we ♥ food.



Idag har vi varit och veckohandlat. Wohoo. En sån där vuxen grej man gör när man har ett eget hem!! Torsdag har blivit vår "handla massor av mat-dag" här i huset. Så efter att båda kommit hem från jobbet hoppar vi ner i ett snabbt bad och sedan traskar vi hand i hand upp till Hollingbury och ASDA. Väl där inne plockar vi på oss det vi behöver och letar fynd. Därefter är det dags att betala och beställa en taxi hem. Här hemma väntar sedan det bästa av allt. Iskall öl och pan pizza!! Och just idag smakade den där pizzan extra gott i soffan för vi har fått in tv-kanaler. Woop woop!!


onsdag.

Redan onsdag!! Halva veckan har redan gått och på lördag kommer Jeanette!! Idag var en sån där vanlig dag då jag bara jobbat, tvättat, lagat mat och stökat på här hemma. Vädret har hållit sig i skinnet och jag klarade av att cykla fram och tillbaka till stan utan att skapa trafikkaos så det finns inte mycket att klaga på. Har kikat runt lite på nätet nu ikväll också och det ser ut som att jag kan komma att få en solig födelsedagspresent!! Nu är Phil på ingång så det är dags att knäppa några kalla och ratta in på Blur. Ciao!!

här bor vi ♥


set fire to the rain.

Idag är jag leeedig. Startade med sovmorgon och gick sedan ner till Withdean park för att få lite färg. Läste en lång artikel om min nya engelska kärlek Adele, verkar vara en väldans rolig tjej det där. Det gick sådär med solandet då mitt tålamod är typ 20 sekunder långt när det är så här varmt ute!! London hade 31 grader igår så det är ordentligt varmt, fuktigt och klibbigt ute. Jag ska se om jag kan våga mig ut och handla lite mat och sedan städa ihop här inne och ta lite bilder så ni får se hur vi bor. Puss, hej!!

tropisk värme.

Mina damer och herrar, den tropiska värmen har hittat till Brighton. Hallelujah!! Nu ska jag ge mig ut och svettas på cykeln och efter jobbet blir det parkhäng och solbad!! See ya.

ONE YEAR ANNIVERSARY.

Vi firade även vårt första år tillsammans igår kväll. Vi tjuvstartade firandet i fredags kväll med ett besök på kvarterets indiska restaurang, så igår blev det skumpa, engelsk konfekt och kramkalas här hemma i soffan.

english midsummer.

Ja då var årets midsommar över. Och jag är nöjd trots att vädret inte riktigt tillät särskilt mycket umgänge ute i solen, eftersom solen hade gömt sig igen och istället inbjudit regnmolnen. Men jag hittade min dill och snickrade ihop en utsökt tårta och skagentoast. Alla tyckte att det var en hit, förutom Harry som sa att det gjorde ont i munnen av att äta tårtan!! Vi hittade till och med lite blommor att ha i håret så jag ser det hela som en stor succé.

smörgåstårta in the making.


glad midsommar.

Solen har kommit som på beställning och jag har spenderat morgonen med att tvinga Danny att lyssna på Gyllene Tider och sjunga med för att få lite svensk midsommar-feeling. Inte för att det är så svårt, ända sen vi var iväg och fiskade har han gått runt och sjungit "Jaaag går och fiiiskar" för full hals!! Nu väntar jobb och sedan ska jag försöka jaga rätt på en handfull färsk dill och ställa till med tårta och skagenröra!! Hoppas jag kan hitta ett par svenska flaggor också så det blir extra patriotiskt. GLAD MIDSOMMAR!!

hej hej, hemskt mycket hej.

Datorn vagrar ge mig svenska bokstaver sa detta far bli ett kort litet inlagg for att tala om att vi har det bra. Det mesta borjar falla pa plats har inne sa jag lagger upp lite bilder om ett par dagar. De kommande dagarna kommer dock vara fullproppade. I morgon ska det bakas smorgastarta och andra svenska delikatesser infor midsommarafton, som aven ar vart ettarsjubileum tillsammans. Woohooo!! Mina underbara chefer har gett oss champagne (och barstolar till koket) i inflyttningspresent sa vi ska skala fladigt och forsoka oss pa nagon slags Skype-kontakt med ovriga midsommarfirare i Dalarna pa lordag. Far forsoka oss pa lite Sma grodorna har inne i lagenheten ocksa!!

amore de lägenhet.

Mjaaaauuu. Har precis vaknat efter första natten i nya slottet. Och det är alldeles, alldeles underbart. Men som alltid när det gäller oss ska det ju såklart krångla lite. Än en gång var det soffan som protesterade, eller trapphuset!! Soffan var helt enkelt för stor för att få upp igenom trapphuset. Eller så är trapphuset för litet, jag håller på det senare. Men all is well, Mikey har lånat oss en soft lounge soffa som vi kan ha tills vi kirrat en ny. Så nu ska jag bege mig till soffaffären och beställa en modell mindre och hålla tummarna för att den tar sig upp!! Bilder kommer upp senare när vi fått lite ordning här inne. Som av en händelse uppdaterade jag min telefon här i veckan och vips så kunde jag göra om den till modem så vi kan hålla kontakt med omvärlden tills vi fått bredband installerat. Hallelujah!!

trapphus vs. soffa 1-0.


bounce.


here's england for ya.


äääääntligen.

Ja, då var så äntligen den 20:e juni här. De föregående hyresgästerna flyttar ut ur vår lägenhet as we speak och i morgon är det dags för oss att knöka in vårt pick och pack i en stor van och brumma iväg till vårt nya hem. Det mesta är packat och klart så ikväll blir det en hel bunt Weeds och efter jobbet i morgon kör vi!!

bakis-medicin.

Om det inte vore för denna gudagåva till dryck skulle jag nog inte sitta här idag. Tequila och Jägermeister bestämde sig för att döda mig en smula igår men min vapendragare Rubicon har räddat mig. Vi har en ordentlig bakis söndag med andra ord. Ligger på sofflocket och glor på tv och försöker bestämma oss för vilka bakverk vi ska frossa i medan svärmor lagar lammroast. Vi har det allt ganska bra trots att vi är döende!! Laaaters!!

♥ ♥ ♥


lööördag.

Efter en heldag med nya Lego Pirates of the Caribbean och Dora the Explorer är det dags att svira om partaj. Fort, fort, fort. Bada, skrubba, platta hår, måla sig och hoppa ner i partystassen!! Skååål!!

don't sit down 'cause i've moved your chair.

Hej hej hallå. Min stackars dator har havererat så nu sitter jag framför Dannys dator, som jag inte riktigt kommer överens med, och letar å, ä, ö febrilt när jag ska skriva inlägg. Bollocks!! Men hoppet lever kvar. Jag ska bara försöka lista ut hur man formaterar en dator. Piece of a cake. Och back-upa alla bilder först. Över 30 gig. Men det tar vi en annan dag. Nu ska jag ta och packa ihop vårat rum.

syskonkärlek.

Hade ett mycket trevligt Skype-samtal häromdagen. Hoppas ni kan komma hit snart. ♥

gaaah.

Jag har blivit attackerad av trojaner. HJÄÄÄÄLP!!

garderob.


Jag trodde då aldrig att jag skulle skriva ett helt inlägg om garderober. Men här kommer det. Jag har kommit över ett par konstiga fakta sen jag flyttade hit och ett exempel är att det inte finns garderober när man flyttar in nånstans. Storbritannien är till ytan sett ungefär hälten så stort som Sverige men huserar över 6 gånger mer människor. Så för att alla ska få plats har man byggt lite mindre hus i flera våningar. Och för att dessa små hus ska se större och mer attraktiva ut så sätter man inte in garderober. Utan det får man helt enkelt köpa själv när man flyttat in. Så nu har jag spenderat ett par dagar i jakt på en garderob som dels inte kostar skjortan och dels inte tar upp halva vårt sovrum. Och än en gång har allas vår Kamprad räddat mig tror jag. Denna lösning, STOLMEN, tycker jag ser lovande ut. Istället för skåpen ovanför lådorna har jag tänkt mig en klädstång för klänningar och sånt man inte vill vika ner i lådorna. Det var allt jag hade att nämna under ämnet garderober idag. Tack för mig. Adjö!!


tisdag.

Solen är tillbaka!! Wohoo! Och både jag och Danny kom hem från jobbet för nästan en timme sen. Good times!! Och vi har mer good times att se fram emot. Om två veckor kommer Nettan, hennes vistelse här följs sedan av pappa i vecka. Efter det kommer Paul, Louise och Trinity. Och samma dag som de åker hem kommer finaste lilla Malin hit i en vecka. Så om det är någon fler som vill komma över i sommar är det bara att ropa till så ska jag kolla vilken helg det inte är helt fullbokat i sommar. Ser ut att bli full rulle. Hej hopp!!


birdy.



Press play. Denna lilla flicka sjunger och spelar piano som ingen annan och är bara 14 år. Här har hon gjort en cover av Shelter från ett av mina favoritband The XX.


weeds.



Idag har både jag och karln varit sådär ordentligt måndagströtta. Efter en fullspäckad helg är man ju inte alltid superpigg på att kliva upp och jobba på måndag morgon. Men vi överlevde som alltid. Gårdagens möte med Eva och hennes Jon, som i Jonathan och inte John, plus Jons syster var mycket trevligt. Efter ett par pints och lite tjöt sprang vi vidare till Argos och fick våra saker nedpackade i stora påsar. Danny bar 20 kg vardagsrumsbord på huvudet genom regnet medan jag kom släpandes efter med händerna fulla. Så nu är vi all set och om en vecka bär det av till vårt nya kryp-in. Nu ska vi ta våra trötta huvuden och varsin kopp Earl Grey till sängen och kolla in Weeds. See ya!!


lördag kväll.





 

Det blev en snabb runda på stan med Jodie igår kväll. Idag väntar en kycklingroast och sedan ska vi åka in till stan igen för att möta upp Eva och John och i eftermiddag är det dags att hämta ut grejer till lägenheten. Wohoo!!


lördag.


















woodies diner.



Som de 100 år gamla pensionärer vi är så slocknade vi i sängen vid halv 10 igår kväll. Detta ledde ju såklart till att vi också vaknade klockan 100 i morse. Så vi steg upp och hade gott om tid att göra oss i ordning för att ta bussen till Boundary för en riktig frulle!! Det finns vissa fördelar med att vara ett gammalt par för gott var det!! 


   


höööörde jag fredag?!

Jajamensan, det gjorde jag. Fredag, har precis slutat jobba och glassar i solen i väntan på maken och en fredagspint!! En helt ledig helg väntar så vi får se vilka äventyr den kommer bjuda på. Puss på er!!

en sån där toppendag.



Dagens kap - BOOM!!

Ja, idag har jag haft turen att ha en sån där toppendag. Den startade ganska grått, vaknade fem minuter före alarmet av att regnet vräkte ner utanför fönstret. Men jag trotsade vädergudarna och satte på mig en klänning och begav mig mot jobbet. Och som av en händelse sken vädret upp och har bjudit på sol större delen av dagen. Jobbet gick galant och vi ligger bra till inför morgondagen. Efteråt tog jag en liten runda på stan. Hoppade in på H&M och hittade äntligen ett par ljusa jeans som passade min smak. Och bak. Det är inte varje dag men hittar byxor som gör att man vill kolla in sin egna bakdel i spegeln och småle lite stolt sådär så jag slog till och på vägen mot kassan hittade jag skor. Lila skor!! För 3 pund. Vad var det jag sa? En riktig toppendag. Nu väntar jag bara på att min man ska komma hem så ska vi ta och sno ihop lite kycklingburritos och kolla på film.


tröttmössa.



Hej hej hallå. Här kommer en liten hälsning från två trötta själar. Kolla in ögonen, vi kisar som två små kineser. Jobba, äta, sova, dö är temat just nu. Danny har upp över öronen med jobb och för att krydda till det lite tog han och balanserade på en stege 12 meter upp i luften idag. På mitt jobb är det lite säkrare men helt klart mer kaos. Idag avslutades inspelning av Four in a bed, vilket är den engelska motsvarigheten av Halv åtta hos mig fast för små hotell. Så nu i eftermiddag åkte mina chefer iväg för att bo på ett annat B&B och betygsätta det. De är borta till på fredag så nu är jag som bossar nästkommande dagar. Har fullt hus på fredag, en kombinerad möhippa och svensexa checkar in och har bokat hela huset så det blir till att lägga in en överväxel i morgon. Nu ska batterierna laddas. God natt!! 


hallå, vädergudarna.

   

Vad hände?! Hallå, solen ska skina på oss, inte Östersund!!


a little less conversation.

Sitter på bussen mot stan och jobbet. Just idag är bussturen lite mer roande än de flesta dagar. Framför mig sitter det en man, i övre medelåldern, och tror att han är cool. Alltså supercool, stylish och inne. För att han har en modern telefon med hörlurar som han kan lyssna på musik i. Han ser sådär jättenöjd och gungar ganska intensivt med i beatet. Vad han inte vet är att det är glapp i hans sladd så musiken inte bara spelas i hans öron utan för alla i hela bussen. Så nu sitter vi andra passagerare och småler mot varandra och gungar med i takten till A little less conversation. Skönt med lite buss-stuff såhär på morgonen måste jag säga!! Det var allt från Mika i engelska dårskapsfyllda Brighton denna morgon. Över och ut!!

dance all night long.



Finaste Nettan har bokat biljetter för att komma hit!! Woop woop!!


ledig dag.

Usch och fy. Gårdagens film var det äckligaste jag sett. Har nog aldrig skrikit så högt, länge och mycket till en film förut. Haha. Samma gäller nog för karln min. Vi turades om att skrika, slå varandra av skräck och hoppa runt i sängen. Om ni gillar skräckfilmer så är den helt klart värd att se men om ni hellre vill sova om nätterna rekommenderar jag att ni skippar den!! Jag har en ledig dag idag så jag tänkte dra med mig hunden ut på en motionsrunda och besegra de branta kullarna utanför. Men först ut är en liten rensning av rummet. Idag är det två veckor kvar tills vi flyttar så nu ska jag och Adele börja packa kläder. Hejpa!!


måndag.

I dag har vi jobbat, jobbat och jobbat. Och uppfunnit en ny maträtt - chilikyckling nudelsoppa. Nu är det skräckfilmsdags - Insidious!! Händerna på täcket!!

dagens filmtips.


sunday roast.



Nom nom nom!! Här ser ni vad som väntade på mig här hemma efter ett par timmar på jobbet idag. En helt perfekt tillagad pork roast med sweet carrots, rosemary and garlic potatoes, brysselkål, yorkshire puddings och gravy. Meeen gööötta!!! Jobbet gick galant. Vi håller på att förbereda inför tisdagens inspelning av programmet Four in a bed som kommer att äga rum på hotellet. Hade en ledig dag igår med strålande solsken och barbeque med kidsen. Men det vänder fort här på ön, idag regnar det som attan så vi är åter bänkade framför Final Fantasy. Ciao!!


klipp, klipp.



Danny in the electric chair!!

Nädå, han bestämde sig för att klippa av moppen på huvudet igår och resultatet blev strålande. Karln gick ut i från salongen med världens största leende och var glad över att inte ha den där yllemössan kvar på skallen när solen gassar.


strandhäng.













After work på stranden. Me like!!


livet har sina goda stunder.

Mmmm, jag har precis jobbat klart för dagen och slagit mig till ro på stranden med massor av skvaller, Hawaiian Tropic, mina salt and vinegar chips och lite Hoffmaestro i lurarna. Ikväll blir det thai curry och madness med Mikey. Life is good!!

another day, another dollar.

Först måste jag bara säga att ni som inte har sett Hangover 2 ännu borde springa till biografen och kolla in den! Herrejisses, vad vi garvade igår. Konstant. I en timme och 40 minuter. Jag hade ont i magen och hela ansiktet när vi gick ut därifrån!! Blandningen av den där tjocka greken, en galen thailändare och en drugdealing miniapa är brilliant!!

___________________________________________________________


Min första dag på jobbet var även den brilliant!! Jättetrevliga och jordnära hotellägare med en sockersöt Jack Russell - Dotty. Även vädret har visat sig från sin goda sida med omkring 25 värmegrader idag, så jag tog tillfället i akt och slog till på ett par somriga sandaler att ha på jobbet istället för att stänga in fötterna i ballerinor när det är så varmt.




Nu är det hög tid för middag och tv-spel. Nachos och Final Fantasy. See ya later!!


kvällens överraskning.



Cinema and pick&mix!!


last day in freedom.

Ja ni läste rätt!! Mika is back in business. Har letat mig tillbaka till hotellbranschen och fått in foten på ett supermysigt guest house i Kemptown igen. Hoppade över erbjudandet från Grand då jag föredrar ett familjärt ställe med tighta arbetskollegor framför att stressa runt och servera 400 hungriga gäster klockan hundra på morgonen. Startar i morgon och de kommande veckorna har vi någon slags tv-inspelning på gång tror jag så det ska bli spännande. Under min sista dag av min tre månader långa semester passade jag på att följa med svärmor, Tina, Sam och Oscar till stan för att leta något att fynda. Hittade en tröja, ett set underkläder, pikétröja till syrran och lite annat smått och gott inne på Primark. 13 pund gick kalaset på. Alltså, är man inte shopoholic innan man kliver in i den affären så är man garanterat en när man går ut!!


Guest & the City






RSS 2.0