er som tycker att mina så kallade collage ser ut som skit. Jag håller med! Har precis upptäckt Photoshop och tycker det är sjukt svårmanövrerat, men ska nog kunna knäcka den lilla nöten också när jag ger det tid.








Fyndade en grej till idag men bilder får vänta till i morgon.
Jag måste värma upp lite först.


brakväll


Konstig film men ändå väldigt bra på något konstigt sätt.




Halvvägs in i en pissig dag på jobbet får jag ett glädjande meddelande på telefonen. Danni ville ta med mig på bio. Hon bokade biograf och film. Biografen blev Sture-biografen och filmen blev denna. Heath Ledgers sista! R.I.P. Tryckte ett QP cheese-meal i biosalongen, vilken rymde typ 40 platser. Det behöver inte nämnas att alla (40 personer) tyckte jag var en sliskig tjockis. Ta med sig hamburgare på Stureplansbio. Ha! När det fina Östermalmsfolket själva syndade med en kexchoklad och Loka såhär en söndagkväll. Det var roligt.
Filmen var också rolig. Och jag hittade en lila Vandals-mössa på Carlings för 50 spänn. Det var också roligt.
En rolig kväll helt enkelt.

Thank you lady!


vansinne



Igår morse ringde mitt alarm 06.00. Herre min jösses. Kändes som jag hade ett ton grus i ögonen som jag fick skotta ur dem innan jag tog mig ur sängen. Men varför ringde då min klocka så inni helvetes tidigt en lördag morgon? Jo, dagens mission var att åka till Barkarby och säkra en ny tv på Elgigantens mellandagsrea! Den startade kl 07.00 och vi tänkte att det var bäst att ta det säkra före det osäkra och vara där i tid. Vår beräknade ankomst skulle vara 07.12. Alldeles lagom tyckte jag. Men tydligen inte busschauffören. Han tyckte vi skulle vara där lite senare. Så han körde ner i ett dike. Jahapp, där försvann vår tv tänkte jag. Men chauffören lyckades styra upp situationen och lämnade av oss endast en kvart efter tidsschema. Jag hade däremot inte haft med i mina kalkuleringar att folk i själva verket sovit på parkeringen för att komma först in i butiken. SINNESSJUKT!! Vi kom fram halv 8 på en lördag morgon och fick stå i kö i nästan en timma för att ta oss in i affärjäveln. i 10 minusgrader. Utan täckbyxor. Har inte köpt några för det ska ju inte finnas snö i Stockholm. Tjena! Ja, åter till kön. När vi står i denna huttrande folkmassa dör mitt hopp angående tv:n än en gång då varenda enda jävel som kommer ut ur affären har en likadan på sin vagn. Så när vakten väl släpper in oss springer vi i vild panik i ungefär 3 sekunder tills vi inser att de har ungefär 100.000 stycken tv-apparater de vill bli av med. Tacka gud för MEGASTORE. Vi bar glatt detta 25-kilos paket genom kassan. Snodde en IKEA-vagn och släpade det över den isiga parkeringen. Tryckte in oss i bussen och hoppade av i Kista för att byta till tunnelbana. Spände armmusklerna och skjutsade den uppför rulltrappan och in i vagnen. Skuttade upp igenom trapphuset. Nu står den här. Den nya fina tv:n. Och ikväll ska vi kolla in tredje säsongen av Californication på den. Boo-ya!


T minus 7 days



Nästa fredag kl 14.30 hoppar jag på flyget hem till de vita vidderna i norr.
Äntligen får jag träffa och krama om alla fruar!! De är som det enda jag saknar
där hemifrån. Och min odrägliga syster och far också då, såklart! Stannar nästan en
vecka. Det tror jag räcker för att tröttna på kylan! Hoppas på lite partaj i Åre också när
man ändå befinner sig i krokarna. Vem vet, man kanske till och med hinner rasta brädan?

Nu blir det ett avsnitt av Breaking Bad, skön serie!, sen bingen. Ska upp i ottan i morgon med
för att åka till Elgiganten och slåss om en platt-tv på mellandagsrea! Bilder på det jippo kommer!


fröjdefull fest



Det blev en lugn och fridfull jul i år. Jag och mamma myste på bra nog här hemma i lägenheten. Fick tomtegröt till frukost, fick pysselpaket i morgonklappen, fick kakor till lunch. Precis som när man var liten! Skypade med lillasyster och pappa som satt hemma i Östersund. Vi missade dock Kalle då vår tv bestämt sig för att balla ur. Mellandagsrean på Elgiganten kommer lägligt i år!! Vi ska stå och rycka i dörren på lördag morgon och frakta med oss en ny rackare hem. Nu ska jag baxa ner min proppmätta mage i sängen och försöka sova. Upp med tuppen i morgon och jobba. 09.30-21.00. Tumme upp för storhelgs-OB.


samma lika



Great minds think alike. Det tycker jag mig ha hört någonstans.
Jag och mamma valde ett paket var ur varsin hög och öppnar
dem samtidigt. Haha, vad ligger i dem? Jo, likadana hudkrämer.
High five och tack till tomten!


världens bästa fru

Kunde jag hålla mina nyfikna fingrar i styr? NEJ. Dök på det här paketet från Danni det första jag gjorde i morse! Och vilket paket sen då. Schampoo, balsam, vax, borste och lipgloss. Tack världens bästa du!!


mr santa


Medan jag var på bio hade tomten klivit på och lämnat lite paket. Tydligen har man varit en snäll flicka i år också. Tack tomten, det du inte vet dör du inte av. Nu börjar den där pirriga känslan sprida sig i kroppen. Vill bara kasta mig på paketen och slita av pappret. Men icke. Jag gör som när jag var liten istället. Lägger mig för att sova långt tidigare än vanligt. Stirrar i taket till ögonen blir torra och hoppas på att somna så att det är julafton när jag vaknar!! Wiiie.


avatar 3D



My god! Vilken film. Vilka effekter. Vilka färger.

Jag är helt tagen. Jag satt stilla i en biostol med de otroligt fula 3D-glasögonen på mig, helt trollbunden. Som att jag existerade i en annan värld. I hela 2h 43min. Handen grävde per automatik längre och längre ner i popcornhinken. Svepte 0,8 l Coca-Cola men var för inne i filmen för att bli kissnödig. Inte ens idioterna som satt och snackade skit på raden bakom fick mig att ta blicken från bioduken. Magi. Ni som inte sett den ännu. Se den!!


silledill



Och så var julbordets viktigaste kandidater klara!

Inlagd sill
Vitlökssill
Currysill
Rom och rödlökssill

Köpesill är inget för gourmander. Nej fy! Hemlagat ska det vara!


mmm..



Köttbullar, gubbröra, ribba. - CHECK!




en öl.



     

     

   


Livsfarligt. Det är ordet. När Victor säger: -Kom till stan så tar vi en bärs! Då ska man passa sig. För det blir aldrig bara EN bärs. Igår blev en bärs plötsligt ostron och skumpa på Söderhof. Som sedan blev sunkigt men ack så charmigt söderhak med apelsindrinkar och järn. Som sedan blev efterfest med halvnakna karlar som skulle rosta köttben till rödvinssås! 
 
Kvällen startade på Gallaways, Kungsgatan med 3 stora och fina Kilkennys med så gott, gräddigt och krämigt skum. Med Victors trevliga arbetskamrater Danger och David. Sen hade tanten fått mersmak och ville inte åka hem. Då lades förslaget om ostron och skumpa på Söderhof upp på bordet. Jag som tycker båda smakar skit struntade i detta och slog följe. När vi satt oss till rätta och sedvanligt lagt linneservetten i knät kommer servitören och tar leg på oss vid bordet. Victor kommentar : -Vi vill bara äta lite ostron och bli fulla, satte ribban högt! Trugade i mig ett glas champagne och sköljde ner det med ett ostron. Ett par surfare och en liten jävel senare satt vi på tuben mot Söder. Drog på Kingstown och mötte alla sorters löst folk. Drack en drink vid namn Sex ala King. Det bör tala för sig själv. Drog vidare till ett ställe jag glömt namnet. Kan bero järnen vi svalkade strupen med på nämnda ställe. Sen åkte vi hem till Danger för en liten efterskiva. Men det blev inte så mycket av det. Vi slängde in köttbenen i ugnen och satt mest o stirrade på plåten. Vid 02.30 kom jag och Victor på att vi skulle röra oss hemåt. Sagt och gjort. Beställde en taxi och gick ut för att vänta i snöstormen. Självfallet kommer inte taxijäveln utan vi får istället frysa häcken av oss. En snöängel senare uppenbarade sig ett par strålkastare vid horisonten och vi lyckades stoppa en bil som körde hem oss.


julefrid



Nu ska jag ge mig ut i julstressen och slåss med alla stockholmare i jakt på de sista klapparna!


soffhäng



Säsong 3 av denna underbart råa, roliga, sexiga serie är på väg hem!

Har i höst avverkat:
True Blood - mycket bra! Säsong 3 började spelas in nu i december.
Glee - otippat bra musikalvariant, fortsätter i april.
Californication säsong 1 och 2 - förbannat bra!

I väntan på mer David Duchovny kastar jag mig in i nästa serie. Breaking bad. Hoppas på en till tumma upp!


fest



Igår hade vi en festlig liten rendez-vouz hemma hos Calle. Jag och Daniella grundade med lite drinkar och Vem vill bli miljonär hemma hos mig. Sen gav vi oss ut på tunnelbanan för att åka till Söders höjder. Som vanligt ser man minst 5 roliga/konstiga människor när man ger sig ut i kollektivtrafiken. Kvällens vinnare blev en man med grå joggingbyxor och ett vedträ i fickan! Hemma hos Calle mötte vi upp med några andra och bärsen flödade. Den blandades med Eau de vie-Livets vatten. Cognac. I det värsta slag som finns. Fy fan säger jag bara. Sen brakade det loss. Stolar gick sönder och jag satte på mig boxningshandskarna och gick en runda mot Danni i takten till Girls, Girls, Girls. Vilken var den enda bra låten jag fick lyssna på på hela kvällen! I takt med att ölen sinade började folk röra på sig och vi bestämde oss för att gå ut. Drog till Skeppsbar och dansade ett par timmar bland en massa skumma gubbar till kass musik. Bajs-DJ. Sen rullade vi hemöver om avslutade kvällen med ett obligatoriskt stopp på Max. Och på vägen hem hann jag med årets första snöängel. Slutet gott, allting gott!!

Så gott folk, nu är jag bakis och ska kolla på andra säsongen av Californication.
Ska inte lyfta ett finger på hela kvällen. Inte ett enda!

     

   

   


cerveza por favor


Ja då var den efterlängtade lördagen här. Ölen flödar och livet leket.
Hoppas på härjar-rock ikväll!

Forts följer...


sneeeeuuuww



Och snön fortsätter ramla ner från skyn! Jag gillart, men tycker stockholmarna bör gå en snöröjningskurs! Hoppas det ligger kvar en stund så man hinner ta ner brädan och nöta Hammarbybacken!!

Jobbat 10-21 idag. Känner mig mer hemma på jobbet än hemma. I morgon ska jag upp med tuppen och köra min åttonde och sista arbetsdag denna omgång. 8.30-15.00. Sen blir det frenetiskt julklappsletande då paket som ska skickas med posten måste gå iväg i morgon. Efter det vankas julbord med jobbet. Spännande! Och på lördag väntar utgång med bröderna Falk och syskonen Söderberg. I like! Hoppas fruarna Lily och Malin hänger på också!


men yeees...



På ett dygn har det trillat ner 15 cm snö och detta har medfört kaos i storstan! HAHA!! Plogbilar i 10-tal kör runt i kvarteret och bilisterna kör 10 km/h. 15 cm, det är ju knappt så man får snö i skorna när man har gympaskor på sig! Och det är ju hela - 2 grader så jag förstår att alla människor dragit på sig sina Canada Goose-jackor och termobyxor/kjolar för att inte ramla till marken och frysa ihjäl! Det är ju lite skrattretande men jag är sjukt nöjd att vi fått lite av det vita guldet!!


glömde...



Glömde ju dagens viktigaste!! Det handlar varken om kakor eller mat. Mamma lyckades boka biljetter till Sonisphere 2010 idag. Wohoo!!! Vi kommer att rocka sönder Stora Skuggan i augusti! Jag läääängtar!


dag 4 av 8



Julpysslet continues. Wow, vad jag kan! Och bakat kakor har vi gjort också. Schackrutor, bondkakor och chokladsnitt. Det sköna när man bara är två i hushållet är att man kan välja ut sina favoriter från julbordet istället för att göra 20 olika grejer som man tar en liten smakbit av. Nej tackar vet jag sillen. Det är vad jag valde ut till julbordet på St. Ansgars i år. Och Jansson. Och omelett med svampstuvning. Och kanske lite skinka. Och icke att förglömma, GUBBRÖRA.

Östersundsbor se upp, jag kommer upp och gör stan osäker den 1 januari!

meet me halfway...



... right at the boarderline. Svängig låt det där, blir nog några moves till den i helgen! Halvvägs är precis vad jag kommit efter morgondagens arbete. Dag 3 av 8 avklarades idag utan problem. Bakade små söta lussekatter till våra boende och hade väldans trevligt. I morgon byter jag bransch för en dag och ska leka konferens-fröken. Ska infinna mig på Kungsholmen och ha ställt i ordning frukost kl 08.30. Sedan ska jag rulla tummarna till kl 12 då lunchen ska ställas fram. För att sedan rulla tummarna lite igen och slutligen ställa fram eftermiddagskaffe. Soft jobb! Men ännu en tidig morgon. Usch och fy! Jag laddar upp batterierna med en kall bärs och film ikväll. Sen blir det god natt!

slack...



Shit vad trött jag ääär! Så där trött så det känns som att man har ett kilo
grus i ögonen. Är ett mysterium hur jag överlevde att stiga upp kl 5 om
morgonen 4 månader under sommaren!! Danni ligger och drar sig under
täcket och jag spelar julmusik för att vakna. Nä fy för tidiga mornar.


1 av 8



Jaha. Då har man klivit på arbetståget. Dag 1 av 8 avklarad. Hoppas jag får syn på ljuset i tunneln efter helgen och överlever till nästa fredag. Då vankas det julbord med jobbet och andra festligheter. Så vänner och bekanta, vi ses och hörs fredag den 18:e klockan 15.00. Då har jag tagit mig igenom mina 75 arbetstimmar. Ciao!

krokofanter och aladåb...

Sådär. Då var man tillbaka i verkligheten. Home sweet hooome säger jag bara. Det var tungt att bära hem allt vi fyndat på taxfreen. Vår korta visit till grannlandet Finland var mycket lyckad. Förutom att jag och mamma var de enda som inte ramlade in i facken, finska vinalkis-tanter, finska vinalkis-gubbar, tjocka PRO-medlemmar eller storbystade zigenare (vi lyckades ju iofs roa oss på egen hand). Eller det faktum att vi bokat in oss på en mysig JULBORDSkryssning och själva julbordet var kattpiss! Finnar kan ju tydligen INTE laga mat. När morsan lastade på ett berg av något som hette ALADÅB höll jag på att smälla av. Till råga på allt var det svinkallt i lokalen. Men vi höll god min. Ölen var ju gratis. På egen tappkran dessutom. Jag fick i mig ett par sillbitar och lite hjort. Smakade på julskinkan som uppenbarligen enbart bestod av en massa E153 och skit och tappade modet helt. För att senare hitta igen det när jag insåg att det fanns en hel skål med krokofanter på dessert-bordet. Då blev Mika glad igen och sken upp som en sol. Detta likamed extraordinärt shoopingmode! Vi hann med tre vändor inne bland alla smink/parfym/sprithyllor. Och som mamma alltid sagt: - Pengar är runda för att rulla. Oj oj, vad jag tog henne på orden! Clinique-tvål, ögonskugga, concealer. Clarins-läppglans. Dior-mascara. Nu börjar jag få ångest... Färgschampoo och balsam. En platta bärs. Lite vin. Lite sprit... Och så hittade jag en sinnessjukt cool 80-tals ovesize tröja/t-shirt på Weekday igår...

 GOD JUL MIKA!

   

   

landkrabbor och krabater...



Nä, nu drar vi till Åbo! Skepp o hoj!

mmm...



Kom just hem efter en heldag/kväll/natt med fröken Ville. Vi båda jobbar
som djur så vi hinner inte ses allt för ofta. Men när vi väl ses så kör vi
all-in! Har kramp i magen efter allt skratt, är mätt i magen efter exemplarisk
thai-mat och lär inte känna alkoholsug på ett par dagar. På vägen hem
kom jag fram till att det är väldigt nära mellan Sundbyberg och Solna.
Även om jag nu råkade ta en omväg och upptäckte hela området
Näckrosen. Mysigt värre i alla gamla stadsdelar. Landade hemma och
uppetäckte att en julvört låg framme och upptinad i skafferiet, men sa gött!
Smör, ostskiva och lite mjölk till så är man nu redo för sängen! God natt!!

jul i vårt hus



Kunde inte hålla mig. Granen tog upp för mycket plats i garderoben. Så i natt åkte den upp istället. Och se så fint det blev!!! Med massor och lila och glittriga kulor!

 Börjar få ordning på resten av hemmet också. Nästa projekt är lila och svarta kuddar till soffan så man slipper de där röda som liksom skär i ögonen när man slänger en glimt mot soffan. Och min lilla fotovägg ska få foton i sina ramar också. När jag lyckats bestämma mig för vad jag vill rama in. Har väl en sisådär 12000 bilder på datorn och jag ska välja ut 6 st godbitar. Men mañana mañana, jag har inte bråttom.

Idag ska jag umgås med Ville heeela dagen. Vi ska ut på Söder och Gamla stan i jakt på julklappar, födelsedagspresenter. Vi ska även mätta Villes begär av dödskalle-väskor. Sen blir det middag på Momma.
Sånt gillar vi!!

     

   


monday bloody monday



Jaha, då var det måndag och dags att sig jobba lite. 10-21.
Sköööönpasset! Men det är bara att bita ihop. För sen är
jag ledig i dagarna tre och då blir det kryssning. Smack!


vallentuna



Ja då satt man här hemma i soffan med laptopen på magen igen. Hade alldeles underbart roligt igår. Fröknarna Söderberg bjöd intill finmiddag och spelkväll. Under matlagningen mjukstartade vi med lite "Hur fan visste du det?" för att värma upp skrattmusklerna. Sedan serverades makalöst god mat. Getost-toast på en salladsbädd. Och Oxfilé Provencale. Joo, jag tackar. Det där gjorde du bra Sussi!! Efter maten blev det charader och vi grät av skratt. Till och med morsan ställde upp på charader efter en pava rödtjut! Detta finns tyvärr inte på bild eftersom jag får böta 500 spänn om jag lyckas fånga henne på kort. Kvällens bästa var Suzannes imitation av Fredrik Reinfeldt! Sinnessjukt roligt, det gör vi om!!

     

   


nagelbitare



I MADE IT!! Tålamodet klarade sig med nöd och näppe. Haha, tappade ena gaveln när jag höll på att limma ihop hela kåken. KRASCH, den gick i fem delar och jag var på väg att börja grina! Mamma kom till undsättning och limmade ihop kakbiten med hjälp av lite magi (smält socker). Sen var det bara på't igen.Boo-ya! Där har ni mitt första pepparkakshus ever.  Är sjukt stolt över slutresultatet då jag även lyckades snitsa till det med lite istappar! Ni som känner mig vet ju att jag inte är så mycket för pyssel och knåp. När Krulliga Karin hoppar in i rutan på Äntligen Hemma byter jag kanal till Bygg Björn kommer tillbaka med sin stora hammare. (Ja, det är sant. Jag tittar på Äntligen Hemma lite då och då. Slå mig inte!)  Känner på mig att jag kommer bli en riktigt skillad mys-mormor en dag!

   

Och just det ja. Calle gick vidare till final i idol. GÖTT!
Blir en nagelbitare nästa helg!!


idol



Jaha, då var det klart. Erik vinner idol. Om det finns en karl där ute
som sjunger som denna pojkspoling men innehar ett riktigt manface
är du välkommen att kontakta mig!

husmor



På med förklädet. För nu ska jag försöka mig på att vara sådär julmysig
och baka knäck. Säger man baka knäck? Jaja, jag ska GÖRA knäck iaf.
Och sen ska jag även försöka mig på ett pepparkakshus. Det kan ju bli
skitspännande. Vi får se om mitt tålamod räcker till eller om allt hamnar
i soporna innan jag är klar!

dineros




Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!!


envis



VICTORY! Jag lyckades efter många om och men få till det. Lägga in videoklipp här alltså. Efter att ha läst sisådär 10 olika tips på hur det går till. Skam den som ger sig!

snipp snapp snut...


... så var sagan slut! Har endast ett par ynka sidor kvar i den här boken nu. Ursäkta, den här bibeln! Den bästa bok jag läst på länge. Näste man till huggning blir Slash och hans självbiografi. Ska bli spännande och se om han kan leva upp till dessa legender. Länge leve pudelrocken!!




true blood



Jag är helt såld!! Grym serie. De börjar spela in tredje säsongen
nu i veckan. YEES! Kolla även in soundtracket med Jace Everett.
I wanna do bad things with youuu...

förkyld



Usch, fy och blä för att vara sjuk! Tur är i alla fall att
man är duktig på att tycka synd om sig själv. Klockan
har nu slagit lunch och här ligger jag i soffan med
täcke, kuddar och datorn på magen och bara tycker
synd om mig själv! Kan som inte klaga egentligen.

Krya på mig!

below zero



Vi har fått minusgrader i Stockholm! WOOOW! Bet lite i kinderna när jag knallade
hem från jobbet idag. Termometern visade hela - 2,2 grader!! Hoppet om en
snöflinga eller två till julafton lever vidare!

jobba jobba jooobba



3 dagars arbete väntar. Känner mig något otaggad då en envis förkylning
tränger sig på! Dålig tajming då jag hade tänkt bo på gymmet mina lediga
timmar denna vecka. BU för att vara sjuk!!

RSS 2.0