välkommen helg.

Så var den här igen. Bästa dagen på hela veckan. Fredagen. Dagen då man vaknar upp med ett leende på läpparna och känner för att erövra världen som mest. Ljuva fredag. Speciellt bra är den där sista timmen på jobbet då man mest drömmer sig bort om helgens planer och hur veckans lön ska spenderas!! Och den här helgen finns inga frågetecken varken gällande planer eller hur slantarna ska brännas. Kl 15.28 rullar syrran in på stationen och ikväll väntar en intim liten spelning med Brighton-favoriterna Rubylux. Under morgondagen tänkte jag tvinga med henne på en shoppingrunda och sen är det väl dags att slå klackarna i taket igen. Och på söndag är det ju EM-final. Vilket i det här landet är lika med pubrunda. Kunde man få blanda in lite sol i den här blandningen låter det ju som att den här helgen kommer bli alldeles, alldeles underbar. Puss på er!!

odens dag.

Men det var då själva fan vad de har gjort om här. Jag som ville bjuda på lite lugna, sköna tunes mitt i all sommar-rave men nu har jag ingen aning om hur man lägger upp videos längre. Jaja, får väl ta och klura på det. Kolla under tiden in Lucy Rose och Lianne La Havas. Två underbara tjejer som var supporting acts till Bombay Bicycle Club som vi såg i Brighton Centre för ett tag sen. De har båda precis börjats spelas på radion här och kommer nog bli stora. Herregud vad jag märker att det börjar bli jobbigt att skriva på svenska. Under ett kort inlägg får jag stanna upp säkert 10 gånger och tänka om vad jag skriver, typ små ordspråk eller uttryck, verkligen stämmer. Och i femtio procent av fallen får jag sätta mig och googla för att vara säker, haha!! 15 månader bland engelsmän gör tydligen sitt. Hur som haver, så ska jag nu springa över och kolla in lägenheten vi ska kippa i en vecka nu. Vi hade planerat BBQ på stranden med mina bossar ikväll men solen lyser med sin frånvaro så jag tror vi ska rulla ner till Brighton Rocks och kolla in vad de serverar där istället. Hej hopp!!

så var man fast i serieträsket igen.


det är tisdag idag, och då är man jätteglad.

 
Det tar sig sa mordbrännaren, höhöhö!! Typiskt mamma-skämt, men jag syftar ju såklart på vårt lilla krypin. Här ser ni min fantastiska LILA klä-på-mig, borsta-håret och smika-ögonfransen-hörna. Loves it!! Har även införskaffat en bokhylla som i mina händer blev en skohylla samt fått ordning på tv-hörna och gardiner. Det blir så fint så. Sitter här med en skål Frosties i knät. Det var det inte igår man slukade i sig. Känner mig som en femåring igen och kommer ihåg deras slogan från back in the day, Frosties - dom är GRRREAT. Ja, så nu är man sockerkickad och redo för en dag på jobbet igen. I morgon blir vi stadsbor en vecka då Daisy och Amy åker till Teneriffa och vi är första kattvakter. Hoppas på sol så vi kan jäsa på stranden. Och på fredag kommer Marielle ner och härjar lite. Hon och hennes fina hästihäst är på sin första engelska tävling idag. Håller tummarna och önskar LYYYCKA TILL!! Ska försöka hinna med en kaffekopp innan bussen går. Adjö.

happy midsummer and that.

 
Hej hopp gummisnopp. Då var den över. Helgen då risken för hemlängtan är som allra störst - midsommar!! Sen sommarnatt med blomkransar och alldeles för mycket vin och massor av god mat i bästa vänners sällskap är ju ungefär så bra som det blir här i livet och allt detta brukar ju garanteras under denna helg. Men jag hade det bra och fick inte allt för ont i magen av alla fina bilder som lades upp på fejjan. Vi firade ju trots allt midsommarafton på IKEA så jag fick mig en liten silltallrik och igår slog jag till och bakade en riktig svensk midsommartårta. Nom nom nom!! För att få oss att tappa fokus helt från de svenska festligheterna tog vi även och bokade in drömresan i fredags. 10 veckor i paradiset väntar från och med 21 januari nästa år. Aaaaamore!! Så nu ska här läsas på och planeras så vi hinner krama ur det mesta som går av 70 dagar i frihet. S-J-U-T-T-I-O sovmornar, fatta den!! Och vad gäller midsommar så får Sverige se upp - nästa år är vi också där. For sure!!

10 veckor i paradiset, klart och betalt!!


i love you ♥

 
Idag hörreni, är en magisk dag!! Inte bara för att det är midsommar eller för att vi ska boka våra Thailand-biljetter i eftermiddag (woop woop!!). Utan idag är det två fantastiska år sedan jag träffade min underbara karl, fästman och BFF. Detta firas på mest romantiska sätt med en tripp till IKEA ikväll. Boooom!!
 

LAST NIGHT A DJ SAVED MY LIFE.

 
 
 
 
 
 
 
 
Fantastisk kväll!! Note to self inför nästa dancenight är dock att införskaffa ett par sånna där små söta ballerinaskor man kan rulla ihop till en femöring och stoppa i väskan för herrejösses vad ont jag hade. Högklackat för spring i tunnelbana och 5 timmars houseröj was a baaaad choice!! Fick köra det gamla beprövade tricket med toapapper i skorna och dansa vidare i natten. Peace out!!

prupp.

Det verkar som att blogg.se-appen inte vill vara med och leka idag. Jag som tänkte lägga upp lite bilder från gårdagen i London. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss då vi bara träffat grundaren av välgörenhetsföretaget en sen kväll i augusti i fjol. Det var under Pride-festivalen vi sprang in i denna karl som bor på Ibiza och jobbar med att få bort ungdomar från diverse dumheter och fokusera på musik istället genom Last night a DJ saved my life.  Och vi var in for a treat. Med fotboll på storskärm, fri bar och en jäkla massa fantastisk housemusik kan ju ingenting gå fel!! Det är ju så sjukt roligt och inspirerande att träffa nya, intressanta människor. I vilket fall så stuffade vi runt och minglade framåt midnatt då vi vinglade glatt till tåget hem. Och idag bjuds det på helt  underbart väder. Massa sol och värme så en liten bok och en filt på gräsmattan hade inte satt fel. Men närå, jag har tre timmar på mig att packa det sista, frosta av frysen, städa badrum och kylskåp, missbruka ugnsrengörning innan flyttlasset går. Så atte, vi hörs!!

happy mondays.

Aaaahhh!! Jag tror bestämt det är måndag. Klev just på bussen till jobbet och fick ett väldigt abrupt uppvaknande från min avslappnade helgdimma. Bussen är översvämmad med högljudda barn och fyra ännu mer högljudda tanter till lärare. Jag roffade åt mig en liten plats längst fram på övervåningen och är nu helt instängd. Tack och lov hade jag med mig hörlurarna så jag har fina toner från Ben Howard i mina öron som förhindrar mig från att förvandlas till Hulken. Helgen var en upptagen sådan. Fotbollsförlusten i fredags slog mig hårdare än vad jag trodde den skulle göra. Innan matchen deklarerade jag att det är töntigt att gråta över fotboll. Men sen när jag stod där som enda svensk och England bombarderar in 1-0 så trillade det allt en patriotisk liten tår ner för min kind. När Mellberg sedan köttar in 2-1 för Sverige var jag betydligt gladare och hoppade runt med mitt ölglas och jublade. Detta välkomnades med arga vrål om att jag kunde gå ut från ett par karlar. Men i slutändan vann ju de stolta engelsmännen och allt var frid och fröjd. Under resten av helgen slavade vi i vårt blivande rum som nu är inflyttningsklart. Idag ska det inhandlas gardiner och packas och i morgon åker vi till London. Woop!!

hahaha.


ja nä, men grattis då.


happy weekend.

Men tjenare!! Fredag. Korta följdfrågor så som Va?! Igen? Redan?! dyker upp i huvudet. Den här veckan har det varit fullt ös medvetslös. Känns lite som att man blivit rånad på en hel vecka. Dan the man har jobbat dubbelt hela veckan vilket har lämnat mig in charge av renoveringen av vårat rum. Vitt, vitt, vitt har det blivit och nu ska det läggas in trägolv och min garderob ska bli lila. Men ikväll är det paus i arbetandet. Vår första Sverige-England match på allvar stundar. Får se om vi fortfarande är vänner vid läggdags. Haha. Innan matchen tänkte vi sluka lite thaimat från ett ställe jag längtat efter att prova. Giggling squid, nom nom nom. Den heter så alltså, restaurangen. Men nu är det bannemig helg. Dags att åka hem och lägga bärsen på kylning. Hörs hej!!

har precis upptäckt det här med podcasts. aaawesome!!


roll on tuesday. boom!!


nummer 4 av 103 b&b's i Brighton. woop woop!!


hej solen, stanna ett tag nu snälla du. tack på förhand.


byggare-bob.


mer skumpa någon?

Det gick ju alldeles utmärkt det där. Vår lilla avstickare till Reading igår kväll. Nu är vi ju tyvärr inte coola nog att bli uppbjudna dit enbart för att mingla med rallylegender och miljonärer riktigt än. Utan vi var där för att se till att alla var nöjda och glada med mat och dryck i hand. Syrrans chef bastade nämligen 50 och hans fru hade styrt upp ett fint litet surpriseparty med massor av fancy folk från hästvärlden. Marielle var i extas för att andas samma luft som dessa människor medan jag och Dan mest sassade runt och pratade om väder och vind. Höjdpunkten var helt klart att se mitt lilla pyre till man springa runt med en champagneflaska i högsta hugg och toppa upp folks glas likt en butler i världsklass!! Vi fick mer än godkänt och brassade hemåt och stupade i säng vid midnatt. Och nu är det dags att åka iväg och slava med penseln ett par timmar. Dan the man jobbar över ikväll så jag ska hem till svärmor och hoppa ner i målarrocken. Puss!!

lyckorecept - friends, food and champagne.


rysk kaviar på mitt fat.

Ny vecka, nya möjligheter heter det ju. Ikväll ska vi tydligen hänga med Kenny Bräck och Europas ryttarelit. Resten av veckan ska det jobbas, jobbas och jobbas. Nästa vecka är vi bjudna till ett DJ convention för välgörenhet i London, Asien-biljetterna ska bokas och vi flyttar. Livskvallen är minst sagt på topp nu, trots regn och täppt näsa. Peace!!

renovering av rum - check!!


sjukt osexig fredag - men ack så skön. god natt.


marockanskt kärleksnäste in the making.


37 dagar till OS-facklan kommer hit. huuuur ballt?!!


R.I.P

Nooooo. Något alldeles förfärligt har inträffat!! Vår kära dator dog en stilla död igår, buuhuuu. Likaså min hals. I datorns fall hoppas vi bara på att få hårddisken ersatt, lyckligtvis har vi mestadels av alla viktiga bilder kvar på systemkameran eller här på bloggen. Vad gäller min hals så tror jag folk kallar det förkylning men jag totalvägrar vara sjuk då vi på måndag ska iväg och leka med Marielle och en massa coola hästmänniskor igen. I övrigt så har, tro det eller ej, regnet hittat tillbaka till oss. Och de bjuder på åska i helgen också. I vanliga fall hade jag gråtit och slitit av mig håret över en grå och deprimerande helg. Men denna fredag är skitvädret mer än välkommet för det mest roliga vi ska göra den här helgen är att kolla igenom färgkartor, bestämma laminatgolv och börja renovera vårt rum hos svärmor. Om någon utav av oss ens nämner ordet PUB har vi gett varandra tillåtelse för en faceslap. Och så har vi bjudit in lite kompisar, som också fortfarande lider från föregående helg, för dinner party i morgon. Så det blir nog en fabulös helg det här också after all. Puss!!

prick fyra veckor kvar idag. woooop!!


BIG BEACH BOOTIQUE 5



  



  



 






engelsmän gillar det här med att fira saker.


happy jubilee!!

Oroa er inte. Vi lever. Men man är ju inte 20 år längre, det är ju tydligt. Fatboy Slim giget var ett helt fantastiskt sju timmar långt danspass. Solen sken och vi smugglade vodka för att slippa köa till barerna. Best day ever!! Dagen efter skulle bli en lugn sådan men icke. Hela landet firade Queens Diamond Jubilee, att drottningen suttit på tronen i 60 år, och det vore ju oartigt att inte joina in. Så det bar iväg för dagslångt pubrace i stan. Ingen rast, ingen ro. Det var en sliten liten fröken som kröp iväg till jobbet igår. Men cheferna hade också joinat in i festligheterna. Så hela gårdagen var ett enda långt förvirrat skrattanfall. Idag mår jag däremot som en prinsessa igen och i eftermiddag blir det en liten roadtrip till Reading och syrran. Wohooo!!

365 dagar.



Idag är ingen vanlig. Nä, för idag är det exakt ett år sedan jag började jobba på Guest and the city, woop!! Trodde väl egentligen inte att något särskilt skulle hända men ack vad fel jag hade. Jag har ju världens bästa chefer och firades med löneförhöjning och presentkort på Ticketmaster så vi kan boka in ett par till gig. Spelningen igår var för övrigt magisk men det tar vi en annan gång för nu är det dags för kramkalas i soffan.

ÅÅÅÅÅÅHH, VET NI?! I MORRN ÄR DET LÖÖÖÖÖÖRDAG!!!


RSS 2.0