änglaspel ♥



Har inte jag världens sötaste chefer?! Idag fick jag två superfina presenter för att jag hjälpt till med att få ihop så bra poäng i tv-programmet vi var med i. Mardi hittade svenska änglaspel i en liten butik och gav mig dessa två. 


noooooo.



Det är dagen före vi hoppar på planet till Schweeeden. Och vad tror ni händer här? Världens största strejk har brytit ut. Alla som jobbar med gränskontroll på flygplatserna här har packat ihop och dragit hem. Yaaaay, fast nä. Det har varit upp till 12 timmars förseningar idag. Blääää. Håll tummarna för att det återgår till det normala innan i morgon kl 20.25, för då vill jag minsann sitta i det där planet och lyfta i tid!!


adele.



Mmmm, hon är överallt, liiiike!!


tisdag.

Good afternoon!! Känner mig riktigt engelsk idag. Har strosat runt alla små gator och hittat julklappar till familj och fruar och nu sitter jag hemma i soffan med en kopp te och shortbread medan regnet pärlar sig ner för balkongdörren. Upptäckte att jag har totalt missuppfattat det där med första advent, trodde det var nu till helgen. Så efter julklapparna gav jag mig ut på jakt efter en adventsstake och stjärna idag. Men icke. De gillar tydligen inte sånt här. Så jag får kika efter det i Stockholm istället. Längtar som en dåre efter att få träffa allihopa på fredag!! Wiiiiie. ♥

the christmas bus!!


neeervjöööös.



Iiiiih, snart är det dags för Dan och Mardi's tv-premiär. Hela veckan kl 17.00 kommer de att poppa upp på rutan i serien Four in a bed. Idag är det lite extra nervöst eftersom Guest and the City är först ut att bli granskat och betygsatt. Håller tummar och tår för att alla gäster är nöjda och glada så jag har jobbet kvar i morgon.


måndag.

Hello strangers!! Det har hunnit gå en hel helg igen. Gaah, vad tiden går fort!! Det har i vilket fall varit en bra, lite smått panikartad helg. Vi spenderade större delen av lördagen på stan med ungarna. Oh christ vad med folk!! Det var julklappsshoppande familjer med barnvagnar och penisonärer ÖVERALLT. Gallerian var knökad till max, men vi kom undan med lite nya kläder till kidsen och smet hem för vinglögg och X-factor. Igår, söndag, var det dags att hitta Dannys outfit till den stora kvällen på fredag. Det gick sådär då vi även skulle hitta tid för honom att klippa sig och gå till tandläkaren. Vi hittade i sista sekund en skjorta som såg ut att passa bra men när vi kom hem och han provade schabraket brast vi båda ut i  skratt då han såg ut som en scout-pojke. Så det blir ett byte idag, sen är vi kittade och klara. Fyra snabba dagar och sen hoppar vi på planet igen. Wohoo!!

freeedag.



Helg!! Är det dags igen? Jag tänkte i alla fall dansa in helgen och skaka rumpa till den här låten. Haha, ni skulle se mig i rummen på jobbet när den här låten kommer och jag bäddar en säng!! Helgen ser ut att bjuda på bra väder och kvalitetstid med min andra halva. Han har ett litet private job i morrn bitti men efter det är han min!! Kidsen ramlar in i vanlig ordning i morgon så det lutar mot parkhäng och kanske en ny film. På söndag ska det styras julklappar och spikas outfit för nästa fredag!! Puss!!


grinolle.

Men oooh my god!! Vilken fin film. Jag grät konstant som en liten snorunge en halvtimme från slutet och framåt. Jesus. Det gick inte att sluta. Haha. Anyway, se den. Nu är det dags att torka rödnäsan och laga mat. Hej!!

one day.



Det är dags att slå sig ner i soffan med ännu en chickflick. Karln jobbar dubbelt med Phil ikväll så jag passar på att klämma in en söt liten snyftarrulle för att få tiden att gå. Sen är det dags att morberga ihop en lasagne lagom tills grabbarna är tillbaka. ♥


onsdag.



Woop woop. Har haft en ledig onsdag idag. Eller jag har "jobbat hemifrån" med lite Facebook-stök för hotellet. Så efter en lång sovmorgon begav jag mig till frissan och fick nytt hår. Like like like!! Sprang en sväng på stan och fick med mig ett par julklappar och kort hem. Julkänslorna börjar sprida sig på riktigt i kroppen. Fingrade på en gran och massa kulor men det får vänta ett tag!! Nu ska jag stöka vidare lite med jobbstuff och när karln kommer hem tror jag vi smiter runt till vårt carvery för en liten midweek-roast. Sweet, sweet Wednesday!!


BEEEENTOOON!!



HAHAHAHAHAAA!!! Jag har inte slutat skratta till det här klippet på hela dagen. Fearne spelade det på radion och jag dog. Skrattade så tårarna sprutade. BEEENTTOOOONN!! Letade sedan rätt på klippet på YouTube och dog igen!! Vet inte vad som är så roligt egentligen. Måste vara paniken i lill-gubbens röst när han springer över ängen. OOOOHH CHRÌIIIST!!

I övrigt så har baskiluskerna tagit upp kriget om min hälsa igen. Vet inte riktigt om jag ska lägga mig ner, ta en liten nap och låta förkylningsmonstret vinna eller om jag ska kämpa tillbaka med kycklingsoppa, ingefära-te och en arsenal C-vitamin. Fick klipptid i morgon så jag vill inte komma inramlades med världens största röda potatisnäsa mitt i fejjan. Blir nog till att kämpa emot och krascha i morrn eftermiddag istället. Hej!!


tisdag.



Ooooh sometimes I get a good feeling!! La la laaa.... 
'
Fet låt med ännu en svenskt geni som slagit igenom här på ön. Nu får vi bara hoppas att han kommer över och drar av en spelning snart. Tisdag var det idag ja. Dimman ligger tät och det snömirakel jag beställt framåt juletider lyser med sin frånvaro. Fortfarande 14 grader varmt där ute. Fast i och för sig kan det ju få hålla i sig tills efter vi flygit fram och tillbaka till Schweden över första adventshelgen. Jag har äntligen hittat en klänning värdig nog vår festliga förlovningsfest den 2:a december. Den är på väg hem i posten så nu håller vi tummarna för att den sitter som en smäck!! Håret ska få sig en omgång här i veckan också sen är jag nog näst intill redo för avfärd. Lite julklappar ska hinnas med att skördas men det får bli till helgen. Paulan och Trinity åker hem idag, så efter jobbet blir det en obligatorisk städ-, tvätt- och disktimme eller två och en kväll på sofflocket. Happy tuesday!!


sankt nikolaus.




Wohoo. Tomten har varit tidig i år igen!!

 

trinity har hittat fina pjucks.


sunny sunday.

Waaawaawweewwooo. Det här blev ju en bra helg ändå. Lite C-vitaminbrus blåste bort bacillerna för den här gången. Och igår var det kalas för fulla muggar på schemat. Oscar fyllde två och det firades med pompa och ståt!! Och tårta och kakor i stora lass. Kvällen spenderade vi i vardagsrummet hos svärmor med ätartävling av världens starkaste chillikorvar och det nya Need for speed. Jag fick i mig en patetisk liten tugga men brann i en kvart ändå. Bröderna Brun krigade på och fick i sig ett par men fick sen även kriga om toaletten!! Jobbet sprang förbi fort idag och nu sitter jag här i vardagsrummet igen och väntar på Pauls roast. Nom nom nom!!

fredag.

Jaha. Ser man på. Sitter på bussen och fick just sällskap av en gubbe som pratar med sig själv på sätet bredvid mig. Det var ju skönt. Att han underhåller sig själv och inte pratar väder och vind med mig. För jag är trött och irriterad. Skenförkylning hoppas jag. Den där vibrerande känslan av träningsvärk i sätesmusklerna är tillbaka också, skööönt. Åh nej, nu började han sjunga. Dags att kliva av!!

work it out.



Det är dags att tagga till. För hör och häpna, efter jobbet bär det av till gymmet!! Jag och Daisy tänkte gå all in  med ett free day pass vi fått. Misstänker att det kommer bli mer skratt och failure än en riktig workout men det ska bli skönt att få damma av springa-fort-som-fan-skorna och plaska runt lite i poolen. Och förhoppningsvis ger det mersmak.


mulled wine.



Yaaaay!! Jag har hittat glögg, eller mulled wine som det heter här på ön. Nu håller jag bara tummarna för att det smakar bra också så jag inte har radat grejerna och tagit ett fint, juligt och harmoniskt kort och skrytit om mitt fynd helt i onödan. Spang över en superfin julstjärna (blomvarianten) också. Men yr som man är tänkte jag ju inte på att köpa en kruka. Så det får bli en annan dag. Hörs!!


bjuppad på lurre idag.


game on.

Vi sitter på bussen mot Mile Oak. Paul och Trinity har landat här i England och ikväll spelar England mot Sverige. Jag hänger inte riktigt med i fotboll nu för tiden så jag har ingen aning om vi har en sportslig chans men jag misstänker att lill-patrioten i mig kommer komma smygandes. Om vi nu inte åker på stordäng. GAME ON!!

AMSTERDAM.





























Wooow. Amsterdam, vilket ställe. Ingenting makes sense här. Som ni kanske ser i mina bilder. Haha. Bilderna ser väldigt random ut nu när jag har radat upp dem här. Men det är inte mitt fel. Om det nu är fel. Det är Amsterdam som är random. Ena sekunden ser man fina kanaler och träskor, sen vänder man på huvudet 180 grader och ser en Tintin som håller på att röka ner sig eller en man helt klädd i guld. Överallt finns coffeeshops där man spliffar hejvilt och dricker mint-te. Allt är lite konstigt men otroligt fascinerande i den här lilla staden. Folk cyklar också överallt. Och då menar jag att ALLA cyklar. De har små lådor på cyklarna där de trycker ner barn, hundar, mat osv. Och husen är så smala att de har krokar längst upp på varje hus för att kunna skeppa in möbler osv. Mycket konstigt. Men fint. Vet inte om jag sett en sån fin stad förrut. Själva kärnan är omringad av kanaler efter kanaler. Vilket också gör att allt ser likadant ut och man tappar bort sig på två sekunder. Men fint är det. Konstigt men fint. Det är Amsterdam det. PUSS!!



home sweet home.

God morgon!! Vi är tillbaka på engelsk mark. Herre jösses vilken helg vi har haft. Amsterdam är ett fascinerande konstigt och otroligt vackert ställe. Jag har massor av bilder att visa, men vi har försovit oss idag så nu är det bråttom bråttom. Hejpa!!

hey ho, let's go.


shake it out.



Hej hej allihopa. Jag packar och poppar Florence. Och smygdricker av vinet jag köpt till Danny Boy för att han jobbar så hårt. Han är fortfarande kvar på jobbet stackarn. Men när han kommer hem väntar en rykande färsk Bolognese och vad som är kvar i flarran. Och i natt/morgon bitti, vid halv fyra snåret tror jag, är det dags att packa in oss i bilen och bege oss mot Gatwick för bärs-frulle och ombordstigning av planet till Amsterdam. Wiiiiiie, coffeeshops och shopping i dagarna tre. Ska nog bli bra det här. Bäst till och med!! PUSS!!




Idag ringde lilla Lillemor och skvallrade en sväng. Då blev jag glad och fick massor av energi. De är allt bra fina, mina fruar.


JUUUUL.



Ja jag vet att det är tidigt men nu kan jag inte hålla mig längre. JAG LÄÄÄÄNGTAR TILL JUL!! Julkort och dylikt har redan funnits ute i affärerna sedan en månad tillbaka och nu håller de på att sätta upp juldekorationer på gatorna. Och det spritter i mina fingrar efter julpynt och lussekatter. När vi åker till Sverige är det jag som ska ladda upp med glöggkryddor och pepparkakor!! Det känns dock lite halvskumt att det fortfarande är 15 grader varmt ute och att det är lika grönt som en sommardag, men jag är glad så länge det inte regnar. Nu bär det av mot ett par drinks och konsert med Daisy och gänget. See ya later!!


pho.









Ni får ursäkta mina genomdåliga bilder. Jag har lyckats fått repor över hela kameralinsen på telefonen. I vilket fall kommer här ett par bilder från i söndags då vi provade den vietnamesiska resturangen Pho. Oh lord, vad gott det var. Till förrätt beställde vi springrolls som man skulle linda in i sallad och mynta och äta med fingrarna. Till detta dracks ett par glas Tempranillo. Huvudrätten rullade in och det doftade alldeles underbart. Dan beställde kyckling curry och jag nudelsoppa med biff och massvis av koriander. Mmmnomnom!! Ett besök till Vietman skulle inte sitta fel efter den upplevelsen!!


lana del rey.



Ooooh, hennes röst är som bomull för öronen. Haha, kan man säga så? Jaja, fint är det iaf.


söndag.

Hej hej hallå allihopa!! Då var det söndag igen och ännu en helg har sprungit förbi men den är ute riktigt slut ännu. Man vet ju aldrig vad söndagar bjuder på i det här landet. Både karln och jag jobbar men sedan blir det sleepover på guesthouset!! Gårdagen började med barnfilm och slutade med ett par cocktails och Kronenbourg nere på stan. Det var ju bonfire-night men vädret var mulet så vi placerade oss inne i pub med öppen eld istället. Ny favoritpub tror jag allt!! Om jag bara kunde komma ihåg vad den hette...

the ring.









Här har ni den. Min lilla pärla!! Eller, det är ju en diamant, av finaste slag, och ett band i vitt guld. Jag avgudar den, älskar hur guldet liksom slingrar sig runt stenen, och slutar aldrig förtrollas över hur fint den glittrar. Enligt engelska traditioner är det bara the-bride-to-be som får en ring vid förlovningen. En fin stenring. Och på bröllopsdagen får båda släta band. Tror jag. Det är så jag uppfattat det hela i alla fall. Längtar till den svenska versionen av förlovningsfesten nu!! Lokal är fixad tack vare Ville. Så den 2:a december brakar det lös på Stockholms matvarufabrik!! Woop woop.


amsterdam.







Om en vecka landar vi. Men vad jag längtar!! Det är första gången jag och fästmannen (!!, känns sjukt konstigt att säga fästman, fiancé men jag gillart!!) får kliva ombord på ett flygplan och sitta bredvid varandra hela resan istället för att flyga ensamma kors och tvärs för att mötas upp. Danny har redan varit i Amsterdam typ sjutton gånger så jag kommer ha en en toppenguide sida vid sida och hoppas få ta en massa fina kort. Oh my, i och med snacket om husbands-to-be kom jag just på att jag inte visat er ringen än!! Dåliga jag. Får styra upp det efter jobbet. Nu blir det frulle-smink-buss-jobb. Ha en utomordentlig dag!!  


criminal penguins.



Wow, det har blivit många inlägg idag. Jag kunde bara inte låta bli att ladda upp den här lilla videon. På onsdagkvällar nördar vi ordentligt här hemma och kollar på denna dokumentärserie som heter Frozen Planet. Den handlar om livet på nord- och sydpolen och bjuder på helt fantastiskt foto. Och igår bjöd den även på en hel del skratt då de följde dessa pingviner. Snattar-pingvinen är bäst ever. I love it!!


drive.

Från 16 grader och sol till spöregn och åska på fem minuter. Tror minsann det blir en till kväll i soffan invirad i täcket!! Vi har en smarrig pizza i kylen och denna film på lager. 8.3 på IMDB ger mig stora förhoppningar. Vi håller tummarna för att den är bra. Det är allt bra mysigt med höst ibland. Puss!!


guest and the city.



GATC finns nu på Facebook. Gå in och GILLA oss så kan du vara en av dem som vinner en gratis natt eller två på detta superfräscha guesthouse. Vi kommer även lägga upp bilder och blogginlägg om vad som pågår i Brighton så håll utkik!!


crush on you.


onsdag.

Nu måååår je gött!! Men sa gott det satt med en roast på vårt lokala carvery runt hörnet så här på en onsdag. Och nu har vi kurat ner oss i soffan med Baileys-glass och grabbarna i Sons. Life is grand!!

winter...?

Men god morgon alla!! Vilken dag. Det är den 2:a november men ute finns inga tecken för att vi har gått in i den första vintermånaden. Klarblå himmel och 15 grader. Wohooo!! Det vore ju som sagt dumt att klaga. I övrigt så mår vi bra och jag hoppas på en relativt lugn helg den här veckan. På lördag är det nånting som kallas Bonfire-night. Man skjuter raketer och eldar tror jag. Lite som sista april i Sverige kanske? Skjuter man fyrverkerier då eller eldar man bara brasor? Jag vet inte jag. Det lär väl bli ett par kalla på lördagkväll misstänker jag men annars blir det till att stanna inne och spara slantarna den här veckan. Nästa vecka bär det ju av till Amsterdam, veckan efter kommer Paul och Trinity och två veckor efter det är det dags att boka Thailand och åka hem till Sverige för förlovningsfest. Wiiiie, can't wait!! Nu bär det dock av mot jobbet. Hejpa!!

HALLOWEEN @ HARTINGTON






























RSS 2.0