let's all go to the funfair.

Nu ska vi gå på tivoli. Hej!


oh crist.



  

Vi hamnade på en ordentligt bögfest igår!!


shakedown.



Oh yeah, världens bästa karl har styrt upp biljetter. ♥


bank holiday.



I morgon råder det kungligt bröllop här i England och i princip hela landet kommer att stanna upp. Här är det nämligen en sådan stor grej att man får ledigt från jobbet för att sitta hemma och skåla med tekoppar från den finaste servisen. Vi tackar och tar emot ännu en bank holiday - långledigt i fyra dagar då kommande måndag är också är röd. Då vi inte är så mycket för tramset kring kungafamiljen tänkte vi istället fira med årets upplaga av Brighton Food festival och avnjuta karnevalen som är här i stan. Ciao!


fringe.



Vi må vara ett snäpp efterblivna eftersom vi just upptäckt denna serie. Då den kom ut för tre år sen. Men vi har fastnat. Totalt!! Varje ledig sekund spenderas för tillfället med Fringe.


EASTER 2011.

Good friday - birthday party at the beach



      

  


Saturday - BBQ in the garden



    

   


Easter sunday - meeting up at the pub



   
 
   

Vi har ju som sagt haft fullt upp här i påsk men jag har njutit av varje sekund. Det är något speciellt med dessa högtider då folk vill samla familj och vänner för att umgås och ha trevligt. Särskilt här i England. Det är sällan jag har känt mig så välkommen som här. Alla pussas och kramas och skålar med varandra. Hoppas alla ni har haft det lika bra som jag i påsk. PUSS


love.



10 månader tillsammans idag!! ♥


oj oj vilken påskhelg.

Hej hej. Vi har haft världens bästa påsk. Om än lite annorlunda. 30 grader, stek på stranden och grillkvällar är ju inte direkt svenskt men jag gillart!! Solen steker fortfarande så idag blir det till att nöta på solstolarna in i det sista innan helgen är över. 250 bilder från systemkameran ska gås igenom och redigeras också, sen är det dags för ännu en bildbomb.


hej hej.

 

 

Påskhälsningar från Marielle, pappa och påskskinkan. Tack, tack!!


HAPPY EASTER.



Skärtorsdag och syréner är en kombo jag aldrig upplevt förut. Känns lite halvkonstigt att istället för att fira påsken med jobb eller en slapp helg bland snö och skotrar så sitter jag i fullkomlig sommarvärme och doftar på underbara blommor!! Men jag klagar definitivt inte. Detta är livet på en pinne. Kameran är fulladdad och redo för att dokumentera en engelsk påsk. Ska bli spännande att se vad de har att erbjuda istället för häxor och sill. GLAD PÅSK på er alla!!


hej hej hallå.



Jag lever. Och har hälsan. De senaste dagarna har jag dock varit mer av ett nervvrak än en levande människa så jag har inte haft så mycket vettigt att säga. Allt inför den stora intervjun. Som jag nu genomfört och överlevt. Kan erkänna att jag aldrig varit så nervös men nu är det gjort och jag gjorde mitt absolut bästa. Så nu kan vi bara hålla tummarna ett par dagar till och hoppas på det bästa!! Jag tänkte börja genom att gå och lägga mig i solstolen. 25 grader idag. TJUGOFEM grader!!! Den 20:e april. I'm in heaven!!


preppy princess.



Då var det dags att bli ännu lite mer bortskämd. Jag har fått en ny parfym och den doftar sommar, sommar, sooommar!! ♥


brakfest.

LÖRDAG



  

SÖNDAG


'

  




Jaha, då var det måndag igen efter en relativt blöt helg. Det började med pub invigningen i stan i lördags. Och slutade inte förrän vi gick och lade oss igår kväll. Mikey kom förbi med en påse bärs så det blev ett par kalla och lite skateboard (jag höll mig på avstånd) i trädgården. Mycket trevligt, men jag mår som jag förtjänar idag!! Sitter på sängkanten med ett par trasiga knän men det var det värt. Nu ska jag passa på att lapa lite sol innan karln kommer hem från jobbet. Hej!! 




just nu.

Badkar, rödvin och vidare mot Hartington Pub.

fredag igen!!



Wohoo, jag blir av någon konstig anledning alldeles fredagssprallig även fast jag inte jobbar och kan se framemot en helgs ledighet. Kanske är det för att karln har ca 50 timmar ledigt som han kan dedikera till mig. Apropå jobb så hoppas jag att mina lata dagar snart är över. På onsdag är det nämligen dags för intervju. Och inte vilken intervju som helst. En tre timmar lång bedömningsintervju. Mina nerver ligger redan utanpå skinnet. Till råga på allt så är det strikt dresscode - business clothes. Så idag ska jag försöka lugna mina nerver med hjälp av shopping. Måste hitta rätt kontorsutstyrsel för att kunna svassa in där med huvudet högt utan att känna att jag snott mormors pennkjol och pumps. I övrigt så ser kommande helg ser ut att bli bra även den. Alex och Daisy har flyttat in på övervåningen på en pub som vi ska på invigning av i morgon, yeey!


fullt hus.







Jag hann inte mer än att kliva upp och gå på toaletten idag förrän jag hittade en liten Ellie. Hon skulle iväg på födelsedagskalas här i krokarna så hon kom förbi här lite tidigare. Även Tina, Sam och Oscar poppade in så det blev fullt hus där ett tag. Hade även syrran på Skype och därefter mammsen, så det har varit en enda stor familjedag idag med massor av ståhej. Mycket trevligt!


pink.



Ännu en halvgrå dag här i England idag så jag tog och rotade igenom mina väskor med kläder och hittade mina sommarjeans. Så jag bestämde mig för att dansa bort molnen i mina rosa byxor idag.


hahahaha.



Halvgråa dagar som denna kan jag inte hålla mig från att kolla in i Big Brother-huset och garva!!


oh my god, oh my god, oh my god.

 

Gårdagens spelning var helt underbar. Inte nog med att bandet är ett gäng gudar med röster som smörjer öronen live och förmedlar känslor genom varje ord som strömmar ut, så spelade de i en ascool venue. Proud galleries är nämligen ett gammalt stall så de till viss del behållt inredningen från. Barerna låg i de gamla boxarna och i ett större rum bredvid låg en intim liten scen. Och på väggarna hängde fina porträtt och tavlor då stället är ett fotogalleri om dagarna.

 



Amy, Phil och jag - nöjdast i stan.

 

 

 

Thanks for a great night baby!!


Jag fick till och med höra min favoritlåt!! Screaming surrender, ge den ett försök och den kommer fastna!!


london calling.



Wohoo. Om ett par timmar är det dags att sätta sig på bussen upp till London!! Bussen kommer ta oss till Camden och Proud galleries där vi som tidigare nämnt ska se Rubylux. Jag är helt i extas och det känns himla lyxigt att bara kunna dra till London över en kväll sådär. Woop woop!!


vardagslyx.



Tapas salad with serrano ham and chorizo

and

Steak with redwine sauce and roasted vegetables.





Nikita is back in business så nu är det dags att kolla in fredagens avsnitt. Good night!!


bildbomb.

 

 




  



 



 
 

 



Då var det måndag igen och ännu en helg har susat förbi. Planerna jag skrev om i fredags blev inte direkt följda till punkt och prickat men oj vilken bra helg det blev ändå. Jag bara älskar spontaniteten här!! Fredagen blev ungefär som vi tänkt oss. Mötte upp Dan i stan, käkade finfin lunch på The White Rabbit. Smoked salmon and cream cheese bagel. Sen åkte vi hem och nördade loss med Blur, ett nytt bilspel. Beställde hem en Jalfrezi och chillade. I lördags tog vi med oss de två små och åkte in till stan. Plockade upp lite Uncle Sam's på vägen ner till stranden och lunchade där. Kidsen sprang av sig lite i lekparken och sedan åkte vi hem för att ta med oss Toby och spela lite fotboll. När ungarna åkt blev det ett snabbt bad och ombyte. In till stan igen. Vi började med en flaska vin på Tin Drum i Hove. £14 för en flarra. Man behöver inga förfester i detta land. Det är bara att köra all in på puben. Vi fortsatte till La Tasca där jag äntligen fick mina tapas. Och en flaska Faustino 1998. Den satt som en smäck vill jag lova. Och maten var gudomlig. Med en nota på £58 för två!! Varav 30 var vinflaskan. Jag kan inte sluta förvånas över hur billigt det är här. Ungefär här var det tänkt att vi skulle åka hem men vi drog till Heist där Mikey, Phil och Alex var istället. Skuttade runt till drum n' bass och svalkade oss med Corona inpå småtimmarna. Gårdagens roast-dejt uteblev då alla inblandade var en gnutta bakis. Så vi stannade hemma, nördade lite mer tv-spel, stekte våra skinn i solen och lagade chilli dogs istället. Råkade däcka i sängen vid 19-tiden. Så slutet gott, allting gott. Nu ska jag käka lite frunch och sedan blir det nog en runda med löparskorna. Termometern står på 18 grader men solen gömmer sig bakom pyttesmå disiga moln så jag tror det blir timeout från sololjan idag. Adjö!!


det är fredag idag...

... och då är man riktigt glad!!

Just nu hoppar jag runt till den här låten. Bombay Bicylcle Club. Jag säger då det. De är duktiga på att göra musik, de här britterna. Karln har introducerat mig till många nya favoritband härifrån den brittiska ön. Detta är ett av dem och jag hoppas få se dem senare i sommar. I had the blues but I shook them loose, mycket bra album. Ja, det är fredag idag alltså. Jag hoppar runt i jakt på en passande klänning för dagen. Solen har bestämt sig för att gripa tag ordentligt om Brighton ett tag så idag åker sommarklänningarna och ballerinorna fram. Tror inte ens jag behöver bekymra mig om en jacka!! Dagens plan är att åka till stan, införskaffa solskyddsfaktor, träffa upp karln och välja passande pub for a couple of friday drinks. Sen bär det nog av hemåt för vår klassiska friday takeaway. I morgon lördag kommer kidsen i vanlig ordning och en dag på beachen står på schemat. Tror kameran ska få göra oss sällskap för lite fina kort. På söndag blir det roast-dejt med Phil och Amy på The pub with no name. De serverar alla olika sorters kött. Typ struts och antilop. Kocken kommer in tre på morgonen för att förbereda allt så det ska bli spännande att prova. Det var helgens planer hörre ni. Hoppas att solen skiner lite värme och glädje på er med. Allt blir så mycket roligare då. Puss och kram!!


vamos a la playa.

 


Idag har vi haft årets stekar-premiär. Karln kom hem från jobbet tidigt, knäckte en bärs och slängde på sig lite kokosolja. 20 grader i skuggan och det är den sjunde april. För bra för att vara sant!! Adios!!


rubylux.



Wiiiie. Äntligen ska jag få se bandet som jag föll helt totalt för första gången Danny spelade en låt för mig. Bandet kommer härifrån Brighton men har tyvärr ingen spelning inbokad här på sin UK tour. Så på tisdag har de bokat tre partybussar för att köra upp sina fans till deras spelning i London!! £10 för bussresa och konsert. Sweet!!


bliiiing.

 

Ger man bort presenter får man tydligen något tillbaka. Igår när Danny kom hem från jobbet bar han på en fin liten blå påse. I den låg mitt älskade armband!! Det är tredje gången gillt nu. Det första blev stulet i posten på väg till Sverige och min födelsedag. Och det andra försvann i Åre. Men nu har jag ett nytt, precis likadant, som jag ska skydda om det så blir med livet som insats!! Kanske skaffa försäkring?

Thanks baby!! ♥


titta vad jag hitta.



Min allra finaste Löfgren dök upp här i Brighton för en snabbvisit igår. Hon och familjen har varit i London över helgen och valde att spendera sista dagen här nere!! GLAD är ordet för vad jag blev när jag såg henne. Hade jag inte haft öronen skulle jag flinat runt, som pappa skulle ha sagt. Det blev en heldag på stan med literstora muggar cappucino och skvaller på Starbucks, shopping och tourist guide genom stan. Hon blev upp över öronen kär i stan, så jag måste lyckats bra då vädret inte var något att skryta med igår. Lite goa grejer från Body Shop, värmeskyddande inpackning från Aussie och en liten present till min hårt arbetande kärlek fick följa med mig hem. Matilda gick loss både inne Body Shop och Boots då allt ligger på typ halva priset jämfört med Sverige. Idag skiner solen igen så det blir en långpromenad med Tobes och i eftermiddag blir det en sväng till Phil. Puss på er!!


en sorgens dag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12826606.ab

Mina tankar går till alla er berörda.


what a weekend.

   

 

 



 

 




Wow, vilken helg!! Vi började i vanlig ordning med take away i fredags. Blev en lugn kväll i soffan med tv-spel. Vi börjar bli riktiga nördar här, haha. Vi vaknade vid 8-snåret i lördags och bänkade oss vid Guitar Hero. Ungarna kom vid 11 och sedan var det full fart med Star Wars, gungor, Dora the explorer, pärlor och halsband. Tina, Aaron, Sammy och Oscar kom förbi en sväng för lite te och kakor. Det var ju engelska versionen av Mors dag igår också så de lämnade av lite presenter och kort till Iris. När alla åkt hem var jag och Danny redo för en mysmiddag med tapas och rödvin i stan men detta byttes ut mot ett ordentligt surprise party för Jodie. Hennes pojkvän Lee hade hyrt övervåningen på en pub mitt i centrum. DJ:n pumpade drum n' bass för fulla muggar. Så vi gjorde vårt bästa med att dansa och klunka jäger-bombs. Den planerade tidiga hemgången uteblev och vi ramlade in relativt sent efter en extremt rolig taxifärd med vår nya vän Alan. Jag hade under kvällens gång haffat en heliumballong och kom på den briljanta idén att suga i mig luften/gasen för att låta sådär rolig som man gör. Och fy fan, det funkar ju! Jag har nog aldrig skrattat så mycket!! Helt bisarrt!! Klockan ringde alldeles för tidigt igår morse. Phil kom och hämtade upp oss vid 9 för att åka hem till honom och fixa köket. Dan stod för det hårda arbetet medan jag och Phil stod för käket. Årets första barbecue, mm mm mm. Det var nog allt för den här gången. Hejpa!


det går fort i hockey.

Vi bytte Tapas och rödtjut mot surprise birthday party!! Con gratulations Jodie! You'll get a picture in here tomorrow. XXX

♥ ♥ ♥



Lycka är att ha någon att dela den med.

Nu är det dags för naked time. God natt!!


april fool's day.



    

Tydligen kör man med första april-skämt i det här landet också. Men jag har klarat mig so far, touch wood!! Kommer ihåg förra året när Linda ringde och grundlurade mig om att hon skulle gifta sig. Jag hann börja gråta av lycka innan hon skrek "APRIL, APRIL!!" Elakt. Riktigt elakt!! Haha. Här i Brighton har vi en strålande första april. Det har regnat i två dagar men nu har solen letat sig tillbaka. Och herre jösses vad det där regnet behövdes. Alla plantor sörplade i sig och nu sprudlar det av grönt gräs och grönskande träd överallt. Fredag är det också. Mmmm, take-away!! Ännu en fullspäckad helg väntar. I morgon kommer kidsen plus Tina och hennes kids. Kvällen ska spenderas med tapas och rödtjut har jag hört. Och på söndag blir det BBQ och jobb hos Phil.


hipp hipp hurra...

 

... för världens bästa mamma idag!! GRATTIS ♥ Hoppas du har en fin dag!!

PUSS OCH KRAAAM!


RSS 2.0