picknick med två små gringos.



pepp pepp.

 
Freeeedag. Underbara ljuva freeedag. Ännu en helg ligger för våra fötter och den där befriande fredagskänslan har infunnit sig trots alla fyra i detta hushåll jobbar även under helgen. Har nog att göra med att Dan the Man har bestämt sig för ännu en italiensk afton med hemmagjorda pizzor och fritt flöde av rödtjut. I övrigt blir det nog en lugn helg då alla som sagt jobbar dag och natt för att finansiera uppkommande roligheter. 2 veckor kvar till Sverige-resa. 3 veckor kvar till EDC och födelsedags-stuff med brodern. 6 veckor kvar till Boardmasters där den fantastiska Jakwob uppträder. Lyssna. Gör det bara. Mmmm. Very good gummisnodd!!

hallå värmen, vart tog du vägen?!!


roux at the landau.

 
  
 
 
Så har helgen vi väntat på så länge kommit och passerat. Och vilken helg det var!! Restaurangen i London var den finaste jag varit på och maten var den godaste jag ätit. Till och med kaffet smakade löjligt bra. Och vinet. Oh. My. God. VINET!! Och vilken service. En tjej visade oss till bordet, slängde en linneservett genom luften och la den i vårt knä. Sen kom hela armén av serveringspersonal. En matsnubbe, en vingubbe, en brödkvinna, en sopa-bordet-dam, fylla-på-vinglaset-man osv. Sällan har man varit så väl omhändertagen. Och när vi kom ut från hotellet hoppade en man i grå smoking och hög hatt fram och ropade in en taxi till oss. Femton minuter senare var vi i Camden och redo för att stuffa loss till Rubylux som släppte ett par nya låtar. Hade lite otur och missade tåget hem med 30 sekunder och fick vänta en timme extra men det börjar höra till vanligheterna när vi åker upp till London. Tack älskling!!

tre fantastiska år ♥


south east asia.

 
http://overdueadventure.wordpress.com/
 
Jag har ju glömt att tipsa er om denna inspirerande blogg skriven av Siobhan, en tjej vi träffade under vår resa i Thailand. Hon och hennes kille, John har flyttat från Skottland till Vietnam för att arbeta som engelskalärare. Skrolla ner och läs deras top 12-ställen hittills så hittar ni fantastiska beskrivningar av Bangkok, Koh Phangan och Chaing Mai som vi också besökte. Jag längtar tillbaka som en dåre varje gång jag läser en uppdatering och ska ta tag i att skriva en egen liten lista över de ställen vi var på så fort jag orkar ta mig tid att sitta vid den här dumburken mer än fem minuter.  
 

ta-daa. outfit klar. nu är Mika glad igen.


dagens tips.

 
Hallå!! Känner ni igen den här bruden?! Det är ju hon, tjejen från Nya Tider, tror hon hette Anna. Följde serien slaviskt när den gick och nu har hon poppat upp på tv:n här i England som huvudrollsinnehavare i nya serien The White Queen. Så här satt jag och var lite extra stolt i soffan igår!! Kolla in den om den går att hitta på nätet. BBC-player eller nåt sånt. 
 
 

AAAAHHHH.

 
Today is a good day. Yeah right!! Här sitter jag och PMS-surar över att jag fortfarande inte hittat något att ha på mig på fredag. Och att den engelska sommaren inte bjudit på mycket sommarlikt väder alls den senaste veckan. Och det ser inte bättre ut för helgen. Fredagens prognos bjuder som det ser ut just nu på spöregn, huuurra!! Så nu vet jag inte ens om jag ska ha klänning eller byxa på mig. Decisions, decisions. Ibland är det inte lätt vara Mika ska ni veta. Så nu tänkte jag tröstäta ett par praliner och skrubba badrummet för att komma på andra tankar. Hej!!
 

lost and not found.

 
Slagen stuffar-hjälte sitter i soffan efter ännu en sådan där ölfylld helg. Lyssna på den här biten vettja. Muuumma för öronen. Över och ut!!

RAIN, RAIN. GO AWAY!!


T - en månad.

 
 
Ååååh!! Idag är det en pytteliten månad kvar tills vi sätter oss på planet och flyger hem till Sverige för första gången på evigheter. Har inte satt fot på svensk mark på 14 månader. Över ett år!! Känns helt sjukt. Men vi har ju som varit upptagna med annat. Vi flyger in till Göteborg för att catcha upp med Vietnam-polarna Elin och Joakim som så snällt har erbjudit sängplats i sin lägis i Kungsbacka. Så äntligen ska jag få visa upp lite mer av mitt avlånga hemland för karln min. Sen hittade han det här supersöta tåget man kan ta från Göteborg till Stockholm. Blå Tåget heter det och ska tydligen ha en jättebra restaurangvagn, så det ska bli spännade. Åh gud, jag ska proppa ansiktet fullt av saker jag saknar så fort vi landar. Prinsesstårta, messmörsmackor, chokladbollar, kexchoklad. Listan kan göras lååång!! Efter ett par dagar på västkusten bär då alltså av till huvudstaden för dop av gudsonen och förhoppningsvis återseende av många saknade små ansikten. 
 
 

ROADTRIP


fint ska det vara.

 
Hej looovers!! Sommaren har äntligen anlänt till England, varpå närvaron här har sjunkit till noll och ingenting under veckan. Men jag har hunnit med massor av roliga saker. I början av veckan firades det att mina chefer stått ut med mig och mitt okammade hår i hela två år. Och vet ni vad?! Två sjukdagar på två år, det ni!! Som tack för det fick man en liten bonus-paycheck idag. Tackar!! Det hanns också med en liten minidejt med mamsen och mr. DiCaprio i veckan. Mycket trevligt trots att filmen (Great Gatsby) inte alls levde upp till mina förväntningar. Men men, de hade ju fina kläder på sig i alla fall. Igår drog vi till med en liten spontan-grill-ferre ute på lill-balkongen vår. Grillspett och fransk potatissallad med solen i ögonen. Mmmm, det är sommar det. Och så tog vi och avslutade det hela med fantastiska nyheter på jobbet idag, men det får ni höra mer om senare. Nu är det så att jag behöver lite hjälp. Om två veckor på pricken så är det ju midsommar och då har det redan gått tre år sedan jag mötte min Prince Charming i de djupa skogarna i Dalarna. För att fira detta har han bokat in oss på en av Michel Roux Jr's restauranger i London. Wooohooo!! Alltså, Roux-familjen är ju typ gudarnas gud när det kommer till matlagning. Och för att sedan toppa det tänkte vi dra till Camden och rocka lite med Rubylux. Så nu är gäller det att hitta nåt att ha på sig. Det måste vara något fint men inte för fisförnämt då det både ska passa till fine dining och rockgig. Förslag någon? Hit me!! 

tänkte vi kunde...GRIIIILLA!!


vi steker vidare här i brajjan!!


guest and the city ♥

 
Hipp hurra för mig som har jobbat på GATC två år idag!!

såhär bra hade vi det igår!!


RSS 2.0