Vi är framme. Hatten gör succé.

dsc02854 (MMS)

Vi är framme. Hatten gör succé.


Det börjar bra.

dsc02853 (MMS)

Det börjar bra.


And off we go.

dsc02852 (MMS)

And off we go.


Redo för vampyrdyrkan.

dsc02847 (MMS)

Redo för vampyrdyrkan.


nu kööööör vi.



Nu åker vi och hälsar på Jay-Z. Hej så länge.


Bayern, bärs och rakade brudar.

dsc02846 (MMS)

Bayern, bärs och rakade brudar.


all set.



Ja gott folk. Nu är Mika färdigpackad och redo för festival. Nu ska jag bara se till att få med mig Lillemor och Malin på bussen i morgon, sen är vi all set. Jag känner mig som ett litet barn dagen före julafton. Kan inte sitta still och kan inte sluta le, för om några futtiga timmar (eller ja, ett och ett halvt dygn) får jag se idoler såsom Kings of Convenience, Miike Snow och Robyn. Innan äventyret börjar i morgon har jag dock lovat Malin att följa med på vampyr-film. Kan ju bli spännande. Premiärdag med Stockholms alla vampyrälskande fjortisar. Ha!


Idag är det nästan FÖR varmt.

dsc02843 (MMS)

Idag är det nästan FÖR varmt.


dags att packa om.

Jaha, då var förberedelserna inför nästa äventyr igång. På onsdag kväll, äntligen!!, rullar bussen mot Borlänge och årets upplaga av Peace and Love. I skrivande stund sitter jag och letar efter konstiga artister såsom Olle Adolphson som sjunger om Okända djur och Just D med Tre gringos. Fick även order av Malin att leta fram en låt som heter Cameltoe. Spännande! Detta kan ju inte bli annat än succé. Idag har jag sprungit runt på stan och inhandlat festival-nödvändigheter såsom cykelbyxor, solskydd, myggolja, linsvätska och energidryck. Det enda som saknas nu är är regnponcho, engångskamera och toapapper. Sen tror jag faktiskt att vi kommer överleva bland 40.000 andra likasinnat konstiga människor. Oops, min hatt!! Den är hos dig Lillemor. Se till att jag får med den. Nu ska jag välja ut vilka skor som ska få följa med på festival. Laaaters!



MIDSOMMAR 2010.

Oj oj oj vilken helg! Aldrig förr har jag firat en sådan svensk midsommar. Man brukar ju nöja sig med lite sill och snaps. Men i år blev det en all-in svensk midsommarfest i Dalarna med majstångsresning, sånghäften och badtunna. Till och med vädret var typisk svenskt midsommarväder. Ena stunden var det sol, så blev det regn, så blev det sol, så blev det storm, så blev det sol. Det bjöds på mat och trevligt sällskap i form av diverse vilsna stockholmare samt galna dalmasar och engelsmän. Ruskigt trevlig helg med massor av roliga inslag. De flesta barnförbjudna så de pratar vi inte om här. Und so weiter...



  





  




I Dalarna finns det konstiga fiskar.

dsc02839 (MMS)

I Dalarna finns det konstiga fiskar.


Vi lever och mår bra.

dsc02837 (MMS)

Vi lever och mår bra.


Håll i er. Sthlm-Uppsala 30 min.

dsc02836 (MMS)

Håll i er. Sthlm-Uppsala 30 min.


hej då, nu åker vi.

dsc02835 (MMS)

hej då, nu åker vi.


NOOOOO!!!

Jag har glömt köpa sill.

glad midsommar!

Nu är alla förberedelser klara. Lyckades hitta en klänning på Nacka Forum idag. Även fast jag var måttligt skakad efter gårdagens stekande på Spyan. Thank god, annars hade jag fått springa naken i mygghärjade Dalarna i morgon. Jag och Malin har gjort gubbröra och potatissallad så nu är det bara att packa klart väskan och invänta 08.00 i morgon och avfärd mot Gopshus, Mora, Dalarna och alla midsommarstänger. Hej svejs!

i love food. food food food.

dsc02834 (MMS)

i love food. food food food.


Nacka Forum med Malin.

dsc02832 (MMS)

Nacka Forum med Malin.


lunchstek med Nettan.

dsc02829 (MMS)

lunchstek med Nettan.


Def Leppard och Stureplan.

dsc02826 (MMS)

Def Leppard och Stureplan.


Det är ju som gött med sol.

dsc02824 (MMS)

Det är ju som gött med sol.


glädjebesked.



Peace and Love har sålt 35000 biljetter. Detta firar dem med att boka Hoffmaestro & Chraa!!


sommar och sol och SEMESTER.



Jag tror nog att jag kan vänja mig vid det här med semester. Mitt enda bekymmer hitills idag har varit huruvida det är skönast att ligga på rygg eller mage när man ska sola och läsa bok samtidigt. Sovmorgon till kl 11 innan jag studsade upp och käkade lite frukost på balkongen. Sedan drog jag med mig musik och Nikki Sixx i form av Heroin Diaries för en stund på gräsmattan. Då jag har Sveriges kortaste soltålamod och det faktum att det var 120 grader varmt stod jag ut i knappt en timme. Så nu funderar jag på att tillbringa resten av dagen med husmoderliga tjänster här hemma. Diska, tvätta och laga mat. Ikväll kommer Malin och Lillemor hit på ett litet celebration-dinner-party. Lillemor kom ju som sagt in på skolan och det firar vi med min gudomliga lasagne. Och så ska jag försöka lösa bekymmer nummer två idag. Vad ska man packa till midsommarfirande i Dalarna?


GRATTIS!!!!!!!!

Hej allihopa!
Ta en noga koll på den här tjejen. Det är min kompis Lillemor och hon kommer bli känd.
Hon kom in på designskolan idag så snart kommer hon starta Lillemor och skor AB. 



Du kom in, du kom in, du kom in. YOU ROCK!!!


före lördag kommer ju fredag.

Har totalt glömt att dela med mig av fredagens afton. Den var ju faktiskt ett par snäpp mer makaber än lördagen. Fruarna hade sammankomst hemma hos Annaa. Hon hade fixat mojitos och delade ut presenter från Hong Kong. Jag fick en supderduperfiin ring. Tack!! Och så hade hon skrivit en låt till oss den lilla rackars tösen. Vackert så det förslog. Vi grät en skvätt, samlade oss och avnöjt Lillemors fina tolkning av Riverdance. Detta finns dokumenterat med diverse bilder och filmer men dessa vågar jag inte lägga upp då Lillemor har mera muskelmassa än mig. När alla var sminkade och klara drog vi på oss klackar och begav oss mot Harry B James. Vi är garanterat de enda brudarna som drar på sig fodralklännigar, tiocentimeters klackar och lockar håret för att gå på sunkig rockklubb med pudelrockare i varje hörn. Men ack vilken succé det blir. Denna fredag var våran gud tillbaka i DJ-båset och körde våra favoritlåtar. Lillemor hookade upp med nån snubbe från Krakow som snällt höll koll på våra väskor när vi skulle spela luftgitarr och dansa. Jag och Malin läste lusen av en grabb i baren. Men som vanligt går tiden fort när man har roligt och plötsligt var klockan 03.00. Alltså hemgång. Jag fortsatte dock nattens äventyr på en annan planhalva. Denna innehållande en man från en liten by kallad Småland. Oj, vad roligt man kan ha ibland.


lördag.

Bilder från i lördagskväll. Det var dags för avslutning av kärleksfestivalen LOVE Stockholm. Vilket enligt mig var det enda någorlunda bra som kom av det tjatiga bröllopet. Första stopp blev ett fjortishak vid namn Nivå 22 på Fridhemsplan. Trots den låga medelåldern och allt för mycket sönderblonderat hår uppskattades detta vattenhål då bärsen gick lös för 25 spänn. Sedan sprang vi vidare till Kungliga Operan där Eric Prydz och Miike Snow spelade. Blev något besviken då herr Snow inte fick köra särskilt många egna låtar. Hoppas istället på engrym spelning på Peace and Love. På grund av fotkrämpor och ytterligare klaustrofobi-utbrott rullade vi vidare till ännu ett fjortishak som hette SOFT. Där flödade inte bärsen lika mycket måste jag säga. Tog en halvtimme att beställa. Men sällskapet njöt av mycket goda skratt och ett par danssteg. Efter detta avböjde jag för ytterligare äventyr. Men dem är hemliga.

  



  



  



efter bröllop blir det rock n' roll.



Förfest när den är som bäst. Detta ägde rum i lördags efter det där bröllops-spektaklet. Malin vallade runt mig på stan bland läskiga firare och gamla tanter. Vi gick fel ett antal gånger och såg faktiskt inte mycket av värde. Jag fick ett smärre klaustrofobisk utbrott och vi både höll på att svimma av kanonskotten. Så vi avbröt spaningen och åkte hem och tände grillen. Oxfilén sköljdes ner med rosévin och gitarrerna åkte fram. Tiden flög iväg och som de tidsoptimister vi är kollade vi på klockan och upptäckte att vi hade 40 minuter att göra oss i ordning för kvällen. På med det tajta fodralet och lufta strupen med lite mer vin och vidare ut i natten. 


A horse is not a home.

dsc02817 (MMS)

A horse is not a home.


Då solen lyser med sin frånvaro struntar v...

dsc02809 (MMS)

Då solen lyser med sin frånvaro struntar vi i skärgården och firar semestern i SOFO.


härj i skärgården.

Sandras födelsedag i bilder.















i'm alive.

Jag lever. Men har lite att stå i. Sandras födelsedag blev lyckad trots att vi inte hann med någon jägergolf. Det fick duga med grogg och kortspel istället. Oj, vad roligt det var. Bilder från detta kommer så småningom. Då besöket ute på Skansholmen var så lyckat kör vi en repris i helgen. I morgon packar jag med mig Lillemor, Malin och Jonathan för en liten tur till skärgården. Denna gång har vi till och med tilldelats en liten stuga. Tackar tackar. Nu är det dags att sparka igång dagen med en konstig slags frulle kallad "hur man lagar en frukost utan några som helst råvaror". Sedan bjuder dagen på 7 timmars arbete och efter det är jag fri ett tag. Från och med i morgon har jag semester i fyra veckor. Fest fest fest. 


GRATTIS.

Idag är ingen vanlig dag för det är Sandras födelsedag. Hurra hurra hurra!

Idag fyller Sandra år. Det firar vi med jägergolf på Skansholmen. Skepp och hoj.


söndag.



Nu när klockan ringde 06.50 var jag mitt uppe i en dröm. Jag drömde om familjen Flintstone. Fast i en egenkomponerad version där jag själv var med. Ombord på en lyxkryssare. Det är ju tydligt att man inte ska vara vaken så här tidigt på dygnet. Speciellt på en söndag.

Citat Lillemor kl 05.54 i morse. "Sa inte Gud att man INTE skulle jobba på söndagar? Hell, inte ens han gjorde det. Men ändå, here I am, påväg till jobbet"

Jaja, det är väl bara att dra igång den här dagen då. Helgens sista arbetsdag kommer att vara avklarad kl 16 i eftermiddag. Då ska jag rusa till gymmet för att fira.


lillan har blivit stor.



Just hemkommen från jobbet. En evighetsdag då vädret var kasst och inte många uteaktiviteter gick att tillgå. Men vi bakade kaka och tittade på fotboll och hade det bra ändå. Endast 4 arbetsdagar kvar!! Nu ska jag gå och krama ur det sista av syster-yster som flyttar vidare till Skåne i morgon. Hennes tåg rullar vid 15.38 i morgon och jag jobbar till 16. Inget tårfyllt adjö på stationen alltså. Därför skall det skedas som aldrig förr i natt!


oops.

Oops, sorry. Här kommer en uppdaterad lista. Hade visst glömt några viktiga punkter.


- En romper, om jag så ska vara den enda som bär detta plagg så ska jag ha en! Tar gärna emot tips om inköpsställen.
- Solhatt

- Campingstol
- Myggmedel
- Torrschampo
- Autografblock
- Engångskamera
- Lillemor
- Malin
- En korg där Malin får sova.
- WHISKEY
- Solbrillor
- Ulf
- Högtalare
- Yatzy
- Sminkborttagningsservetter
- Toalettpapper


Så där. Malin, har du något att tillägga?


it's romper season.



Jaha, då var jobbdag 1 av 6 avklarad. Utan några större svårigheter egentligen. One down, two to go innan ledig måndag. Gött det. När det nu strax bara är två veckor kvar till festival-madness har jag börjat tagga till ordentligt. Det finns en lista med saker som måste inhandlas innan detta äventyr:

- En romper, om jag så ska vara den enda som bär detta plagg så ska jag ha en! Tar gärna emot tips om inköpsställen.
- Solhatt
- Campingstol
- Myggmedel
- Torrschampo
- Autografblock

Bör man ha med sig något mer?



sista jobbhelgen.

Sista jobbhelgen innan årets SEMESTER väntar runt hörnet. En vecka kvar nu varav 6 arbetsdagar. Så nu kliver jag in i jobbdimman och kommer ut på torsdagkväll nästa vecka. Fri som en fågel i fyra veckor!!




18 dagar kvar nu ladies. Dags att införskaffa festivalutrustning!


sveriges minsta hund.



Sveriges minsta hund tar störst plats i sängen. Jag har fått tillbringa natten på ca 20 cm av min säng. Tack Kajsa.


på vift i gamla stan.

Efter gymmet blev det middag på O'Learys i Gamla stan med systern och modern. Himmelska hamburgare och mycket nöje då Hammarby åkte på smisk på alla tv-skärmar.








ride my bike.



Vårt gym har de mest fantastiska apparaterna. Längst upp ovanför den översta displayen på den här träningscykeln sitter nämligen en fläkt. Och man kan välja att ha mycket eller lite luft. Awesome. Så där kan man sitta och cykla och titta på folk. Utan att bli svettigt. Otrolig uppfinning! Jag och Lillemor körde lite kondition idag. Sen pumpade vi muskler. Jag försöker ju som tidigare nämnt bygga in lite muskler i mina ursäkter till armar. Innan midsommar ska jag klara x antal chin-ups utan att dö.


soffpotatis.



Idag har vi haft en lugn och skön dag. Syrran väckte mig genom att dra igång något förfärligt barnprogram där i  11-tiden (ja, jag vet att hon är 19 år men jag vet också att hon är lite konstig). Jag masade mig upp och lufsade runt lite i gamla, urtvättade shorts och morgonrock. Tog tag i tvättkorgen, borstade håret och intog plats i soffan. En liten promenad med hunden och sedan soffan återigen. Mamma kom hem och gjorde tacopaj och nu har jag intagit plats vid spisen för att trolla ihop en kladdkaka med marshmallows. Sen blir det nog soffan igen.


party på patricia.



  

Jag anlände alltså till Estocolmo i söndagskväll kl 20.00. Jag, Nettan och Manuela bestämde oss för ännu en söndagsutgång. Senare kom Sandra och Ulla för att joina oss. Vi hamnade på Patricia och rockade loss.


öppning på kvarna.

I lördags var det premiär på Strömbacka Kvarn i Hackås. Ett givet kort när jag ändå var på hemmaplan tyckte jag. Så jag och Malin tog varandra i armarna och åkte dit. Vi hade fruktansvärt roligt. Till min stora förvåning. Linda och Kristofer har hyrt stuga där vi förfestade med litervis rosévin, ståbas och mygg. Sen slirade vi in på området. Där försiggick styrdans, ölhävning och allt det där som man gör i Norrland. Det var mysigt.












dagen före dopparedagen.

På torsdagen. Dagen innan studenten hann vi med lite bowling och en sväng på GIII. Värt att nämna är att jag gjorde fem strikes och vann!! Syrran gjorde allt för att slå hål i golvet med bowlingbollen tror jag. Jäklar vad de flög. Det var en mycket rolig afton. Dock var det mindre kul att stiga upp efter tre timmars sömn för studentsminkning och påklädning inför champagnefrulle.

   


STUDENT 2010.



För du har tagit studenten, för du har tagit studenten.
Fy fan vad du är bra!


   
   


Grattis till världens bästa lillasyster!


back again.

Hej Stockholm. Nu är jag tillbaka och jag tänker aldrig lämna dig igen. Eller, aldrig är väl att ta i. Inte på en lång stund. Inte för Östersunds skull i alla fall. Kolla bara in denna välkomstskylt. Haha! Allt som allt var det faktiskt en trevlig helg med glada studenter och roliga fester. Men det känns inte som hemma längre. Så nu är man väl officiellt en stockholmare då. High five!
 


leaving on a jetplane.



Åter söndag.


pumpin.







Jag och Lillemor körde styrkepasset gud glömde på gymmet idag. Han som säljer kaffe tyckte vi var duktiga så han bjöd på en skorpa. Det var snällt. Det är det lilla som gör det. Efter detta följde en arbetsdag jag inte vill prata om. Och nu är jag hemma för att packa väskan och sova. I morgon bitti lyfter flyget som ska ta mig till Östersund och studentfirande. Och bärs på pubpremiär. Och lite sol hoppas jag.  


vilken fest.



Miike Snow kommer också till P&L. 4 veckor kvar idag. Awesome!! Nu ska jag gymma med Lillemor, som för övrigt överlevde en vecka med kål. Det är hon nog värd en kram för. Sen väntar möte och jobb.


lägenhet sökes.

Jag blir bostadslös den 1 september. Så nu söker jag med ljus och lykta efter en stor lägenhet i Stockholm. Helst en 4:a. Vi som ska flytta in är fyra glada och lugna norrlänningar med fast inkomst. Vi har en del möbler men kan också tänka oss att flytta in i en möblerad lägenhet. Allt är av intresse så det är bara att höra av er!!


typiskt.



Fick ett tråkigt besked idag. Eller lite bra också var det ju också. Frida har fått jobb, vilket är bra. MEN, hon har hela midsommarhelgen på schemat. Vilket betyder att vår tänkta tripp till Smögen gick åt helvete. Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu har det blivit ändrade planer. Årets midsommar kommer firas i de djupa, gröna skogarna i Dalarna med Malin, Pia och company. En riktig svenne-midsommar med dans runt stången badtunna, och bärs i stora mängder med andra ord.


T minus 30 days



Nu månad och nu börjar nedräkningen. Jag längtar ihjäl mig. Om exakt 30 dagar sitter vi alltså på bussen mot festivaläventyr i Dalarna. Jag kommer att få se Jay-Z, Robyn, The Ark, Mando Diao, Kings of Convenience, The Kooks, Johnossi, Shout out louds och många många fler. Allt detta ska se i matchande jump-suits, gummistövlar och solhattar med Lillemor och Malin. Annat att se fram emot är en liten Östersund-tripp till helgen då syrran tar studenten. Och om 18 dagar går jag på semester. Veckan efter är det midsommar och den ska firas i Smögen med Frida! Life is good, förutom att vissa saker måste styras upp framåt hösten. What to do?


RSS 2.0