miike snow + niki & the dove.



Jaaa!! Det torsdag och i eftermiddag rullar tåget mot London och Brixton Academy!! 


shortsbygge på köksbänken.



Fy och tve. Idag ska jag berätta för er, var jag och vädergudarna inte riktigt på samma sida (den här så kallade bloggen har blivit mer av en väderleksrapport, jag vet.) Men det kära vädret påverkar ju så mycket mer än man tror. Nåväl, när jag steg upp i morse sken alltså solen ett par värmande och uppiggande strålar genom köksfönstret så eftersom jag oftast jobbar kortdag på onsdagar tog jag och packade väskan med alla strandsaker. Textade Daisy om att mötas upp vid 12.30 och hurtbullade mig iväg till jobbet. Men så när jag närmade mig stadskärnan och havet kunde jag se hur molnen bolmade in likt rök från en gigantisk brand. 10 minuter senare låg dimman tät och det kändes som att vi var bosatt i en spökstad. Och där låg den. Dimman. Hela dagen!! Så strandhäng fick bli utbytt mot kafferep och croissanter på ett chict litet kafé. Inte heller fy skam i och för sig. Men tack vare avsaknaden av sol blev det efter ett tag lite nippy (jag älskar det här uttrycket, bröstvårtigt, haha!!) och vi skiljdes åt. Solen har tack och lov tittat fram igen men jag trotsar och bygger shorts inne istället. Och lyssnar på Nero, snaaaart är det lördag. Karln min jobbar fortfarande. Han bara jobbar och jobbar och jobbar. Tänkte visa min uppskattning på hederligt husmodersvis med rykande färsk mat och en massagekupong när han kommer hem. Hej!!


så SJUUUKT taggad!!


110 %.



Ooooh, mera sommartunes. Gotta love engelsk radio ♥

Hörrni, sommaren verkar hålla ett stadigt grepp om vår lilla stad, och det klagar man ju absolut inte över. Åh, vad jag hoppas att den lilla solen kan ära oss med ett par strålar på lördag. Men ja, nu är det ju bara tisdag än så länge. Karln min jobbar lite extra ikväll och jag skulle ha tagit tillfället i akt att gjort en massa tråkiga saker såsom städa garderob och svischa runt med dammsugaren men har jag gjort det? Näää, jag la mig på gräsmattan och mumsade frukt med fejjan ner i en bok ett par timmar istället. Och nu tänkte jag snart ta och snöra på mig springa-fort-som-fan-skorna igen och sympati-springa 5 km med lilla Malin som ställer upp i Vårruset hemma i Stockholm ikväll. Lycka till darling!!


ben och jerry kom på besök också!!


mmm curry...på en måndag!!


men kooolla. detta måste utforskas.


sunny sunday.













Igår var det så dags för matfestival igen. En liten repris från förra året och förväntningarna var höga. Men faktorer som för mycket folk, skyhöga priser och generellt sämre utbud än föregående år gjorde att besöket blev kortvarigt. Vi hann i alla fall prova känguru-burgare och engelskt rosévin innan en gammal grek lurade på oss ett halvkilo oliver för 10 pund!! Haha!! Någonstans här gav vi upp och skyndade oss ut för en skön siesta med lite frozen yoghurt nere på stranden istället. Och jag hittade ett ställe man kan hyra segways och köra runt med nere vid havet. Den då!! Så slutet gott, allting gott. Nu hoppas jag bara att de där oliverna tar oss till högre höjder. En fullproppad vecka väntar då det äntligen är dags att åka till London och kolla in Miike Snow och på lördag smäller det i Amex arenan här i Brighton. Boom!!


a la carte mat och dryck i solen. woop!!


wow, what a day!!






Wowzers, vilken dag vi har haft!! Det har varit nåt överjävulskt varmt här. Kvicksilvret nådde nämligen 28.7 grader här i England på eftermiddagen. 4 grader varmare än både Barcelona och Karibien. Hallelujah!! Kidsen plaskade runt i sin lilla pool, jag stekte på bäst jag kunde baden baden-stolen (blir ju så rastlös efter typ en kvart), Danny var grillmaster och bjöd på utsökt mat genom hela dagen och svärmor och Toby höll sig mest i skuggan. Nu ligger vi hemma helt utslagna på soffan insmord i after sun med en kall i handen och inväntar både fotboll och kriget i ESC. Go Sverige och Loreen!! 


summer lovin' ♥


fredags frappe i solen. amore.


välkommen helg!!


LADYBOYS OF BANGKOK.

Nu måste jag ta tillfället i akt att skriva en liten blängare om den här föreställningen kallad Ladyboys of Bangkok som mina chefer bjöd med oss på i torsdags. Att döma från namnet hade jag inte förväntat mig mer än ett par thai-karlar iförd lite smink och kvinnokläder mima och dansa till ett par cheesy 80-talslåtar. Men oh my, så fel jag hade. Ta en titt bara!!











Det här ska alltså vara en grupp karlar, men det finns inga som helst bevis för detta. Perfekt smink, perfekta kroppar, inte ett misstänksamt hårstrå någonstans. Jag försökte förjäves leta kroppsdelar i den nedre regionen samt undvika att glo på de fantastiska hyllorna det bjöds på. Och plötsligt såg jag det. Beviset på att de faktiskt är karlar. ALLA hade svinstora fötter och adamsäpplen!! Boom, där har vi det. Det var skönt att få ett stopp på förvirringen för att sedan kunna njuta av resten av showen som såklart bjöd på en hel hög cheesy 80-talsklassiker såsom Cher, Tina Turner osv. Men även en helt otroligt fit liten thaiman som gjorde saker jag aldrig trott var möjligt med en strippstång. Ja inget naughty, mer akrobatiskt. Och de hade dvärgar på scenen. DVÄRGAR!! En helt unbelievable föreställning. Jag trodde faktiskt inte att jag nånsin skulle bevittna ett gäng små thaimän (med kvinnokroppar) utklädda till nunnor dansa och sjunga Whoopi Goldberg på scenen. Men nu kan jag stryka det på min bucket list. I love Brighton 


tänkte vi kunde...GRIIIILLA!!


världens bästa spontan-present. love you babe ♥

 

 


ladyboys of bangkok ikväll, spännande!!


varm och skön kvällsmotion.


sccchhhteker.


lu lu's leaving do.









Allra sötaste Lucy blev jättechockad men såklart glad över det lilla kalaset vi styrt upp för hennes skull igår. Jag förstår precis hur hon känner. Superglad över att få åka och träffa sin pojkvän som hon inte träffat på svinlänge, exalterad över nya äventyr och vad framtiden kommer bjuda på men också ledsen över att lämna tryggheten i vänner och familj på hemmaplan. Nu har ju jag dock turen att bara ha två timmars flyg till mina rötter istället för ett helt dygn. Hemlängtan kommer och går i vågor och så kommer det nog alltid att vara. Men det är mest människor jag saknar, inte själva Sverige eller Stockholm. Kanske lite på vintern då jag vill ha snö. Men under sommarhalvåret är Brighton himmelen på jorden och det tänkte jag gå och ta vara på nu. 26 grader varmt och klarblå himmel. Dags att plocka fram kokosoljan och steka lite!! En annan som ska ut och steka idag är min fantastiska syster. Hon flyger nämligen till Tyskland ikväll och ska hänga med Jan Tops, före detta världsmästare i hoppning, i en vecka!! Åh, jag blir helt stolt och varm i storasyster-hjärtat mitt.   


spotty rocky road cupcakes ♥


summer loving.



Oh la la, efter att ha vandrat omkring i sömnig måndagsdimma på jobbet idag vaknade jag till liv på väg hem och insåg en sak. Sommaren är här. På riktigt!! Vart jag än vände på huvudet så såg jag turister, skolklasser på språkresa, gatumusikanter och sightseeing-bussar med öppet tak här och var. Och det är varmt. Alltså inte varmt som i att solen ligger på lite. Utan det är varmt i hela luften. Och det doftar av hav. Helt underbart!! Äntligen!! Fram med resten av sommargarderoben, nu ska här glassas på stranden. Dag som natt. Men först ska jag försöka rädda mina retarderade cupcakes som blev fyrkantiga. Det är dags för Lucy's leaving do ikväll och vi ska överraska med tårtor och bakelser.  


snart är det dags. BOOOM!!


ett stycke helg.

Ja hörreni, det blev ju en bra helg det här med. Den tilltänkta lugna helgen flög ut genom fönstret vid middagstid i fredags och ersattes med en kväll på puben och igår blev det en heldag på stan i solen. Och sen var det ju dags för den där fotbollsmatchen. Jag har aldrig riktigt följt ett lag eller förstått varför vuxna män slåss och gråter över fotboll men, my lord vilken stämning det var där inne. Spänningen var olidig och det slutade med att jag var en av alla som firade segern med att vaska bärs över hela stället och sjunga/skrika lagsången.
















äsch, ändrade planer. skål!!


friday.

Jahopp, då var det fredag igen!! Jag är inte riktigt lika entusiastisk över detta faktum som förra veckan på grund en stor faktor. Regnet är här igen. Bläääää!!! I morse på vädret visade de ett stort grått moln men INGEN nederbörd så jag hoppade glatt upp på min nyfixade cykel och rullade mot jobbet. Vägen hem var en annan femma. Duggregn övergick i monsun. Det finns ju förvisso inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Men nu var det ju så att jag hade svindåliga kläder (jeans och munkjacka) på mig. Så nu sitter jag här i soffan, redan iförd pyjamasbyxor, och ser sådär missnöjd och småsur ut som bara en blöt, halvdränkt katt kan göra. Men allt är inte fördärvat. Jag fick mer lön än vad jag räknat med så nu kliar det i fingrarna. Ni vet, sådär som när man bara känner för att köpa något. Spelar egentligen ingen roll vad det är. Bara man får handla. Får se om jag kan vända detta till några nyttiga inköp i helgen. Man kanske skulle slå till på en Fatboy Slim-outfit. Den nya hårskuggan i rosa, jeansshorts och nåt coolt linne. Hmmm, det tåls att tänka på. I övrigt tänkte vi försöka oss på det här med en lugn helg i helgen. Ikväll bär det av till svärmodern en sväng för att mäta lite väggar och stök så vi kan pimpa vårat rum. Sedan står indisk mat och film står på schemat i sann fredagsanda. I morgon blir det dock en liten avstickare till puben då det är obligatorisk Champions League-final. Här kommer lite fredagstunes från DJ Fresh som också spelar på Amex stadion om två veckor. I can't wait!!


sommarens festival-frilla. color bug!!


regents park 10k.



Hepp hepp!! Då var det dags att snöra på sig skorna och börja ladda på riktigt. Jag, syrran och Dan the man har, hör och häpna, bestämt oss för att springa ett 10 km lopp i en av Londons finaste parker den 5:e augusti. Aaaaah!! Hur detta kommer gå ska bli extremt spännande att se men det är ju alltid roligt att ha något att se fram emot och jobba för. Så nu kommer alltså Operation tajt bajja vridas upp ett snäpp eller två. Vi har tio veckor på oss att förbereda oss för detta hellrace och de flesta av dessa tio helger har vi festligheter och resor inplanerade. Vi har en del att stå i om man säger så. Dan äger inte ens ett par springskor än. Höhöhö. Men det blir nog bra det här. Vem som helst kan väl springa en mil utan att dö? Vi tänkte starta mjukt med att putsa upp våra cyklar och ge oss ut på en tur ikväll. Wish us luck!! 




voila. caaaake ♥


wednesday.



Brighton beach

Men sa fin en dag det blev idag då. En riktig hurtbulle av en dag. Startade med en liten lätt promenix ner till jöbbe iförd enbart linne. Ljuvligt!! På överkroppen alltså. Hade ju joggingbrallorna och skor på mig också. Jobbade ett par timmar och strosade sedan en sväng nere på stranden, där jag hittade den här fina karusellen, för att möta upp med Daisy och gå till gymmet. Drog av x antal kilometer på crosstrainer, cykel och roddmaskin innan vi hoppade i plurret för ett par längder i bassängen. Vi toppade det hela med ett besök i bastun och sen gick vi och drack te. De fem kilometrarna hem kändes som ett mindre maraton efter detta men envis som man är släpade jag fötterna längs asfalten istället för att hoppa på bussen. En utomordentligt trevlig liten onsdag må jag säga. Nu ska jag baka morotskaka och överraska karln när han kommer hem. Hej!!


reading festival.

Idag hörreni, börjar nedräkningen - 100 dagar till den stora 25:an. 25 härliga år i jordelivet. I år sägs vara året då man ska börja missbruka antirynk-kräm och grejer för att kroppen inte ska börja förfalla. Nu kommer huden sakta men säkert tappa fästet. Bakdelen kommer flytta ner en våning om man inte konstant torterar den med trappsteg och benböj. Känner att ögonlocken redan börjar sacka lite och skrattlinjerna går som inte riktigt tillbaka längre. Sen ska man ju börja oroa sig för att fylla 30 snart också. Nämen fy, vad snackar jag om?!! Livet är ju såklart till för att levas!! Och jag hoppas på att få välkomna den stora 25:an med massor av kärlek och roligheter i Reading på den här fantastiska festivalen. Tänk er lite Florence, lite Kasabian, The Vaccines, ett par fruar, tält, en fästman, en syster, förhoppningsvis massor av sol och bärs. Åh det låter som den perfekta födelsedagshelgen i mina öron. Hoppas, hoppas, hoppas!! 



hårdbröd och sockerfri musli - vardagslyx i England.


måndagskväll på sofflocket.


pastel mania.








 





Åhååå, jag kan inte få nog av alla dessa färger. Ute har det börjat regna igen men här inne i soffan är det högsommar!!


weekend - like a boss.

Oj, vilken helg!! Det blev en sån där riktigt bra helg som man bara skulle vilja spara i en liten ask och ta fram och få en liten gnutta av på en mindre bra dag. En sån helg man bara kan uppleva i Brighton. Det började i fredags med massor av livemusik och ett par drinkar med mina chefer som ledde till jägerbomber och vilda politiska diskussioner om Nordkorea med en transvestit vid namn Angelica. Sen fortsatte det i lördags med massor av sol och städning av Iris trädgård. Vi släckte törsten med Pimms, skålade och firade Bobbys födelsedag hela natten lång. Och igår, söndag, knäcktes det ett par kalla i det ljuva vädret, fick till och med lite färg på lillsnoken och fågelbenen mina och det hela avslutades med en ordentlig omgång afternoon tea. Mycket bättre än så här blir det inte.



 





 










T.G.I.F

Ni vet det där jag sa om att det skulle bli en bra fredag? Jag hade rätt. Och oj, vad rätt jag hade. Lyssna på det här. Vi har redan hunnit med en fredagsbärs a la afterwork-style i solen. I skrivande stund sippar jag på ett fint italienskt rödtjut och karln står och knådar en pizzadeg, för om en liten stund blir det hembakad calzone med mozzarella och pepperoni. Mmmmmm!! Och vänta det kommer mer. Efter allt det här roliga ska vi slänga oss i badet och ge oss ut på stan. Det är nån slags festival för nykommande band här i helgen så förhoppningsvis ska man kunna få sig en öronorgasm eller två ikväll. Peace out!!

öl och sol - en bättre fredag.


that ladies lunch.











Nom nom nom!! Igår bar det alltså iväg på lunchdate med de här fina damerna plus Amy, som höll sig ur bild. Anledningen till denna lilla gathering var att Lucy, tjejen i mitten på övre fotot, ska lämna oss för kärleken i Nya Zeeland. Buhuuu!! Men man måste ju följa hjärtat vart det än vänder i livet, så vi får hoppas att hon får det bra och vi hade ju en väldans trevlig lunch. (På en fransk liten restaurang med tvårätters-meny för £10. Och en flarra bubbel för en tjunka!!) Sen har vi ordnat ett litet surprise leaving-party nästa måndag så vi har lite mer tid att roffa åt sig ett par kramar och lite skvaller innan hon åker.

Men vad är det för dag idag?! Jo, det är ju fredag. Och solen skiner. Kors i taket. Det blir en fin fredag det här hörre ni!! Först ut är att sätta på sig ansiktet, sen blir det en cykeltur till jobbet med håret fladdrandes i vinden som i en romantisk film. Med undantag för att jag sitter på en grabbig mountainbike iförd jeans och converse istället för en söt, vit liten spetsklänning. Hej!!


finlunch med the ladies idag.


kom igen nu solen, jag är redo!!


and I will walk 500 miles.



Hej hej hallå. Jag hoppas att alla som sitter och läser har turen att ha en liten solstråle skinandes nånstans i närheten. För här är den då inte, soljävel. Det ska ju bli sommar nu. NU NU NU!! Denna konstanta omgivelsen av moln i gråskala är ju inte den optimala peppfaktorn till att ge sig ut och tajta till the behind så idag slog jag två flugor i en smäll. Jag tog nämligen bussen till jobbet men stegade envist genom skurar och vind hemåt i rask takt. Och nu sitter jag här och kan relaxa och kolla ikapp alla mina chickflicks innan Dan the man kommer hem från jobbet. Boom!!


hipp hipp hurra för trinity idag ♥


melon district.

Ååååh, nu börjar det pirra till ordentligt i magen. Vi bokade hotell för Barcelona igår när vi kom hem. Så nu är det bara att hoppas att de här åtta veckorna som är kvar går fort så vi kommer ligga där vid rooftop-poolen och sccchteka lite innan vi vet ordet av!! 

 













Stället heter Residencia Melon District och ligger nere i Marinan vilket verkar vara ett fint område och har väldigt överkomliga rumspriser så om någon ska ut och åka - kolla in det här stället!!


stockholm i mitt hjärta ♥

Oh. My. God. Vilken helg!! Vill ge världens jättestörsta tack till mina fantastiska vänner och familj.
I love you!!

Det var som vanligt otroligt konstigt att landa på svensk mark, det blir alltid lite koas i lillhjärnan när man ska hoppa från engelska till svenska och hit och dit. Men det var ju såklart också fantastiskt skönt att få träffa fruarna och prata av sig, insupa klar och frisk luft, inta alla svenska favoriter i matväg som jag saknat, få sitta i Paul och Louises soffa och kramas med världens goaste Trinity, äta pappas finmat, träffa my brother from the same mother, sjunga karaoke och dricka bärtz unt så weiter. Så mycket roligt som vi lyckades trycka in på 72 timmar trodde jag inte var möjligt. Tack, tack, tack till alla. ♥

VARNING - BILDBOMB!!

FREDAG



 



  

LÖRDAG



 







 





SÖNDAG



 



 




flygplatsölen är nere. sthlm nästa!!


packar väskan för partaj. wooooop!!


hello you gorgeous top. i love you ♥


pjuuh. jakten fortsätter.


feel the love.



Ännu en sommarhit om jag får välja!!

Swiiisch, swooosch. Christ, dagarna springer förbi fortare än vad jag hinner med här. Syrran hann inte mer än att åka härifrån så var det dags att börja rota i kläder och väskor och förbereda för kommande helgtripp till Estocolmo. Men vad ska man packa? Nu hotar de ju med snö bara för att vi kommer. Vad hände där liksom?! Det är ju maj!! Idag har jag iaf yrat runt på stan och letat efter ett par små presenter så det mesta är klart. Jobbar hemifrån ett par timmar i morgon och på fredag förmiddag drar vi mot Gatwick och vårt flyg. Känns helt magiskt att alla fyra fruar kommer vara samlade under samma tak för första gången på två år (har det hunnit gå så länge?!!). Oooh, nu kurrar det i magen. Tror det är dags att kocka lite thai red curry till karln kommer hem. Nom nom nom!!


tog apostlahästarna till jobbet idag.


reading.

Hiya!! Vips, så var det tisdag och saker har återgått till det normala här i Brighton, med en liten, liten förändring. Marielle är nu bosatt i samma land!! Wohoo, vi körde upp henne till Reading igår kväll, där hon har fått jobb på en helt fantastisk gård. Det ligger bara 12 mil bort och tog lite över en timme med bilen så så fort det finns tid över är det vi som hänger där eller hon som hänger här. Fantastico!!


















RSS 2.0