wiiiiie.



♥ ♥ ♥


dagens svenska lektion.

Den svenska nationaldagen gömmer sig runt hörnet så jag tycker att det är hög tid att Danny lär sig en liten sång. Detta får bli dagens svenska lektion.

The Swedish National Anthem:


Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord,
Du tysta, du glädjerika sköna!
Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, din himmel, dina ängder gröna.
Din sol, din himmel, dina ängder gröna.


Du tronar på minnen från fornstora da'r,
då ärat ditt namn flög över jorden.
Jag vet att du är och du blir, vad du var.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden.

--------------------------------------------------------

You ancient, free and mountainous North,
Of quiet, joyful beauty,
I greet you, loveliest land on earth,
Your sun, your sky, your green meadows.
Your sun, your sky, your green meadows.


You are throned on memories of olden days
When the honour of your name spread over the earth.
I know that you are and will remain what you were.
Oh, I want to live, I want to die in the North!
Oh, I want to live, I want to die in the North!


tired toby.



  


magic-al.



Här är en video på vår vän, Alex. Jag fattar inte hur han lyckas med allt, och jag blir lika frustrerad varje gång han lyckas lura en. Trots full koncentration är det fullkomligt omöjligt att lista ut hur han gör allt.


måndag.

Swooosch, vips så har den här dagen sprungit förbi. Danny har varit ledig idag tack vare helgens bank holiday så det blev ännu en sovmorgon, -ish. Han knackade på min axel vid 9-tiden. Ett par timmars nötande av Final Fantasy följde och sedan satte vi oss på bussen mot stan. Vi fyndade en Rolls Royce-stekpanna och lite andra kökssaker. Den röda tråden i köket kommer otippat nog bli röd. Vi har ju äntligen fått besked om lägenheten. Får flytta in den 20:e juni, vilket var det senast möjliga datumet men det är skönt att åtminstone veta och kunna planera. Så alla nära och kära som vill komma över och kolla in Brighton är välkomna att höra av sig. Jag hade ju ännu en arbetsintervju idag också. På Grand Hotel. Men jag vet inte jag. Har fått en deltidstjänst på ett ställe som jag verkligen gillar så vi får se hur det hela slutar. Jag har ju gett beslutsångesten ett ansike sedan jag kom hit, men nu tror jag att allt komma falla på plats. Ikväll har vi haft Britain's Got Talent-tema. Min favorit är länken nedan!! Helt otroligt, han var till och med bättre i kvällens semifinal!! Det var allt för idag. God afton!!


http://www.youtube.com/watch?v=KzUl2eiKx5E


bal på slottet.



Mina fina lillasyster har varit på bal igen! ♥


rango.



Sjukt rolig film!!

Lugn och skön söndag på hemmaplan idag. Skulle ha åkt upp till Alex och Daisy men då båda karlarna skadat sig och vädret är grått och trist så valde vi att stanna i pyjamasbyxorna hela dagen, laga roast och avancera i Final Fantasy i stället.


mamma ♥



GRATTIS PÅ MORS DAG!!


champions league final - 2011.



Vi sitter bänkad i soffan. Dags för final i Champions League från Wembley, London.

Manchester United - Barcelona. Let's go!!


another bank holiday.

Ja då var det dags för ännu en bank holiday. Och den har startat händelserikt vill jag lova. Idag har vi hunnit leka med playdough och kollat på Rango med kidsen, svinrolig film. Se den!! Jag har hunnit kirra två jobb. Och nu sitter vi helt oväntat på en emergency tandläkarmottagning där min stackars man ska få dra ut en visdomstand. Tydligen har man sex rötter i dem så det gör ont och man ser ut som att man har en golfboll i munnen efteråt. Ska se om jag får lägga upp bildbevis senare.

päron på besök.



    



   





 



   





  


soffläge.



Oh crist!! Mamman och pappan har tagit sig iväg till flygplatsen så nu är det dags att krascha i soffan. Nya pyjamasbyxor är inhandlade och de ska nötas på i helgen vill jag lova. Nu blir det rehab av både kropp och plånbok ett par dagar. Peace!!


i've never put bananas on a pizza.

Oj oj oj. Ett par otroligt intensiva och fruktansvärt roliga dagar har passerat. Träningsvärken i magen från alla skratt är ett faktum, likaså känningarna i njurarna från alla sorters fin-öl, ful-öl, cocktails unt så weiter. En liten bildbomb kommer att leta sig upp här snart men nu måste jag tyvärr åka in till stan och vinka av mammsen och pappsen. So long!!


long time, no see.





Fantastiskt trevlig kväll igår med fantastisk sushi, tonfiskfilé och nudelsoppa på Oki-Nami. Dags att bege sig mot stan igen och en liten rundtur och ikväll väntar Jamie Olivers. Mmmnamnam!!


mot stan.

Nu blir det Brighton runt med mami och papi. Ikväll väntar japansk restaurang och mer magi. Hej!!


good tunes.



Dansa, dansa, dansa!!


söndag.

 

 

Jag har hittat en liten app för att lära mig alla nödvändiga brittiska slangord!!

I övrigt så avnjuter vi en väldigt laid back söndag idag. Tog en lång sovmorgon och öppnade dagen med toner från Rod Stewart och Maggie May. Nu har vi bänkat oss i soffan och tänkte sitta här tills det är dags att laga dagens chicken roast. Mamma och pappa har anlänt till den stora ön men rantar runt i London idag och sätter sig på tåget ner hit vid lunch i morgon. Jippie!!


jaag gååår och fiiiiskar.



 



 











  


freeeeedag.

Det är helg igen och vi har massor på gång. I skrivande stund har vi fullt hus. Varenda liten barnpryl ligger utspridd över vardagsrumsgolvet och jag har målarfärg i håret. Ellie är ledig från skolan så hon är här och skapar konstverk och Tina är här med Oscar som spelar på sin Wiggles-gitarr. Fullt ös medvetslös!! Ikväll bär det av till stranden för barbeque, bärs och ett försök att fånga lite havsfisk. Ska bli spännande! I morgon kommer båda kidsen i vanlig ordning och efter det väntar födelsedagskalas, vino och mer barbeque. På söndag hoppas jag att vi har tid att ta igen andan och på måndag kommer mami och papi.

Woop woop!!


tillökning.



Världens sötaste Kajsa har fått fyra yttepytte små valpisar!!


slutat regna det har.



Gårdagens rapport uteblev då hela dagen kunde beskrivas med ett ord - Final Fantasy XIII. 10 timmars nördande blev det. Det är nämligen så att vi köpte ett begagnat PS3 för ett par månader sedan. Vi fick massor av tillbehör och allt var frid och fröjd. Men så köpte vi Final Fantasy och började spela. Och cirka 10 timmar in i spelet frös alltihopa. Vi kikade runt på nätet och upptäckte att detta var ett vanligt problem med de äldre modellerna av Playstation. Så vi tog och sålde vidare hela konsollen medan den fortfarande var värd något och slog till på en helt ny, nyare modell på Game häromdagen. Dessvärre hade jag inte back-upat alla våra sparade filer. Så igår satt jag klistrad framför tv:n för att ta oss tillbaka till stället vi slutade på sist. Idag är det nästa spel ut som gäller - Star Wars. Harry hade precis klarat alla banor men hade ett par uppdrag kvar så idag är det Yoda och jag som ska slåss med droider. Men först blir det frukost i solen. Värmen har bestämt sig för att komma tillbaka och termometern visar på tjugo grader. High five!!


starbucks ♥



Jaha ja, den här tisdagen blev ju långt mer dramatisk än vad jag förväntat mig när jag slog upp ögonen i morse. Klockan ringde vid halv nio för uppstigning och intervju på ett nytt hotell. Intervjun gick bra men jag var inte helt nöjd med lönen och det faktum att jag skulle vara tvungen att jobba varenda helg hela sommaren med undantag för familjeangelägenheter såsom som bröllop. Så Linda, du kanske kan ta och gifta dig i sommar så jag får en ledig helg? So far, so good. Det var när jag kommit hem igen som dramat drog igång då telefonen började gå på högvarv. Tre jobberbjudanden inom loppet av en timme. Men inget klaffade direkt med vad jag letar efter. Jobba varje helg men vara ledig kvällstid? Sadla om till bartender och jobba kvällstid? Tankarna slog runt i huvudet och sekunder därefter ramlade det in ett mail i brevlådan. Hotellet jag sa upp mig ifrån innan Amex-cirkusen drog igång meddelade att möjligtvis har en tjänst ledig om ett par veckor. Så nu tar vi ett djupt andetag och håller alla tummar och tår igen. Ett, två, tre. Tack!! Efter dagens jobbkarusell satte jag mig på bussen in till stan igen och mötte upp karln för en kopp kaffe. Nu är vi hemma igen och det är dags för käk och chill på soffan.



Caramel Macchiato - Mööööms!!


woop woop.

Idag är en sån där glad dag. Jag har fått en ny intervju i morgon. Håll tummarna!!

lost in a pancake.

Kollade Facebook nyss. Tydligen har det varit någon slags hockey-tävling där hemma i Sverige. What up tänkte jag och kikade in på Aftonbladet. Storstryk av Finland i VM-final. Aj aj aj, bättre lycka nästa gång. Tänk vad man missar när man inte följer svensk media. Jag har ju inte ens en aning om vad som händer i Melodifestivalen, vilket jag är evigt tacksam för men jag råkade ju såklart läsa artikeln om Saades avencemang när jag scrollade runt på Aftonbladet. Så nu blir det att försöka gnugga bort Christer Björkmans nöjda leende från hornhinnan innan jag kan somna. God natt!!


filmtajm.


full rulle var det ja.
















glädjeyra.

Just nu råder det glädjeyra här i the Brown house!! För ett par dagar sedan gick nämligen vårt Final Fantasy ett tragiskt öde till möte. Det frös och fastnade på ett och samma ställe. Dagen efter cyklade vi ner till Boundary och hyrde samma spel för att se om det fungerade. Men icke!! Det frös på samma ställe. Men idag anlände ett nytt med posten som Paul skickat från Sverige och det funkar. Taaaack!!

hoppla.



Världens finaste par är på tävling idag. Grattis till en felfri runda och lycka till i nästa omgång.

Här i England råder det just nu något slags aprilväder. Sol, mulet, blåst, vindstilla, regn, uppehåll. Så vi får se vad dagen har att erbjuda. Ungarna är på ingång så det blir full rulle.


i love curry.

Curry, curry, curry. Here it goes down. Down into my belly. Nu ska vi baka muffins. Laters!

fredag 13:e.

Oturens dag. Karln har precis ramlat ner från någon slags stege på jobbet och är halvt döende. Jag har hållit mig inne, parkerad framför datorn och jobbletandet då jag i normala fall är ofantligt klumpig och det inte skulle förvåna mig om jag skulle snubbla på mattan och ramla ner för trappen bara för att det är fredag den 13:e. Men nu har solen tittat fram så jag trotsar naturens lagar och ger mig ut på en promenad. Håll i hatten!!


scrapbooking.



Känns som att det är dags att försöka sammanfatta det gångna året i ett album. Det kliar i fingrarna. Måste bara sätta mig ner och välja vilken av alla tusen bilder som ska få vara med. Det får bli morgondagens uppdrag. Nu blir det middag med my baby. Hej hopp!!


fleetwood mac.



Den sköna solen har tagit semester och lämnat oss med regn och blåst så här sitter jag och lyssnar på gamla 80-tals klassiker och leker med mina skor för att liva upp stämningen. Och söker jobb såklart. Tänkte ta och städa lite också, och börja organisera någon slags packning. Allt på samma gång. Multi-tasking for president!!


jobb, jobb, jobb.

Nu får det vara nog. Det här med att sitta still och vänta har aldrig varit min grej. Är förvånad över att jag överlevt att sitta på ändan i två månader i väntan på besked. Måste vara för att det finns så mycket att göra här. Men nu tryter både tålamodet och spargrisen så nu får det banne mej vara nog. Jag vill ha ett jobb. Helst i morgon. Adjö!


we're going to vegas baby.



Om sisådär två år, men ändå!! Om 20 månader för att vara exakt så har nämligen våra fina vänner Charlie och Vicky bjudit med oss till Las Vegas för deras kombinerade svensexa och möhippa. Roligt!!


stackare.



Haha, jag älskar att engelsmän är så artiga!!


upp och ner, ner och upp.



I morse slogs jag konstigt nog av en stark tränings-abstinens. Måste vara solen. Anyhow, jag snörade på mig löparskorna och drog med mig Toby upp till the Downs och skuttade över kullarna. Mina 1 meter ben vs Tobys 15 cm ben ledde dock till att den lilla tussen blev trött och vi fick ta det lilla lugna på vägen tillbaka. Vilket var lika bra då jag lugnt kan erkänna att konditionen inte är tipptopp för tillfället. Rumpan sitter där den ska men flåset hänger inte riktigt med. Hej hopp!!



 


dagens soundtrack.



Söndagens planer - göra ingenting, äta roast och kolla på Man U - Chelsea. Gött!!


happy birthday to you.



Idag fyller världens sötaste Trinity år.

GRATTIS!!


bullfest, bullfest hela dan.

Tina och co kom förbi igår så vi ställde till med ordentlig kakfest. Våra svenska chokladbollar gör stor succé!!

då var väntan över...

... trodde jag ja. American Express ringde så äntligen igår. Men hade de goda nyheter? NÄÄÄ!!! Han sa att positionen jag sökt för redan hade fyllts upp. Men han ville att jag skulle hänga kvar för en annan position. Så nu blir det att vänta ännu lite mera. Får väl ge det en vecka och se vad som händer. I övrigt så mår alla bra. Väntar i skrivande stund på kidsen och vet inte riktigt vad denna dag kommer bjuda på då de sagt att det ska regna. Jag röstar på svenska bakverk!! Hepp hepp!!

ny design.

Wohoo. I väntan på att de där förbaskade American Express ska ringa och att karln ska ramla hem från jobbet tog jag och knåpade ihop en ny liten design. Jisses, vad roligt det är när man sätter igång att koda lite här och där och det faktiskt fungerar. Kan inte sluta. Vad tycks?


magic al.

Gårdagskvällen spenderades alltså på the Brunswick. Det pågår en festival otippat nog kallas Fringe under hela maj månad. Det är en slags konstfestival där allt är välkommet. Man kan se ladyboys från Bangkok uppträda om man känner för det, man kan gå på cabaret eller stand up, kolla på en nio meter lång vägg med skulpturer av det kvinnliga könet. Ja ni förstår, ALLT är välkommet. Vår vän Alex däremot sysslar med en annan slags konst, nämligen trolleri. Han är sådär äckligt duktig att man nästan börjar tro på att han kan läsa ens tankar. Lite svårt att fånga tricken i sin helhet med kameran men övning ger färdighet.


Alex värmer upp med ett "enkelt" korttrick.



Daisy och jag



Publiken är koncentrerad



Daisy and the boys


Ahaa, kortet var tydligen i munnen


Cheers mate!!


torsdag.

Idag är det tråkväder här på ön, så jag och svärmor har planerat att gosa ner oss i varsin soffa och kika på senaste Narnia-filmen. Men jag hoppas det spricker upp framåt kvällen för jag och karln ska ut på uppdrag. Vår vän Al - the magician ska nämligen trolla lite på nån tillställning ikväll och jag har blivit ombedd att plåta. Wiiie!


final fantasy.



Nördandet fortsätter!! Idag har det gått en vecka sedan vi upptäckte Fringe och vi har plogat igenom säsong 1. Tvåan är på väg hem as we speak. Men Walter Bishop har fått konkurrens. Detta lilla spel ramlade in i brevlådan idag. Har egentligen inte en aning vad det handlar om men det ser spännande ut!!


foodies festival.

Här lite kommer från Brighton food festival, som tyvärr inte var lika bra som vi trodde. Måste komma en till senare under sommaren för denna lilla tillställning var minimal. MEN...


...vi provade award winning oliver,


...MMMM, mycket gott,


...vi drack kaffe/choklad öl,


...Danny vågade sig även på ett ostron,


...och jag fick mig ett par bitar sushi,


...och sen insåg vi att det inte fanns mycket kvar att hänga i julgranen så vi cyklade vi hem!!



let's all NOT go to the funfair.



Det blev dessvärre inget tivoli igår men tur var väl det. Det ryktas om att två personer dött där den senaste veckan. Det var ett sånt där pack med karuseller som reser runt, vilket kanske inte är det säkraste att spänna fast sig själv och kidsen i. Så vi stannade hemma och förnöjde oss med en lång solig promenad med de två små och hunden över the Downs, Star Wars och matchande diadem i håret istället. Nu blir det frulle och sen ska cyklarna få vädras lite. Det bär nämligen av till stan och årets stora matfestival. Hoppas på att få smaka lite Michelin-mat och sno med oss ett recept eller två hem. Mmmmumms!


RSS 2.0