HAPPY NYE.

Wohooo. Efter x antal mental breakdowns över lösfransar och för lite tid i badrummet så sitter vi nu på tåget som ska ta oss till London och Lounge Lovers och kvällens party. Alex ska trolla lite, jag och Dan är med som moraliskt stöd (och för att tömma den fria baren). 2011 blev ju ett alldeles förträffligt år med byte av land och en massa nya fina vänner. Can't wait to see what next year brings!! Skål och gott nytt år gott folk!! Puss!!

CHRISTMAS 2011.

BURNING THE CLOCKS



  



JULAFTON



  



  

CHRISTMAS DAY



  



Sådär, här har ni lite bilder från vad vi sysslat med den senaste veckan. Ikväll råder total chillaxing här hemma. Det är dags att ta igen sig lite och ladda upp för kommande festligheter på nyårsafton. Det bär nämligen av till LONDON!!! Enjoy ♥



en sån julhelg.

Hej alla glada!! Julhelgen/veckan är nu över och jag sitter på bussen med mardrömmar om julskinka och kalkon. Om någonsin en vegetarisk vecka skulle vara uppskattad så är det nu!! Skämt åsido. Julen har varit helt magisk. Vi hade svensk julafton med köttbullar, prinskorv och sill. Och på söndag var det engelsk Christmas day med allt vad det innebär - turkey, beef och porkdinner, Christmas pudding, cake och mince pies. Och cheeseboard såklart. Tomten levererade även i år. Till mig hade han smycken, skor, parfym och en låda med smått och gott från LUSH med sig!! Bilder sorteras och läggs upp inom kort. Nu är det åter dags att jobba lite. See ya!!

GOOOD JUUUL!!


burning the clocks.



Whoooa. Svettlöken checkar in. Gav mig ut på stan i jakt på glasburkar till min sill. Vad jag inte förstod när jag kollade ut genom fönstret i morse för att välja kläder var att det var tropisk vinter med 11 grader celsius ute. Så valet av tjock dunjacka kändes väldigt opassande. Men jag hade bråttom till bussen så den fick sitta kvar på. Väl hemma igen tog jag och benade ur ett gäng sillfileér som nu ligger och gosar till sig i lagen. Nu är det dags att försöka göra sig av med svettlökar och fisklukt då vi ska möta Alex och Daisy för christmas drinks och kolla in Burning the clocks ikväll. Tydligen så vandrar folk genom stan med svincoola hemmagjorda lanterner innan de släpper iväg dem nere vid stranden. Ciao!!


dunjacka was a baaaad choice.


baka en liten kaka.



God dagens!! Här har vi vad jag kallar en produktiv morgon. 120 små biscuits har det blivit och nu är det dags att styra sig för en dag på stan med Hallqvist/Browns. See ya!!


trinity. ♥



Idag landar den här godingen och hennes föräldrar här på ön för julfirande!! Jag har hört att de har packat väskorna fulla med svenska delikatesser såsom pepparkakor, prinskorv, rökt rådjur och rödbetssallad, mmmmnamnamnam!! Jag ska ta och skynda mig mot jobbet för julklappsútdelning och mina sista fyra timmar innan en veckas jullov. Wohoo!! Sen ska det bakas mera kakor och ställas i ordning sillidill. Amore!!


tomteverkstad.







Sådär ja, då var alla klappar inhandlade och redo att slås in. Tomteverkstaden har därmed slagit upp dörrarna. På spisen puttrar lite varm choklad och jag ska ta och dyka ner i julklappsberget och trolla till fina paket. God afton!!


freeeeedag.

Woop woop. Det är fredag igen. Och i detta fall betyder det Fajita Friday!! Kylskåpet är laddat med finfina paprikor, chillies och kyckling som Danny ska utföra sin magi på. Jag tänkte mest utföra trick på den iskalla ölen och få den att försvinna illa kvickt. Tänkte även baka lite mera kakor då mina svenska juveler verkar gå ner som a treat här. Sprang en sväng på stan idag och hittade vanlig, normal, ljus sirap. Hallelujah. Har hitills bara sett canadian maple syryp - bläää - överallt. Men nu ser det alltså ut som att vi får både knäck och bondkakor till jul. Då Paul och Louise och lilla Trinity kommer över nästa vecka så tänkte vi ha ett svenskt julbord på lördagkväll och sen går vi all in med engelsk jul den 25:e. Enligt engelska regler öppnar man inga paket förrän den 25:e, vilket låter otroligt dumt. Så jag tänkte minsann smyga in ett förslag om att få dyka ner i presentpåsen på vår svenska julafton!! I morgon väntar en helt vanlig lördag, med sovmorgon och hela köret. Inget extrajobb i sikte så vi ska bara njuta av att käka frulle tillsammans, koka kaffe och kolla på frukost-tv. Kidsen ramlar in vid 11-snåret och jag hoppas på en riktig filmdag, får se om vi lyckas komma undan dessa lego-tv-spel. Och på söndag ska vi armbåga oss fram bland alla galna julklappsshoppare. Wish me luck. Trevlig helg!!

new york fairytale.



Hello everyone!! Här kommer ännu en portion julkänsla. Den bästa julsången ever!! För er som inte kan spela klippet så är det New York fairytale med The Pogues. En riktig slängdänga man inte kan sitta still till. Upp och hoppa och greppa tag i nån för en liten dans!! I övrigt så mår vi bra. Julstressen kommer och går, men jag skickade iväg ett gäng julkort idag så nu är det inte mycket kvar att styra. Ett par julklappar som ska inhandlas på söndag och lite mat som ska ställas i ordning i början av nästa vecka. På måndag kommer Paul, Louise och Trinity över och jag och Dan ska husvakta hotellet över jul så det här kommer bli alldeles förträffligt!! Puss!!


lussekatt.

Gooosh, vilken gårdag. Cheferna bjuppade på middag på den underbara restaurangen Indian Summer, där vi njöt av indisk street food och öl. Nom nom nom!! Vi fortsatte sedan till The Mesmerist där vi blev lurade upp över öronen av en massa trollkarlar. Ett par mojitos slank ner och vi flyttade oss till Black Dove, där slog vi på stort och beställde in Long Island Ice Tea. Efter dem blev det tack och god natt och vi kröp ner i den himmelska sängen på hotellet. Idag har vi bakfest här hemma. Vi har kokat glögg och bakat schackrutor. Just nu väntar vi på lussekatterna som jäser, så snart blir det till att knåda!!

vardagslyx - sleepover på jobbet.


nu har vi ljus, här i vårt hus.

Julen är kommen, hopp tralla la laaa. Granen är påklädd och på plats!! I morgon väntar julmiddag med cheferna och på onsdag ska det bakas lussebullar. Det börjar ta sig här hemma!!








misfits.



Här har ni den utan tvekan bästa serien just nu. Serier som Califonication och Sons of anarchy började lida av sävliga skådespeleri-insatser och samma gamla upprepande story efter ett tag. Till och med Fringe gick ju käpprätt utför efter ett par säsonger. Men den här lilla brittiska godbiten, ladies and gents, blir bara bättre och bättre för varje avsnitt. Get on it!!


santa dash.

I lördags var det alltså dags för årets upplaga av Santa Dash. Ett 2 kilometers lopp längs stranden för välgörenhet. Så vi tog med oss kidsen ner för att spana in en tomte eller två. Var himla kul att se tomtenissar i alla åldrar och form tänja på springstegen. Nästa år tror jag allt det är dags att hoppa ner i dräkten och delta!!

Skåååål.


mince pie-premiere!!


dottie hjälper till att julpynta.


thursday.

Åh en sån dag. Nu har julstämningen äntligen hittat fram. Efter jobbet mötte jag upp med älskade Daisy och vi gav oss ut i vinden på julklappsjakt. Känns fortfarande lite halvskumt att det inte är vitt på backen men vad gör väl det när de serverar glögg och varm cider inne på pubarna? Vi myste runt och inhandlade lite juldekorationer, spikade ett par julklappar och surrade om bröllop och bestyr. En perfekt liten torsdag. För att toppa det här fattas bara min stackars karl som fortfarande jobbar. Tänkte värma upp honom med en pepperoni-pizza och ett bad när han kommer hem. Sen blir det säsongsavslutning av Sons och sängen. See ya!!

julgran in the making.


monoooopoly guy.

Hej hej!! Måste bara få dela med mig av att mitt nördande har nått högre höjder. Jag är numera fast i Monopol i telefonen!! Varje ledigt ögonblick jag får - på bussen, på toaletten, i bankkön. Var som helst, så åker telefonen upp och jag står där och skakar telefonen som ett fån och hoppar glatt om jag gör ett bra move. Sjukt bra!! Nä, nu ska jag joppa lite. Hörs.


men vi väl för söta?!


record of the week.



Mmmmm, hon har gjort det igen. Lana Del Rey 


VAD ÄR VÄL EN BAL PÅ SLOTTET?!

När man kan dricka rosa champagne och dansa med alla ens bästa vänner en hel kväll!!

STORT TACK TILL ALLA SOM KOM OCH GJORDE VÅR KVÄLL MAGISK.

































vilken helg!!

Vi är tillbaka på engelsk mark och det känns ju fantastiskt skönt. Det här är liksom hemma nu. Men oj, vilken bra helg vi har haft!! Alla fina vänner dök upp på vår lilla fest. Och de hade med sig de finaste presenterna i historien av presenter. Alla hade även med sig ett oerhört glatt humör som efter ett par glas finskumpa resulterade i tårar. Glädjetårar hoppas jag!! Det var tur att jag hade kletat på mig dyrmascaran som klarar av allt vill jag lova. Världens största eloge till Ville som hade styrt upp allt till perfektion och ett jättestort tack till alla som kom och förgyllde våran kväll!! Jag ska ta och sortera alla korten efter jobbet idag så jag kan dela med mig av vår toppenkväll. Hej!!

upp, upp och iväg.

Men nu är det nära!! Väskorna är näst intill färdigpackade och det har börjat rycka i resenerven. Fyra snabba timmar på jobbet väntar och sen bär det av mot Sverige och ett kärt återseende av familj och vänner, vissa har jag inte sett på nästan ett år!! Nu jäklar ska vi slå klackarna i taket!! Wihoooo.

RSS 2.0